Macelarul mercenar

Am citit cu mare ingrijorare ca Rusia se pregateste sa angajeze mercenari.
Nu stiu daca lumea intelege cit este de grav acest lucru. Nu, nu este grav ca Rusia face asta, ci ca se practica aceasta „moda” la nivel global. (Rusii se raliaza doar in mod firesc acestui „curent”.)
Practic natiunile dezvoltate si pe cale de dezvoltare ajung sa-si „mercenarizeze” tot mai mult armata. Militarii romani au ajuns sa mearga pe alte continente ca sa ucida oameni necunoscuti pe bani. NATO este o clica de indivizi inarmati pina in dinti, fara mama, fara tata, dar cu niste generali subordonati politic unui imperiu sau altul, care dau buzna peste natiuni suverane pe baza de interese comerciale.
Atunci cind propaganda nationalista este ineficienta si inamicul este la distanta, intra in joc banul capitalist. Un om care omoara pentru bani este cea mai periculoasa fiinta existenta pe Terra. Singurul mod de a scapa viu este sa-i platesti mai multi bani. Nu conteaza alte motivatii. Poti sa-i fii prieten bun, partener de afaceri, conational, ruda, etc, el te va omori pentru bani pentru ca asta ii este jobul, pentru asta s-a angajat in mod constient.
Un om care omoara pentru bani nu are ratiune (nici macar cit unul care omoara pe baza ideologica)! Prin simplul fapt ca esti pregatit sa iei lucrul cel mai de pret al unei fiinte, un lucru de nepretuit, pe niste cistiguri materiale efemere, te reduci la o masina de ucis. Nici macar nu meriti titulatura de „om”!
In momentul in care un mercenar va da buzna peste tine, nu va mai merge cu dialog rational. Nu il vei putea face sa inteleaga ca fratele roman nu are nimic cu fratele ungur sau rus sau arab sau chinez si ca toata porcaria de razboi e stabilita la nivel inalt de niste imbecili psihopati. Nu il vei putea face sa inteleaga ca tu vrei pace si nu vrei sa moara nimeni. Un mercenar se va uita la tine ca la un obiect de pe urma caruia va scoate profit, pentru ca asta ii este jobul. Te va ucide cu cel mai rece singe posibil, cu gindul la mia de euro pe care o va lua pe scalpul tau, cu gindul la curvele si chiolhanurile pe care si le va permite.
Din pacate actualele imperii s-au prins de faza asta (ca si imperiile din trecut), s-au prins ca mercenarii sint cea mai simpla si mai sigura solutie pentru un conflict armat, mai ales in capitalism. Sint oamenii perfecti ai sistemului, functioneaza pe baza de profit fara sa-i intereseze mijloacele!
Mi-as dori sa vad o atitudine corecta impotriva mercenarilor de orice fel. In clipa in care omori pentru bani, locul tau e la puscarie! Nicidecum primit acasa cu onoruri si admiratie!

Published in: on 7 Ianuarie, 2015 at 1:04 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2015/01/07/macelarul-mercenar/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: