Indemn

Iarasi am vazut pe undeva obisnuitele gemete si zbierete ca ”occidentul ateist” distruge crestinismul, ajutat bineinteles de celelalte religii.
Pai fratilor crestini, de ce va plingeti? Daca credinta voastra e asa de valabila ar trebui sa nu poata nimeni sa o distruga. Practic va auto-distrugeti prin ideile patetice si retrograde pe care le afisati, prin auto-contrazicere, prin coruptie si ipocrizie. A cui e vina? Ca orice produs mai de calitate, ateismul cistiga piata, dovedeste ca e mai bun, din ce in ce mai bun si mai flexibil. Aveti un sistem atacabil si rigid, asa ca invatati sa intoarceti si celalalt obraz, pina la final. Iar finalul va veni dintr-o educatie rationala, asa cum trebuie sa fie de multa vreme, in care copilul sa aleaga ceea ce crede, nu sa i se impuna. Si sa cunoasca adevarul despre lumea inconjuratoare! Nu mai are rost sa va impotriviti. Sau macar nu va mai mintiti copiii.
Partea pozitiva e ca si celelalte religii vor crapa, impreuna cu religia voastra. Probabil ma uriti acum, dar ar trebui sa sariti in sus de bucurie! Cind lumea nu va mai auzi de Satane si Dumnezei, de Bine si Rau, Alb si Negru, cind granitele vor disparea si toti vor pricepe ca inerent traim in tonuri de gri, indiferent cit ne-am stradui sa nu o facem, atunci va fi pace. Ne vom accepta diferentele, vom intelege ca nu exista nici o norma de indeplinit in fata nicicui si morala se dobindeste prin pura educatie, nu prin povesti absurde.
Daca tot vorbim de evolutie spirituala, hai sa o facem odata!

Reclame
Published in: Fără categorie on 25 iulie, 2014 at 1:39 am  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2014/07/25/indemn/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: