Plutonieri si generali

Nici nu mai are rost sa distribui stiri. Vi le spun acum, pe scurt. Prin America a aparut o noua revolutie hi-tech. La proteste apar masini cu ultrasunete ca sa imprastie demonstrantii. Cica au adus acum si o duba care preia convorbirile pe mobil din zona.
In Turcia politia a avut clenciuri cu anarhistii. In Belgia au iesit acum ceva vreme 100.000 de persoane in strada impotriva austeritatii iar in Spania au ajuns Indignatii de la Podemos pe primul loc la intentia de vot.
Cred ca e greu de tot sa fii politist/jandarm in ziua de azi. O groaza de golani/anarhisti/teroristi/certati cu legea care n-au altceva mai bun de facut decit sa iasa pe strazi si sa faca scandal. Si parca din ce in ce mai multi frate! E ca o molima, o boala infectioasa. Lumea a innebunit, in loc ca un politai sa se ocupe de crima organizata, de interlopi si criminali, acum e nevoit sa-si piarda vremea cu crima asta dezorganizata facuta de niste ratati rataciti. E la moda!
Politaii de fapt se lupta de amorul ”artei”. Din motive doctrinare se lupta cu cei ce sint nemultumiti de sistem, desi nici politaii nu-s prea multumiti. Ba chiar se lupta cu cei ce-i platesc ca sa-i apere.
Am vorbit cu un om din armata. De fapt, cu mai multi, dar acum ultima oara mi s-a confirmat regula: nu poti cere unui om crescut (scoala militara), care traieste si depinde de un sistem strict ierarhic sa accepte ca exista un sistem diferit care poate da roade mai bune. E firesc!
La intrebarea mea, care ar fi solutia pentru a se imbunatati lucrurile, mi-a raspuns ca trebuie doar un conducator genial care se va ivi inerent, peste o vreme. Iar eu i-am spus ca acel conducator ar trebui sa stie cel putin la fel de bine ca si poporul ce isi doreste poporul. Si sa poata ocoli toti indivizii cu care va lucra la nivel inalt, indivizi care au… alte interese.
Nu e mai logic sa dai pur si simplu puterea poporului? Singura problema este cum o dai. Daca o dai ca si la Revolutia Franceza, unor iobagi abrutizati, disperati si intaritati, obtii ghilotine si un sistem identic cu ce este azi: adunari generale legislative care vor fi preluate de cei fara scrupule. Daca o dai unor oameni rationali care sint informati corect, se schimba treaba.
Acei oameni ar stii ce este de fapt anarhia (lipsa autoritatii, nu a regulilor), ar intelege concepte precum democratia directa, ar studia putina psihologie sociala, ar utiliza ultimele tehnologii, etc. Militarul mi-a spus ca asta si este deja, ca exista o elita educata care stie psihologie, utilizeaza tehnologii inalte, crede in globalizare, are informatii corecte. Si ca acea elita se afla la putere, asa cum e normal, ca nu toti oamenii pot ajunge asa educati.
Iar militarii, fortele de ordine, organizarea lor ierarhica apara demersurile acestei elite educate.
Organizatiile de elita, acele grupuri renumite think-tank, nu au ierarhii. Acolo toti sint puternici si ei stiu asta. Sint… egalitari. Isi stiu interesul comun si il urmeaza intr-un mod organizat, strategic. Problema este acest interes. Asta nu inteleg cei din armata, de exemplu: tocmai ierarhia distruge lumea! Interesul acelor grupari egalitare, de elita, este in mare parte sa detina puterea asupra unei majoritati considerate inferioare. Se simt PREA puternici! Nu vor evolutia comuna, nu vor binele general decit in masura in care asta ii va ajuta pe ei, personal. Elitele de azi nu pot scapa de tiparul de gindire ierarhic. Chiar daca produsele corporatiste ajuta pe toata lumea, multe ajung sa fie si unelte de control ale aceleiasi elite care le-a creat.
Daca populatia intreaga ar detine controlul n-ar mai avea pe cine controla. Doar n-o sa se controleze cetatenii intre ei. Desigur, s-ar forma grupuri de interese, dar fara exclusivitate legislativa aceste grupuri vor fi nevoite sa comunice ca sa-si armonizeze scopurile. Vor fi ispite, mita si coruptie, dar imediat cum se va afla vei fi penalizat de o majoritate nemultumita. Intr-o dictatura a majoritatii risti sa trebuiasca sa iti pleci capul. Te supui deciziilor lor si tot ce poti spera e ca ei sa invete din greseli. Si sa comunici eficient. Comunicatiile automat se vor dezvolta ca urmare a faptului ca nimeni nu are interesul sa nu poata comunica. Deci macar te vei putea face ascultat.
Militarii si toti dulaii sistemului au confirmarea: ei sint niste unelte de rang inferior care apara niste superiori al caror unic interes este sa-i controleze pe cei de rang inferior. Nu sa faca din ”armata” o institutie democratica. Nici macar nu se incearca asta, la nici un nivel! Dimpotriva, calitatea invatamintului scade la nivel global. Desi exista metode moderne si performante de educatie, doar citeva tari au facut pasi sa le adopte. Toata superioritatea elitelor se bazeaza pe educatie. ”Generalii de armata” de azi sint de fapt niste plutonieri care au citit Manualul Generalului, apoi i-au dat foc la tot tirajul, ca sa nu-l mai citeasca nimeni. Si l-au inlocuit cu manualul de clasa a 4-a pe care au scris ”Manualul Generalului”. Asta e singurul lor ”merit”, doar prin asta sint mai ”buni”: lipsa de scrupule! Eu nu m-as umili in fata unui falsificator, nu l-as considera Superior.
Ni se falsifica istoria, stirile de la tv, minciuna e impletita cu adevar doar ca sa devina o mai mare minciuna, toate astea doar pentru a ramine ”superiorii” la putere. Nu ca sa ne protejeje pe noi de… noi insine.
De aceea nu-mi place armata si voi milita intotdeauna pentru Educatie. Chiar si pe strada. Si te iau cu argumente verificabile, concrete, daca incerci sa-mi rapesti acest drept!

Anunțuri
Published in: on 8 Decembrie, 2014 at 8:02 am  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2014/12/08/plutonieri-si-generali/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: