Un ”mic” comentariu

Limba materna poate fi orice limba de pe glob, depinde unde te nasti. La fel si cu religia. Asta nu te face diferit de alti oameni si se poate rezolva lejer printr-o educatie corespunzatoare. (In mod abuziv chiar se poate instaura o singura limba si o singura religie pe tot globul si in citeva generatii orice afectiune pentru o limba sau o religie vor disparea, fara ca cineva sa sufere sau sa-i simta lipsa. Ambele, si limba si religia, au functii practice. E ca si cind te-ai indragosti de un… ciocan.)
Eu as merge pe o educatie universala obligatorie, in care copiii sa invete doar doua limbi la orice scoala de pe glob: limba materna si limba engleza, pentru comunicare internationala.
Natiunea e de multa vreme o notiune perisata si e compusa in cea mai mare parte din oameni complet necunoscuti cu care imparti accidental… unelte (limba si religie). Daca Gheorghita are un ciocan rosu la fel ca al meu, nu inseamna ca e fratele meu iar Vasile, care are un ciocan albastru trebuie luat la bataie.
Cu familia e altceva, e firesc sa ai sentimente de afectiune pentru cei de acelasi singe. Sta in legile naturii, pentru a nu ne reproduce intre rude.
Spune-mi, daca ai merge la razboi, pentru cine exact ti-ai pune viata in joc? Ce anume ai apara? Unelte? Oameni necunoscuti? Casele si curtile altora? Un Stat disfunctional si corupt, format din hoti si mafioti? Normal ca este un abuz sa impui cuiva o limba sau o administratie sau niste datini, orice impunere e un abuz, dar daca privim la rece efectiv nu ai pentru ce sa-ti dai viata. Razboaiele sint hotarite de conducatori, pentru putere! Soldatul, omul de rind, va avea aceeasi putere indiferent de rezultatul luptei. Cu o victorie inamica doar sefii se vor schimba si regulile pe care ei le fac. Este o iluzie ca cetatenii detin vreo putere in tara lor si tocmai asta ne straduim acum sa schimbam.
Atunci cind lumea va intelege ca orice forma de separare (limba, religie, natiune, granite imaginare pe pamint) este doar gardul unei turme condusa de un cioban smecher si ca de fapt toate turmele se pot uni, fiind compuse din aceiasi specie care are aceleasi nevoi, atunci vom evolua. Prin nationalism parerea mea e ca stagnam.

Reclame
Published in: Fără categorie on 23 iunie, 2014 at 12:04 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2014/06/23/un-mic-comentariu-2/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: