Problema mare

Am o problema! Mare! Nu stiu daca sa absentez sau sa-mi anulez votul.
Exista argumente de ambele parti:
1. A absenta poate insemna ca nu sint de acord cu sistemul. Nu vreau sa ma reprezinte nimeni. DAR absenta mai este interpretata si ca dezinteres fata de politica. De fapt asta e propaganda vehiculata acum: daca absentezi inseamna ca nu te intereseaza politica si poate fi ales oricine.
2. A-mi anula votul poate insemna ca sint de acord cu sistemul, merg la vot, dar nu sint de acord cu nici unul de pe lista. Semnifica existenta unei mase de nemultumiti care-i penalizeaza pe candidati dar aceasta masa se poate foarte usor transforma in votanti pe bune la aparitia unui candidat potrivit.

Ce cistig daca absentez sau imi anulez votul?
Ambele variante nu au nici un efect la numaratoare voturilor, datorita sistemului. Pot merge in toata tara 3 oameni sa voteze si tot va fi valabil ce hotarasc ei. Sistemul a facut imposibila si aparitia de candidati noi, sinceri si fara bani.
Cistigul real este ca imi pastrez demnitatea. Nu voi alege EU un om corupt sa-mi hotarasca viitorul! Apoi mai exista posibilitatea (mica de tot) ca numarul mare de absenti sau voturi anulate sa dea de gindit clasei politice, prin faptul ca de fapt ei au fost alesi de o minoritate infima si n-au nici o calitate sa ne hotarasca destinele.
Daca absentez nu transmit nici un mesaj concret. Pot absenta de lene, din dezinteres sau de scirba.
Daca anulez inseamna ca ma plictisesc acasa sau ca astept un candidat mai bun.
Ce sa fac?

Reclame
Published in: on 26 octombrie, 2014 at 3:06 am  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2014/10/26/problema-mare/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 comentariiLasă un comentariu

  1. Nu te duci sa votezi, ce-i asa greu? Un om destept nu voteaza. Jocurile sint facute dinainte, ei doar se dau in spectacol pentru prostii de noi acum. Sincer, chiar ai impresia ca se mai poate face ceva pentru aceasta tara? Pe bune? Cu cine? Cu o ciurda de retarzi lobotomizati? Dupa 25 de ani in care zici ca au trecut razboaie peste noi, asa de devastat e totul, din orice punct de vedere, chiar crezi ca mai avem scapare? No way, man. Nu ne vom invata nicicind lectia si ne meritam soarta. Tinta lor e doar „ciolanul”, se stie. Si ce de-a candidati, unul si unul: Udrea, boarfa cu acte in regula, Ponta, un gunoi, Iohannis – samsar de copii, Macovei – o versiune a Anei Pauker si toti la un loc mafioti de nu se poate povesti…. Si apropo, cind s-a votat ultima oara, cinstit, in tara asta?

    • Nu m-am dus la vot. Totusi, inca mai sint sperante. Jumatate din romani nu merg la vot.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: