Ginduri de viitor

Cum vad eu viitorul, dupa o groaza de articole citite, oameni cunoscuti si observatii personale:
1. Lumea va iesi in strada pentru a se expune si a se lua la harta cu sistemul doar in cazul in care zona de confort ii va fi extrem de limitata (foame, saracie). Asta se va intimpla in momentul epuizarii resurselor. Prin urmare cind se va urni, va fi extrem de tirziu.
2. Fortele de represiune vor fi organizate si bine platite si probabil va iesi o baie de singe.
3. Prapastia dintre clase se va adinci, deci societatea va fi divizata. Unitatea e imposibila! Probabil vor iesi razboaie civile crunte intre cei fara confort si cei ce vor dori sa-si pastreze privilegiile. Clasa de mijloc, liantul, va fi din ce in ce mai subtire.
4. Orice schimbare pasnica este putin probabila. Educatia este in mod deliberat neglijata, bogatii vor sa fie si mai bogati si nu vor renunta niciodata de buna voie. Lumea este tinuta in frica (de autoritati, somaj, violenta) pina cind va exploda.
5. Corectarea sau imbunatatirea sistemului capitalist este absolut imposibila. Nu exista altfel de capitalism decit cel bazat pe profit si proprietate privata, deci va sosi un moment in care va trebui adoptat un nou sistem (pentru a nu disparea omul ca specie).
Solutii:
1. Educatia! Reforma sistemului de invatamint. Folosirea aptitudinilor inascute ale copiilor. Educatie familiala axata pe lipsa egoismului, ecologie si constiinta comunitatii. Predarea in scoala a adevarului despre sistem si modul de functionare a societatii. Eradicarea minciunii si manipularii. Educatia este pe primul loc!
2. Distrugerea sistematica a sistemului din interior – reprezentanti alesi, educati, care sa aduca schimbarea (manifestata inclusiv printr-un sistem participativ). Conceperea unui sistem nou, care sa-l inlocuiasca treptat pe cel actual.

Am ajuns la concluzia ca orice altceva e o lupta obositoare cu morile de vint. Actualele proteste, scremete on-line, petitii, discutii si isterii nu fac decit sa incetineasca colapsul, nu sa-l opreasca.

Reclame
Published in: Fără categorie on 10 iulie, 2014 at 3:58 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2014/07/10/ginduri-de-viitor/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: