Coada la moastele capitalismului

Lumea nu mai sta la cozi la mincare decit atunci cind se aglomereaza casele de la super-market.
Lumea sta la cozi la doctorul de familie.
Lumea sta la cozi la Finante.
Lumea sta la cozi pentru Extrasul de CF.
Lumea sta la cozi in general cam in toate institutiile Statului, inclusiv unele firme private ce lucreaza cu publicul, gen Enel, Romtelecom, banci.
Ceausescu ne zimbeste ironic din mormintul lui. Acum avem Capitalism iar timpul costa bani. Unii intreprinzatori s-au prins de asta si ne ofera mici servicii. De exemplu poti primi Extrasul de CF prin mail sau posta, contra unui comision dat unui privat, ca sa nu mai stai tu la coada si sa injuri incompetenta autoritatilor Statului (ci sa platesti si s-o injuri).
Nu e exclus ca acele persoane private sa faca parte chiar dintre angajati sau rudele lor. Ce este sigur este ca privatul, care are comenzi pentru CF de la zeci de persoane platitoare se prezinta primul, de dimineata, la ghiseu. Altfel n-ar putea garanta reusita operatiunii si nu si-ar lua banii de la cei ce vor sa evite cozile.
Chiar sint curios cum functioneaza mecanismul! In mod normal ar trebui sa apara un individ cu zeci de cereri de CF la prima ora iar restul lumii sa astepte cuminte dupa el. Blocheaza cel putin un ghiseu.
Cum, necum, numarul persoanelor servite ramine constant iar cozile sint o certitudine. Ce-ar fi ca macar atit sa faca autoritatile Statului: sa mareasca numarul de ghisee (implicit al angajatilor, daca tot e somaj si au o groaza de capuse printre ei)? Si-asa Statul ne fura prin toate metodele posibile si imposibile, ne umileste, ne urmareste activitatile, ne da resursele la altii, ne-a tradat ca natie si ne mentine intr-o stare de cvasi-analfabetism intru deliciul corporatiilor straine.
Dar sa mareasca numarul de ghisee ar fi sinonim cu marirea numarului de scoli si de spitale. Nu degeaba toate ghiseele OCPI Timis erau incarcate de… icoane!

Reclame
Published in: on 14 ianuarie, 2015 at 9:30 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2015/01/14/coada-la-moastele-capitalismului/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: