Doua arme teribile!

Va povesteam acum citeva zile de concluziile mele in privinta sistemului si de o arma teribila impotriva lui: Democratia Directa. Am prezentat pe scurt sistemul DD ce se doreste acum in Suedia.
Practic Democratia Directa va pune puterea in miinile tuturor oamenilor. Astfel vor disparea abuzurile iar elitele nu vor mai face ce vor prin marionetele lor care se presupune ca ne ”reprezinta”.
A doua arma, extrem de puternica, este Venitul de Baza Neconditionat (VBN)!
http://en.wikipedia.org/wiki/Basic_income
Practic fiecare om va primi niste bani fara sa faca absolut nimic, astfel incit sa poata trai la un nivel minim, relativ decent. Nu doar cei saraci, ci si cei bogati, toti!
Acesti bani vor veni ca si pina acum din taxe. In plus, se vor desfinta multe institutii ale statului care maninca bani: agentiile de somaj, directia de asistenta sociala, casa de pensii, etc.
Acesti bani vor mari gradul de libertate al oamenilor, le va da posibilitatea sa faca ce vor in viata. Creativitatea si nivelul general de multumire va creste. Cei care vor dori sa traiasca mai bine, vor fi liberi sa urmeze in continuare regulile economiei de piata (in general esti obligat sa muncesti ceea ce nu-ti place pentru ca piata te forteaza sa o faci).
Un punct important va fi iesirea din sclavia corporatista. Practic corporatiile nu vor mai putea sa te ameninte cu spectrul somajului si vor fi nevoite sa-si modifice politicile de plata.
DD ne va da puterea!
VBN ne va elibera de sclavie!
Desigur, sint multi sceptici. Trebuie sa va interesati de efectele VBN. In mod paradoxal, bunastarea intregii populatii creste si oamenii lucreaza doar putin mai putin. Sanatatea populatiei se imbunatateste, la fel si educatia, datorita timpului liber (dispare eterna alergatura dupa bani si multi oameni isi reduc orele de lucru, fara sa-l abandoneze in totalitate).
In sistemul actual somajul se va amplifica datorita tehnologiilor care inlocuiesc oamenii in procesul de productie. Va fi practic imposibil sa supravietuim cu totii fara un serviciu social care sa imparta roadele productiei si celor ce nu au de munca.
In SUA s-a realizat un experiment pe un orasel. S-au dat tuturor locuitorilor bani, timp de mai multe luni. Experimentul a fost brusc intrerupt inainte de tragerea oficiala a concluziilor. Asta spune multe! (In India s-a reluat experimentul, recent, cu succes maxim.)
http://en.wikipedia.org/wiki/Basic_income_in_India
VBN este o arma fatala impotriva abuzurilor facute de patroni. Oamenii nu vor mai fi nevoiti sa se umileasca la stapini. Impreuna cu DD va duce in mod inerent la disparitia elitelor, la o populatie mai responsabila, mai multumita si la o evolutie sociala reala!
Distribuiti daca intelegeti importanta acestor concepte!

Anunțuri
Published in: on 23 Septembrie, 2014 at 4:19 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2014/09/23/doua-arme-teribile/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: