Profetia salveaza Romania

Aud tot mai multa lume ca vorbeste despre profetii implinite, scrise de obicei prin Biblie.
1. Pentru mine profetie e ceva ce nu poate fi produs de om si nici anticipat cu exactitate (daca excludem pura intimplare). De exemplu: peste 2 minute steaua Sirius va exploda. Deocamdata nu putem afla exact cind explodeaza o stea, deci n-am auzit inca de asa o profetie. In schimb am auzit de ”profeti” care ”prezic” o eclipsa, desi elitele stiintifice stiau sa le calculeze de acum miide ani.
2. In rest o profetie mai poate fi valabila daca NU s-a stiut de ea, abia apoi s-a aflat (din nou, excludem pura intimplare). De exemplu: in Biblie scrie ca templul lui Solomon se va reconstrui, dar Biblia a fost descoperita DUPA reconstruirea templului, astfel ca se exclude posibilitatea ca niste indivizi sa fi citit Biblia si sa reconstruiasca templul doar pentru a spune ca ”s-a implinit o profetie”.
SPOILER: Exact despre aceasta folosire a ”profetiilor” pentru a justifica o agenda ascunsa este vorba in romanul meu ”Proiectul INRI”. END SPOILER
Exista reala posibilitate ca niste indivizi sa-si justifice niste fapte ca fiind de sorginte divina, pur si simplu folosindu-se de o carte pe care jumatate de glob se chinuie sa o citeasca (si putini reusesc, pentru ca e plina de aberatii). Astfel se creeaza un sentiment al fatalitatii, al inevitabilului in ochii maselor, care accepta apoi automat acele fapte.
Am experimentat exact acest tip de gindire intr-un sat in care imparteam fluturasi despre gazele de sist oamenilor care ieseau de la biserica. La un moment dat o femeie a refuzat sa ia fluturasul spunindu-mi ca e inutil ce fac pentru ca Apocalipsa e inevitabila.
Prin extensie, mai exista o posibilitate destul de mare ca o carte sa fie creata tocmai in acest scop, pentru a deveni o agenda pe termen lung. Ginditi-va cine a scris Biblia si cine conduce lumea… (Oricum, in principiu Biblia nu avea cum sa se termine cu happy-end pentru ca astfel n-ar mai fi alimentat sperantele oamenilor. Daca nu bagau o mica Apocalipsa si nu promiteau scularea mortilor si a doua venire a lui Fiu lu Sefu, toti o frecam la greu acum in cel mai pur stil stiintifico-ateist.)
Ginditi-va bine la ”profeti” si ”profetii” 🙂

Reclame
Published in: Fără categorie on 17 iunie, 2014 at 5:05 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2014/06/17/profetia-salveaza-romania/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: