Intrebari pentru SS :P

Intotdeauna m-au fascinat Serviciile Secrete! Cred ca e al naibii de dificil sa fii spion, contra-spion, agent dublu, agent infiltrat, etc. Mi se pare de-a dreptul covirsitor. Nervi intinsi, risc letal, profesionalism, antrenament si constiinta ca viata sau destinele unei tari intregi pot depinde de actiunile tale.
Cel mai mult insa ma intereseaza ideologia. Pentru ce anume isi pun astfel viata in joc? Pentru ce anume se antreneaza atita vreme? Refuz sa cred ca un agent secret o face doar pentru bani si/sau adrenalina! E absurd. Poate face orice altceva pentru asta, poate face afaceri, o gradinita privata, o scoala de zbor, o firma de paza, etc., ceva ca sa-i lase si posibilitatea unei familii, sa nu-i puna viata in joc la fiecare secunda.
Am inteles ca agentii astia sint foarte patrioti. E firesc! Sint si indoctrinati la greu prin programe speciale de antrenament. Unul dintre aceste programe i-ar convinge, de exemplu, ca eu si alti indivizi care iesim in strada sintem eco-teroristi si periclitam economia nationala prin faptul ca nu lasam corporatiile straine sa-si faca damblaua cu resursele tarii noastre si nu-i lasam pe oligarhii locali sa ne jumuleasca nestingheriti. E si asta o abordare! Daca binele majoritatii primeaza iar acest ”bine” inseamna exploatare de oameni si resurse si pastrarea sistemului capitalist in forma lui cea mai hidoasa si corupta, e ok. Eu merit sa fiu chiar impuscat silentios pentru ca ”periclitez economia nationala”.
Dar probabil nu e atit de simplu. Exista niste legaturi externe cu anumite grupuri mari de interese: SUA, UE, etc. Iar interesul majoritatii romanilor e sa fie pace ca sa poata merge la servici si la mall. Aici iar o dau in bara si merit un glont in ceafa, pentru ca nu-s de acord nici cu politica UE, nici a SUA, nici cu consumerismul sau corporatismul. Clar, element destabilizator!
Bun, cine dicteaza ce anume doreste majoritatea? Eu ma indoiesc ca lumea nu vrea decit sa munceasca si sa-si spele creierul pina ajunge lucios si neted. Ma indoiesc ca lumea vrea sa moara prin razboaie! Eu cred ca lumea vrea sa evolueze (cu accent pe ”EVOLUEZE”) in liniste si pace si sa traiasca decent, fara prea mult stres.
Am niste intrebari pentru domnii Agenti Secreti: pe cine si ce anume apara de fapt? Sint constienti ca detin o mare parte din putere si ca fara ei nu s-ar pastra aceasta stare de lucruri? Sint constienti ca Romania, ca stat suveran si independent, nu mai prea exista? Sint constienti ca s-ar putea sa apere acum, prin actiunile lor, colonizarea acestei tari? Le pasa de unde vin ordinele si in ce scop? Ce cistiga ca apara niste elite si le urmeaza ordinele?
Refuz, cum spuneam, sa cred ca un om de calibrul unui agent secret se coboara numai la bani si adrenalina. Refuz sa cred ca nu este constient de puterea pe care o are. Refuz sa cred ca doar 2 sau 3 indivizi au avut tupeul sa fie ”whistlebloweri”…

Anunțuri
Published in: on 23 Septembrie, 2014 at 4:28 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2014/09/23/intrebari-pentru-ss-p/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: