Piramida nevoilor

Maslow's_hierarchy_of_needs.svg

Pe scurt, de ce in Romania nu va iesi lumea in strada si de ce nu se va rezolva nimic chiar daca iese:
1. Populatia e needucata, iar cei needucati se ghideaza dupa nevoi primare.
2. Nivelul 1 al piramidei lui Maslow este satisfacut. Avem aer, avem mincare, avem apa, avem sex (ne fut la greu!), avem somn (si inca cum!), avem excretii (si la propriu si la figurat!).
3. Nivelul 2 al piramidei lui Maslow este complet anihilat de ortodoxism si BOR. Indiferent cit de bolnav, somer si sarac ai fi, credinta iti creaza iluzia ca esti protejat si ca nu ai incotro, ca asa ”a dat Domnul”, ca ”necunoscute is caile Domnului”, ca totul e predestinat si ca nu are rost sa te opui vointei divine. Ba mai mult, cu cit esti mai bolnav, somer, sarac, esti mai aproape de mintuire si iti ia Domnul mai mult in seama pacatele. Practic iti este satisfacut sentimentul de securitate.
4. Ambele nivele, si 1 si 2 sint manipulate de mass-media. Intotdeauna vei gasi la televizor sex (bebeluse, cel putin), distragerea atentiei, informatii false (nuuu, fracturarea si cianurarea sint ok, nu otravesc apa si aerul si nici organismele modificate genetic nu otravesc mincarea), spalarea creierului prin reclame si emisiuni specifice.
5. Un om needucat nu are nevoie de mai mult decit cele 3 nivele de baza (nivelul 3 este satisfacut de birturi, in general). Cel putin nu atit de mult incit sa iasa in strada. De aceea eu astept ca romanii sa se dumireasca in mod logic, rational. Sa observe mentalitatea tarilor vecine, realizarile lor, sa inteleaga in primul rind sistemul in care traiesc aici (si care nu da doi bani pe citiva oameni iesiti in strada).
6. Concluzie: daca tot iesim in strada in tara cu cele mai multe biserici, hai sa strigam pentru educatie reala, fara manipulare religioasa si mass-media. Si eventual sa incercam sa trecem strada si sa intram in forurile de decizie (la modul pasnic, prin oameni politici de calitate).
Cu toate astea, miine voi iesi la protestul din Timisoara impotriva traseismului politic pentru ca este o cauza buna si trebuie mentinuta farima de simt civic aparuta acum un an. Ne vedem acolo!

Anunțuri
Published in: Fără categorie on 30 August, 2014 at 4:57 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2014/08/30/piramida-nevoilor/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: