Nu mai vreau eroi!

Eroii mor in lupta sau se disting in lupta.
Eroii aduc o schimbare in bine.
Eroii sint personaje principale.

In 89 au existat victime, de cele mai multe ori nevinovate, intimplatoare, manipulate sau lipsite de informatii.
Schimbarea era hotarita de altcineva si s-a concretizat prin eliminarea esalonului 1 si înlocuirea lui cu esalonul 2. Calitatea schimbarii este un subiect disputabil, datorita subiectivismului si a orgoliilor. Personal, consider ca schimbarea a fost catastrofala pe termen lung si foarte lung, cu implicatii profunde in viata majoritatii si in factorul de stres.
Victimele au fost doar niste figuranti nefericiti aflati intr-o scena dramatica. Fara ei nu s-ar fi putut realiza scena, dar actorii principali au cules laurii.

Depling soarta acelor victime. As fi tentat sa spun ca vina le apartine si lor, in parte, pentru ca nu au fost informati, dar n-am sa spun. Era aproape imposibil sa fii informat corect si sa-ti pastrezi ratiunea in acele clipe. Au fost victimele perfecte ale unui sistem extrem de perfid.
Problema este ca multi, foarte multi, inca isi mai pastreaza nealterata aceasta capacitate de victima perfecta. Nu inteleg nici acum sistemul in care traiesc. Nu inteleg nici acum trecutul. Se incapatineaza sa-si pastreze intacta sfera de comoditate capitonata cu pernute moi de dezinformare, iluzii si minciuni. Majoritatea oamenilor sint comozi si, ca intr-o democratie directa, dicteaza minoritatii in ce directie sa o ia. Iar directia este inerent gresita! Nu ai cum sa stabilesti o directie corecta cind coordonatele de la care pleci sint false sau partial false.
Foarte putini romani accepta ca lovitura de stat cu sprijin extrern din 89 n-a fost decit o farsa sinistra. Foarte putini romani recunosc ca sistemul actual este la fel de sinistru ca si cel din trecut, din multe puncte de vedere. Foarte putini romani mai sint capabili sa-si paraseasca sfera de confort si sa ia atitudine. Majoritatea sint niste victime, niste infrinti deziluzionati si iluzionati de minciuni atent fabricate.
Victimele merita un respect minimal, mai ales atunci cind si-au platit nestiinta cu propria lor viata, crezind ca fac bine. Unele victime si-au parasit sfera de confort dar au dat gres. Astfel ele ne pot demonstra unde putem gresi. Pentru asta le multumesc mortilor din 89, pentru ca mi-au aratat cum poti da gres si pentru ca au luat atitudine, au fost activi. Ne-au aratat o cale… care NU trebuie urmata!
Alte motive sa le multumesc nu am. Pentru surogatul de libertate de exprimare care inca imi permite sa scriu aceste rinduri (cu spectrul legii de control a Internetului aplecat asupra mea) trebuie sa le multumesc actorilor principali, mari imperii. Tot lor trebuie sa le multumesc pentru oportunitatea de a trece liber peste granite si de a asista la colapsul sistemului piramidal neo-colonialist si capitalist.
Mai mult nu am ce sa la multumesc nici la astia!
Intorcindu-ma la victime, simt nevoia sa le onorez memoria cumva. Bieti naivi ce s-au lasat ucisi din nestiinta… Cum as putea oare sa-i onorez mai bine decit sa invat din greselile lor si sa le urmez exemplul activ? Sa continui sa lupt, in felul meu, pentru o lume mai buna si mai libera. Sa nu spun decit adevarul, asa cum il vad eu, fara teama.
As putea desigur sa merg la biserica, sa aprind luminari cumparate de la mafioti si sa ma prefac ca-s indurerat, mai mult de ochii lumii. As mai putea sa ma implic intr-o procesiune comemorativa in care sa urlu nedemn doleante catre alti mafioti.
Dar asta ar insemna ca nici eu n-am inteles nimic din trecut si din prezent!

Anunțuri
Published in: on 20 Decembrie, 2014 at 3:05 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2014/12/20/nu-mai-vreau-eroi/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: