Hai sa mostenim, sa ne veselim

Binefacerile proprietatii private axate pe profit, adica esenta capitalismului.
Mie mi-a placut intotdeauna chestia asta cu mostenirile: e suficient sa te nasti intr-o familie bogata ca sa fii toata viata bogat fara sa misti un deget, in timp ce-i acuzi pe aia saraci ca-s lenesi si paraziti. Cineva zicea ca atunci cind ne nastem sintem egali – nu in capitalism! In capitalism daca tac-tu o fost un criminal odios care a cumparat toate resursele de combustibil fosil ale planetei ca sa le arda dupa bunul plac, fortindu-i pe altii sa plateasca taxe pe energia solara, ai toate sansele sa o duci mai bine decit el si tu si progeniturile tale doar punindu-ti banii la fratii bancheri, care se pricep de minune sa-ti multiplice banii din banii luati de la saracii care se imprumuta.
Teoreticienii capitalismului ne indoctrineaza repetindu-ne ca lacomia e naturala. Mda, mai ales atunci cind intra in joc si instinctul de perpetuare a speciei, adica atunci cind stii ca daca tu o duci bine, automat o vor duce si progeniturile tale. Cu cit esti mai lacom, cu atit o vor duce mai bine copiii tai si vor avea mai multe sanse in viata. Practic lacomia ne este indusa de sistem!
Exemplu boul asta de mai jos, care se pisa pe cultura intregului popor roman si ii cere 1 milion de euro pentru ca ii foloseste ”proprietatea”.
Parerea mea este ca singura proprietate pe care trebuie sa o ai este cea pe care o meriti TU, nu tac-tu sau strabunicu-tau! Aia pentru care ai muncit! (Si in nici un caz nu poti lua resurse naturale in ”proprietate”, ca planeta nu se imparte pe bucatele dupa citi bani avem. Pe planeta asta traim TOTI iar resursele naturale apartin tuturor!)
Hai ca m-am enervat! Nici nu vreau sa ma gindesc cite genii si citi inventatori au murit in mizerie, citi scriitori care au scris cartile pastrate in muzee au crapat in conditii insalubre pentru ca piata capitalista nu le permitea sa faca profit, citi oameni inteligenti au fost omoriti pentru interesele materiale ale capitalistilor. Si citi degenerati se perinda azi la putere doar pentru ca sint fii sau fiice rezultate din coitul oamenilor care au stiut sa exploateze si sa produca bani, nimic altceva!
Nu se poate vorbi de sanse egale cit timp exista notiunea de ”mostenire a proprietatii private”. Ia sa fie pusi toti copiii la linia de start cu aceleasi conditii materiale, cu un bagaj de cunostinte conform aptitudinilor lor innascute si cu o educatie orientata spre binele comunitatii, nu cel personal. Sa vedeti atunci schimbare! Si disparitia imbecililor care cred ca li se cuvine 1 milion de euro din neant…

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Cultura/Stiri/Istorie+de+un+miliard+de+euro+in+strada+Cladirea+Muzeului+Litera

Anunțuri
Published in: Fără categorie on 3 Iunie, 2014 at 12:56 pm  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2014/06/03/hai-sa-mostenim-sa-ne-veselim/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 comentariiLasă un comentariu

  1. Ca trebuie redefinita notiunea de proprietate privata… inteleg. Resursele trebuie date doar in concesiune, iar concesiunea sa nu se poate mosteni. Teoretic se poate, daca se reinoieste contractul in urma unei noi licitatii. Dar aduce mari probleme, deoarece compania defunctului ar fi putut investi in spatiul respectiv, sa creeze imobile, etc.

    Iar daca tac-tu a facut 3 case din munca lui, nu ti se pare normal sa le mostenesti? Daca nu, unde ajung ele? La stat, si tu pornesti de la zero ca ultimul boschetar? Deci ia-o mai usor!

    • Daca tata-miu ar fi stiut ca eu nu mostenesc nimic, probabil nu si-ar fi facut 3 case. Ar fi avut in schimb mai multe neveste sau mincare mai buna.
      Eu ziceam de o pornire egala la start pentru toti copiii, intr-un mod oarecum institutionalizat. Mi se pare mult mai firesc sa contribuie intreaga comunitate pentru un start egal dar ”consistent” pentru toti copiii, decit sa aiba o minoritate copiii asigurati pe veci iar ceilalti s-o ia in barba la greu pina ajung ei sau vreun neam de-al lor mai bogat (ceea ce in sistemul actual e aproape imposibil la modul onest).


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: