Cum vad eu viitorul

1. Un sistem educational revolutionar, axat pe dezvoltarea capacitatilor inascute, intr-un mediu prietenos si egalitar. Copiii vor primi informatii adevarate si utile pentru viata de zi cu zi. Se vor invata doar doua limbi, limba materna si limba engleza, pentru a facilita comunicarea internationala. Educatia primara va fi obligatorie iar programa scolara va fi hotarita intr-o comisie internationala formata strict din pedagogi de marca si oameni de stiinta de cel mai inalt calibru, fara implicare politica. Instaurarea pacifismului ca si unica doctrina universala. Disparitia fireasca a religiilor, a modului de gindire irational si a institutiilor corupte generate de ele.
2. Instaurarea unui regim democratic direct, prin intermediul unui partid care sa aiba asta ca si unic scop. Acel partid va avea menirea sa aduca acum principiile democratiei directe in ochii publicului, apoi sa le impuna in cadrul forurilor actuale de conducere. Astfel pe viitor orice alegator va avea dreptul sa propuna legi si sa voteze acele legi. Odata instaurata Democratia Directa toate partidele (inclusiv partidul specificat mai sus) vor disparea ca si factor de decizie, in mod firesc (Nu vor mai exista platforme-program prestabilite, vezi punctul 3).
3. Disparitia partidelor ca si factor de decizie. Rolul partidelor va redeveni ceea ce este: un simplu cerc de interese. Practic vor fi o scoala de idei, formatiuni care vor incerca sa influenteze comportamentul politic al oamenilor, in afara institutiilor Statului.
4. Reducerea Parlamentului si a celorlalte institutii ale Statului la rolul de arbitri. Nu vor mai exista oameni insarcinati special cu propunerea legilor, cu puterea de a hotari destine, deci lipsindu-le aceasta putere va fi eliminata coruptia (nimeni nu va avea nevoie de puterea lor). Munca de politician va fi practic un job ca oricare altul al juristilor, politologilor si economistilor. Cei cu inclinatii spre aceste domenii vor da un examen de angajare normal, pe baza competentelor.
Forurile care acum sint de decizie vor deveni arbitri care vor verifica constitutionalitatea legilor propuse de populatie si doar in cazuri extreme, justificate puternic, vor propune legi in regim de urgenta.
5. Disparitia institutiei presedintelui Romaniei. In cazul special cerut de uzantele internationale va fi ales temporar un purtator de cuvint al Romaniei.
6. Taxarea corporatiilor si a firmelor de orice fel in conformitate cu legile, fara derogari sau regimuri preferentiale. Asigurarea de catre Stat, din banii contribuabililor, a locurilor de munca pentru fiecare cetatean. Realizarea infrastructurii prin munca la comun a cetatenilor impreuna cu firmele specializate.
7. Adoptarea Venitului de Baza Neconditionat, ca si masura sociala de prim rang, in scopul asigurarii unui trai decent tuturor. (Disparitia Casei de Pensii si agentiilor de somaj). Astfel orice cetatean va putea sa faca in viata lucrul la care se pricepe, indiferent de ceea ce cere piata.
8. Abolirea capitalismului ca sistem economic si implementarea unei noi orinduiri, bazate pe respect fata de semeni, de natura si de valorile umane. (Intr-o democratie directa elitele vor disparea in mod firesc, prin reglementarea averilor de catre majoritate.)
9. Triumful ratiunii, al empatiei si al tehnologiei pentru intreaga specie umana. Munca desfasurata de roboti, asistati de o minoritate de tehnicieni. Restul omenirii se va preocupa de bunastarea spirituala si de noi cuceriri in medicina, cu scopul ultim al vietii eterne, pasnice si implinite emotional. (Da! Se poate, intr-un viitor indepartat!)
P.S.
Desigur, se poate continua in directia actuala:
Sistemul capitalist, generator de inegalitate crunta (1% dintre oameni detin 50% din resursele planetei). Epuizarea resurselor ca urmare a lacomiei fata de bani si putere si reducerea planetei la o gramada de cenusa. Disparitia speciei umane sau cel putin reducerea ei la doar citiva indivizi. Un stat universal politienesc condus de o elita psihopata, format din sclavi si Stapini, in care tehnologia va fi folosita la controlul populatiei iar politica se va rezuma la actiuni abuzive si ingradirea drepturilor majoritatii.

Va rog sa judecati ce am scris si daca vi se pare utopic, astept argumente. Dar orice in afara de ”oamenii sint niste oi proaste”. Daca vi se pare realizabil si o directie buna, puteti distribui. Primul pas inspre orice directie este gindul, informatia. Cu cit ne vom gindi mai multi la acelasi lucru, cu atit avem sanse mai mari de reusita. Aceste ginduri sint rodul framintarilor mele de citiva ani de zile, ani in care am oscilat intre diverse doctrine politice si scoli de gindire.

Reclame
Published in: on 21 noiembrie, 2014 at 4:30 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2014/11/21/cum-vad-eu-viitorul/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: