Filozofie nazdravana

Educatia scolara ar trebui sa aiba un singur scop: armonia.
Pregatirea individului pentru a se gasi pe sine si apoi pentru a-i ”gasi” pe ceilalti. Atit!
Dezvoltarea abilitatilor innascute apoi transmiterea informatiilor reale despre Sistem, astfel incit orice individ sa stie care-i sint capacitatile si ce poate realiza cu ele.
Fara informatii inutile, fara minciuni, fara manipulare, fara interese de piata.
Educatia, schimbul de informatii reale, ne-a ajutat sa evoluam. Doar informatiile reale, nu si cele false.
Este o crima sa folosesti educatia pentru a crea structuri false care sa combata structurile firesti. Un astfel de demers nu poate sa duca decit la distrugere.
Un exemplu ar fi religia. Religia este educatie, nu este nimic inascut. Biserica, o institutie artificiala, bazata pe educatie, a ajuns sa combata homosexualii, adica o caracteristica inascuta. Este absurd sa iti imaginezi ca poti schimba instinctele unui om prin educatie! Le poti anihila, le poti domoli, dar nu le poti inversa. Credinciosii isi imagineaza ca pot ei schimba ceea ce a facut ”Dumnezeul” lor, adica Natura.
Alt exemplu este educatia turnata pe gitul nostru de mass-media. Informatii false, irationale sau subversive. (Din pacate se face asta cu concursul populatiei, care se lasa dominata de instincte.)
Nu exista natiuni, doar specia Homo Sapiens!
Nu exista frontiere, doar planeta Terra!
Nu exista elite, doar oameni favorizati de Sistem (in alt sistem elitele vor fi altele)!
Nu exista religii, doar educatie diferita.
In schimb exista… homosexuali si vor exista intotdeauna.
Exista un sistem educational defect, manipulator, care stabileste repere false.
Exista nepasare.
Exista interese meschine.
Exista… frica!
(De obicei frica se naste din nestiinta. Cunoasterea indeparteaza frica, e bine de retinut!)
Mai exista ceva: o parte din Univers pe care n-o vom intelege niciodata. Si va trebui sa ne obisnuim cu faptul ca sintem limitati. O carte scrisa de cineva nu ne va schimba conditia, vom ramine vesnic limitati si cu dorinta de a atinge acel ceva ce in mintea noastra primitiva a capatat notiunea de ”Dumnezeu”.
Universul evolueaza pe baza unor legi stricte (singurele legi firesti). Una dintre ele este chiar legea haosului, a intimplarii fara de care nu ar exista evolutia. Universul fiind infinit, isi creeaza o infinitate de posibilitati. Nu este ordine in haos, ci haos in ordine!
Iar noi sintem o parte din acel haos, farime de viata aparute prin rodul intimplarii, care incercam sa ne facem propriile legi minore, netinind cont de multe ori de Marile Legi. In loc sa cautam Integrarea, Armonia, pastrarea la sinul mamei, de cind ne nastem incercam sa evadam. Valsam si falsam pe valurile vietii, inventam concepte, etichete, definitii, visam doar la o parte de viitor (pentru ca sintem limitati) si omitem cealalta parte.
De fapt totul e extrem de simplu: facem parte din Natura. Natura are niste legi. Putine si dure! Fara Natura nu putem exista, deci va trebui sa urmam acele legi, fie ca ne place, fie ca nu.
Sexul, violenta, frica, foamea, instinctele in general, fac parte din bagajul cu care ne-a inzestrat Natura. Nu le putem ignora. Dar noi, oamenii, spre deosebire de alte fiinte, avem sansa sa indepartam partial haosul dat de aceste slabiciuni prin ratiune si numai prin ratiune, nu prin constringere. Pentru ca prin ratiune ne-am sapat singuri si groapa, ajungind sa ne distrugem planeta cu ajutorul tehnologiei. Doar prin ratiune mai putem acum supravietui. Va trebui sa nu ne mai inselam sau auto-inselam si sa accedem la o noua treapta de constiinta, constiinta ca este posibil sa supravietuim si sa traim impliniti in mediul nostru cu mijloacele pe care le avem. Este perfect posibil!
Doar ca trebuie putine sacrificii, care tin de educatie. De exemplu am auzit tineri promotori ai capitalismului care declama sus si tare ca trebuie sa ne lasam condusi de lacomie si ca lacomia nu poate fi combatuta. Mai mult, lacomia este un factor de progres si este ceva natural. Nimic mai fals! Daca ar fi asa, toate animalele ar fi obeze, balenele ar minca tot planctonul, leii ar ucide toate gazelele iar noi… ne-am distruge Planeta. De fapt acesti oameni nu realizeaza ca sint prinsi in catuse de filozofia Sistemului, ca fara o astfel de filozofie acest sistem capitalist n-ar fi. Lacomia este scuza acestui sistem pentru a exista. De fapt oamenii devin lacomi ca urmare a unor traume, a stresului, a neimplinirilor. Astfel de oameni au creat acest sistem si tot ei il mentin. Inerent, mentin si cauzele…
Nu lacomia ne duce la progres, ci Natura noastra. Nu exista stagnare in Univers. Iar daca ne duce ceva mai repede, este Inteligenta si dorinta de a Cunoaste!
Unii oameni cunosc foarte bine faptul ca instinctele pot fi controlate, pot fi eliminate aproape complet, prin procese psihologice si educatie. Astfel majoritatea populatiei este mentinuta in frica! Majoritatea populatiei este facuta sa consume mai mult decit are nevoie. Majoritatea populatiei si-a pierdut dorinta de a fi libera, cum e firesc, si atunci se lasa condusa. Unele instincte ne sint amplificate (inclusiv cel sexual, pentru a ne mentine atenti la altceva) in timp ce altele ne sint anihilate. Dar inca nu s-a reusit inversarea lor. Bagajul nostru informational genetic s-a format in milioane de ani si citeva sute de ani nu-s suficienti sa il schimbe.
Sistemul actual duce o batalie acerba cu instinctele noastre iar prin asta nu face decit sa ne demonstreze un adevar important: da, putem sa trecem peste ele, putem sa ni le controlam si in acelasi timp sa supravietuim. Chiar sa fim fericiti, daca ne alegem rational valorile!

Published in: on 8 Decembrie, 2014 at 8:06 am  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2014/12/08/filozofie-nazdravana/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: