Doar trei ginduri

1. Avem nevoie de un partid in care sa conteze echipa, nu omul! Echipa trebuie sa-si sprijine si incurajeze reprezentantul, sa-l controleze si sa-l indrepte pe drumul cel bun. E singura garantie ca omul nu o va lua pe o cale gresita. Omul care reprezinta acea echipa trebuie sa fie total dependent de ea, practic o marioneta, un purtator de cuvint al vointei colective. Asta e reprezentantul ideal, incapabil sa ia decizii de unul singur.
Modelul liderilor carismatici care fac ce vor s-a dovedit pagubos. Asa au aparut toti dictatorii. Din pacate azi avem o combinatie de doua ori mai rea: lideri carismatici marionete prefacute ale unor grupari sinistre de interese.

2. ”Infinitul” este argumentul suprem pentru care eu NU sint ateu, ci ignostic (nu neaparat agnostic). Infinitul este o notiune care NU poate fi perceputa in intregimea ei (asemeni lui Dumnezeu, depaseste valorile perceptiei umane). Spre deosebire de Dumnezeu insa, Infinitul are justificare matematica si logica (daca Universul e finit, ce urmeaza dupa el?). Dumnezeu e o notiune abstracta si lipsita de consistenta (exista zeci de religii, fiecare cu definitia ei iar fiecare om il ”vede” pe Dumnezeu in alt fel) ceea ce ma face sa cred ca Dumnezeu in realitate nu exista (nu asa cum il percepem noi, individual) dar poate exista ceva ”superior” noua, ceva… bizar si creator, asemeni Infinitului. Oricum, religiile si-au dovedit (din punctul meu de vedere) invaliditatea si le voi combate pe cit posibil toata viata mea. Sint extrem de superficiale, primitive, neclare. Nu poti sa-mi dai un argument care e interpretabil in mii de feluri. Ala nu e argument, e speculatie!

3. Fratilor, va rog, aveti mila! Nu mai imi spuneti timpenia aia oribila si penibila ca ”cei fara religie nu pot avea moralitate”! Deci pe bune, incercati sa aveti mila de voi, minimul auto-respect de a nu deveni complet ridicoli. Este de o mie de ori mai grav sa credeti in asa ceva decit sa credeti intr-un prieten imaginar, pentru simplul fapt ca prietenul imaginar nu poate fi in intregime negat (de bine ce nu-l puteti nici macar defini), dar in mare parte din cazuri simplul fapt ca cunosti un ateu e suficient sa demonstreze contrariul vorbelor.
Este ca si cum as spune eu ca sint suta la suta sigur ca oamenii sint de fapt… pisici, negind orice evidenta. Va rog eu, frati crestini, una este sa fii irational (se intimpla tuturor) alta e sa fii de-a dreptul imbecil!

Reclame
Published in: on 9 septembrie, 2014 at 6:31 pm  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2014/09/09/doar-un-gind/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 comentariiLasă un comentariu

  1. Echipa pulii. Defapt vrei o galerie, care sa-ti ridice ego-ul in slavi si sa te incurajeze atunci cand te copleseste lasitatea. Desi nu realizezi, ai o gandire dictatoriala. Toti oamenii mari aveau o gandire dictatoriala. Daca te iei dupa ce zic toti, e greu sa faci ceva…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: