Daniel Estulin – Clubul Bilderberg (un fel de recenzie)

Ce STIU dupa ce am citit toata cartea si am vazut argumentele:
1. Clubul Bilderberg este o intrunire a elitelor financiare si politice ale Europei si SUA.
2. Consiliul Relatiilor Externe este o intrunire a elitelor financiare si politice ale SUA.
3. Comisia Trilaterala este o intrunire a elitelor financiare si politice ale intregii lumi (oarecum).
4. Toate aceste trei ”cluburi” au foarte multi membri comuni (multi se afla in toate trei). Toate sint cumva create sau concepute de Rockefeller.
5. Bilderberg are cam 100 de membri anual, iar restul cam 300.
6. Toate cele trei cluburi contin majoritatea oamenilor politici importanti din SUA si Europa de Vest si majoritatea directorilor de corporatii importante.
7. Oficial ele sint organisme de tip ”think tank”, adica lumea se aduna si discuta… discutii, la modul liber, nederanjati de presa. Prin statut nu au voie sa divulge presei ce s-a discutat nominal (adica sa atribuie cuiva anume o anumita fraza), tocmai pentru a pastra discutiile libere si necenzurate.

Ce NU STIU dupa ce am citit toata cartea:
1. Ce se discuta mai exact acolo si modul in care se discuta cu adevarat.

Ce NU AM INTELES dupa ce am citit toata cartea:
1. Cum pot conspira impreuna peste 100 de persoane la unison, fiecare cu afacerea ei, orgoliul ei si interesele ei?
2. De unde a dedus Daniel Estulin care e agenda ascunsa a Bilderbergilor. De ce este atit de sigur ca oamenii aia pun la cale anumite evenimente?
3. De ce este asa o mare secretomanie, incit nici marii patroni de presa invitati in fiecare an nu divulga absolut nimic?

Adica pe bune, inclin sa cred varianta oficiala a celor trei cluburi. Lumea influenta si bogata se aduna sa discute. Am incercat sa ma pun in pielea unui mare afacerist. Fiecare are secrete interne, care tin de afacerea lui. Ma indoiesc ca cineva discuta acolo complet liber si isi fixeaza prin consens 100 de oameni in 3 zile anumite obiective precise. Probabil se trag de limba, schimba impresii despre mersul treburilor si prin asta adopta mutual anumite atitudini care ii vor ghida pe parcursul urmatorului an. Ma indoiesc ca exista rezolutii clare dupa aceste intilniri.
Cred ca ei, impreuna, isi fac o idee despre directia pe care vor merge, dar nu si despre drum! Drumul si-l alege fiecare, pe parcurs, tinind cont si de parerea cercurilor din care fac parte dar nu neaparat tintuiti de anumite ordine sau intelegeri batute in cuie.
Ca si exemplu concret, chiar Estulin recunoaste ca au existat frictiuni uriase in cadrul Bilderberg in privinta razboiului din Irak, cam 3 ani de zile. Asta dovedeste ca e mai plauzibil urmatorul scenariu (decit o agenda exacta, malefica, de dominare mondiala la comun a planetei, bazata pe anumite puncte imuabile):
– Bilderbergii stabilesc mutual ca e nevoie de mai mult petrol si vor mai mult profit
– fiecare pleaca in treaba lui, la corporatie sau in politica
– un retardat ca Bush Jr. se trezeste intr-o zi ca el, ca presedinte, poate sa le ia petrolul la arabi cu forta
– mai cere opinia unor consilieri (din CFR sau Bildeberg de bine ce e inconjurat numai de ei, dar nu intregului grup), apoi ii rupe pe arabi ca asa i se scoala lui si inca citorva
– asta nu inseamna ca Bilderbergii au conspirat, ci ca Bush e un imbecil care face si el ce poate impreuna cu alti imbecili
Intelegeti despre ce vorbesc? Nu am dovezi inca despre o anumita agenda de dominatie mondiala. Exista posibilitatea clara de a exista acea agenda, dar e putin probabil ca sute de oameni sa vada lucrurile la fel.
Ce e sigur e ca se intilnesc in secret si asta nu e ok!
Nu e ok nici ca au asa de mare putere, fiecare individual!
Nu e ok nici amestecul corporatiilor in politica!

Cartea e una dintre putinele despre Bilderbergi. Urmeaza regulile investigatiei jurnalistice, desi are citeva afirmatii care nu pot fi sustinute de argumente forte (imi place sa presupun ca din cauza protejarii confidentialitatii surselor). Pentru asta are nota 7 din partea mea, tinind cont si de efortul urias al autorului.
Despre Bilderbergi… nelamurirea mea ramine: de ce ar fi de acord zeci de personalitati extrem de puternice, influente si independente sa urmeze o agenda stricta, prin consens? Raspunsul se poate lamuri partial: protejarea intereselor comune, a profitului si a privilegiilor pe care le au. Asta nu inseamna ca ei, Bilderbergii, nu-si pot schimba planurile dupa cum bate vintul sau nu pot intreprinde actiuni separate!
Citeva remarci:
1. Rusia si China se pare ca sint intr-adevar, de cealalta parte a baricadei! Putin a reusit sa scape Rusia de colonizarea americana! S-ar putea, pentru a scapa de Guvernul Mondial Capitalist, sa trebuiasca sa ne facem frate cu dracul. Deocamdata doar Rusia si China ne mai feresc de NWO!
2. SUA si Europa de Vest sint strins legate si vor fi si mai legate de piata comuna trans-atlantica, in scopul crearii Guvernului Mondial.
3. Din cele citite despre conferintele lor anuale, MERITA urmarita fiecare infatisare cu maxima atentie. Indivizii astia chiar se intilnesc sa discute problemele cele mai importante ale globului, detin cele mai multe informatii si orice scurgere (neoficiala) catre presa e mana cereasca!
Cartea lui Estulin se opreste in 2007. Iata ce invatam din 2014:
http://www.cotidianul.ro/bilderberg-2014-din-nou-in-numele-democratiei-si-interesul-capitalismului-238910/
(Nationalismul ii deranjeaza puternic pe Bilderbergi! Este firesc, ei dorindu-si desfintarea granitelor. Si eu cred ca trebuie pastrata o anumita forma de nationalism-patriotism pina la implementarea sistemelor de Democratie Directa si Educatie Avansata.)

Published in: on 9 Septembrie, 2014 at 5:29 pm  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2014/09/09/daniel-estulin-clubul-bilderberg-un-fel-de-recenzie/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: