La coada

Ieri, pentru prima oara in viata, am asistat la un fenomen pe care speram sa nu-l vad pe viu niciodata (eventual pe mort). Am inteles de ce am un ghinion imens ca m-am nascut in aceasta tara, de ce simt asa un disconfort in majoritatea locurilor in care ma duc, de ce Romania este la ani distanta de alte tari (si de ce m-am zdrobit efectiv aiurea sa ies in strada dintr-un impuls civic total deplasat).
Ar trebui sa vedeti cu totii o coada la moaste!
Credeam ca asa ceva exista doar prin moldova, in satele fara scoli, uitate de lume si ca pupatorii selecteaza numai oasele cu ”renume”. Ieri mi-am dat seama ca m-am inselat. Centrul Timisoarei a fost luat cu asalt de pupatori locali, cita frunza si iarba:
http://www.opiniatimisoarei.ro/foto-inghesuiala-la-moastele-sfantului-iosif-cel-nou-de-la-partos-la-catedrala-mitropolitana-din-timisoara/15/09/2014/
Cum spuneam, ar trebui sa-i vedeti. E o priveliste de neuitat. Oameni disciplinati, ordonati, cu ochii goi si fete pamintii, sub umbrelele ponosite. M-au trecut fiorii! In timpul orelor de lucru, in ploaia nemiloasa a mijlocului de septembrie formau un peisaj suprarealist, de cosmar. Pareau niste zombie hipnotizati, asezati la coada sa sfirtece un mort.
Si erau enorm de multi!
Stateau la coada rabdatori sa pupe cadavrul unui om decedat acum citeva sute de ani. Cu 64 de ani in urma niste sefi ai unei institutii abuzive si corupte au hotarit ca acel cadavru merita sa fie pupat.
Acesti oameni care infruntau vremea rea pentru a participa la un ritual primitiv erau probabil aceiasi care vociferau ca Ceausescu ii tine la cozi pentru mincare, sau ca dupa aia erau obligati sa stea la cozi pentru medicamente compensate.
Acesti oameni probabil tac infricosati atunci cind vad nedreptatea din jur, mirsaviile conducatorilor si distrugerea naturii, dar predica sus si tare virtutile altui mort pentru numele caruia ar muri si ei.
Acesti oameni care arata ca o turma, probabil voteaza de zeci de ani ca o turma, cu aceiasi indivizi care ii conduc ca pe o turma.
Acesti oameni isi imagineaza ca sint mai buni decit ceilalti oameni pentru ca pupa un cadavru. Altfel nu l-ar pupa. Isi imagineaza ca vor fi mai buni cel putin dupa moarte.
Acesti oameni nu vor sa vada realitatea, se acund de ea in spatele unor iluzii penibile. Refuza sa infrunte prezentul. Refuza sa participe la faurirea unui viitor mai bun. Prefera, in general, pasivitatea si umilinta in locul actiunii. Doar pentru ca asa scrie intr-o carte pe care probabil multi nici nu au citit-o in intregime.
Acesti oameni se autoinseala ca numai ei, pupatorii si cititorii de texte antice, detin adevarul si pot sa devina astfel mai fericiti. Refuza orice responsabilitate si o arunca pe o entitate imaginara. Gindesc si se comporta ca niste slugi supuse. Atit de supuse incit unii sint in stare sa te omoare daca vorbesti urit de Marele Stapin!
Si toti acesti oameni sint EXACT asa cum vor stapinii lor mai mici sa fie!
Iar alaturi de ei trebuie sa traim si noi, restul…

Anunțuri
Published in: on 16 Septembrie, 2014 at 12:36 pm  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2014/09/16/la-coada/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 comentariiLasă un comentariu

  1. Concureaza cu drogatii care tocmai au fost la Prislop


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: