Terapie de soc

Am fost acuzat de un ton prea dur. Am fost acuzat ca ii fac ”oi” pe toti cei ce au participat la mascarada electorala. Imi asum aceasta vina! Nu sint deloc diplomat si nici nu consider ca mai este cazul sa fiu.
Nu mai este timp! Nu ne mai permitem sa pierdem vremea cu menajamente si mici pudibonderii. Cei care isi permit asta, o fac absolut iresponsabil. Nu vor sa inteleaga:
Dupa 25 de ani (un sfert de secol, o treime din viata unui om) nu mai avem nici o scuza sa continuam sa facem acelasi lucru, sa stagnam. Sa votam cu aceeasi clica. Sa ne complacem in acelasi sistem. Sa repetam aceleasi greseli, sperind la un rezultat diferit.
Romania este aproape in intregime colonizata. Romania are aproape toate resursele vindute aproape pe nimic. Romania are o clasa politica perfect corupta si incompetenta. Romania nu mai face agricultura. Nu mai are industrie proprie. Nu mai produce aproape nimic de romani pentru romani.
De 25 de ani romanii se inseala ca traiesc intr-un regim democratic! Se inseala amarnic, impreuna cu aproape toata populatia globului! Democratia se traduce prin ”puterea poporului”. De fapt, poporul nu are absolut nici o putere. Singura ”putere” pe care o avem este aceea de a alege dintr-un set predefinit de ”reprezentanti” aparuti din emanatiile unei elite ascunse. Stim foarte bine ca nu poate candida oricine.
Sistemul partidelor este alta sarlatanie. Un partid inseamna o grupare de interese. Automat cind un partid ajunge la putere, inseamna ca doar acele interese primeaza. Interesele celorlalti, nu! Iar partidele stim toti ce interese au de fapt si cum ajung la putere. Cum spuneam, sa lasam ascunzisurile si sa vorbim de realitate, asa cum e ea!
Romanii aleg de 25 de ani un regim ”de dreapta”. Dreapta se defineste grosso-modo ca fiind dreptul unui om de a fi superior prin ceva altor oameni, si astfel de a conduce.
http://en.wikipedia.org/wiki/Right-wing_politics
Nu conteaza in ce fel esti ”superior”: rasa, religie, forta militara, inteligenta, frumusete, sex, culoarea parului.
Regimul reprezentativ, format din ”reprezentanti” reafirma implicit politicile de dreapta: acel reprezentant este mai bun decit cei pe care-i reprezinta, altfel nu ar avea rost sa fie ales. Ne putem foarte bine reprezenta si singuri!
Romanii accepta aceasta stare de lucruri de zeci de ani de zile! Accepta superioritatea unor infractori. Accepta umilinta unui sistem nedrept si abuziv. Accepta pervertirea ideii de Democratie. Accepta hotia nationala si internationala. Accepta abuzurile generate de coruptie, bani, forta politica si militara.
Romanii mor de frica! Romanii se lasa condusi! Romanii prefera sa nu gindeasca, pentru a nu simti disconfort! Majoritatea romanilor se comporta ca niste OI!
Este firesc, intr-o oarecare masura. Toti avem intiparit acel instinct de turma. Face parte din zestrea noastra genetica. Toti avem acelasi gen de fobii, frustrari si stimuli care ne fac bine sau rau.
Dar toti ar trebui sa putem vedea limpede lumea in care traim! Pentru ca o oaie oarba nu mai are nici o sansa. Primul pas este recunoasterea a ceea ce sintem.
Recunoasteti ca sinteti oi! (Eu recunosc ca sint.) Recunoasteti sistemul in care traiti. Recunoasteti-va FRICA! Recunoasteti atunci cind gresiti! Recunoasteti atunci cind sinteti irationali! Recunoasteti… va fi ca un fel de auto-spovedanie. Abia apoi va puteti mintui. Abia apoi veti putea crea ceva, veti putea lua deciziile corecte, abia dupa ce veti accepta adevarul!
Da, ati votat ca niste prosti! Niste prosti batrini, amnezici, retardati, care fac acelasi lucru de zeci de ani. Recunoasteti asta? Puteti trece peste orgoliu? Nu? V-am enervat? Nu va mai simtiti comod pe pagina mea? Sinteti liberi sa-mi dati Unfriend. Dar un lucru va rog: sa nu uitati ce am scris acum. Atita tot. Puteti oricind sa ma adaugati in lista din nou.
Va iubesc pe toti, sinteti niste oite bucalate, ca si mine, care spera in mai bine. Doar ca pentru a scapa de alcoolism, trebuie sa recunosti inainte ca esti alcoolic.

Reclame
Published in: on 21 noiembrie, 2014 at 4:36 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2014/11/21/terapie-de-soc/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: