Ginduri de viitor politic

A votat mai putin de o treime din populatia Romaniei si mai putin de jumatate din Europa. Si cica majoritatea is eurosceptici, ceea ce inseamna ca extrema dreapta infloreste. Totusi, eu ma aflu intr-o stare de relativa euforie. Daca situatia ramine asa, romanii vor fi reprezentati (si condusi) de mafiotii alesi de aproape 2.000.000 (numarul de locuitori al capitalei) de indivizi needucati, majoritatea din Oltenia. Nu cred ca vor fi prea multi incintati de asta. Nu cred ca se poate numi ”reprezentativitate” o clica votata de acei 10% needucati ai societatii.
Pentru ca oamenii care gindesc stiu ca nu au cu cine vota. S-au lamurit, in sfirsit. Si sint multi, peste doua treimi. Mai sint rataciti prin acea treime de votanti activi niste visatori care inca mai cred ca un partid ar fi mai bun decit altul, ca Cosa Nostra e mai buna decit Camorra, dar isi vor reveni si ei. Si atunci vom ramine cu un sfert din populatie formata din pensionari ramoliti, minoritati ce refuza educatia dar accepta mita electorala si ceva aplaudaci retardati care vor vota pe banda niste indivizi dupa chipul si asemanarea lor. Si atunci va fi inceputul sfirsitului!
De aceea ma distrez!
 Eu cred ca totul merge inspre bine, daca nu uitam urmatoarele:
1. Pe scena politica nu exista alternativa. Nu avem o lege electorala care sa incurajeze accesul la putere al oamenilor onesti. Avem un sistem economic si politic coruptibil, corupt si ineficient. Indiferent cu cine vom vota, raul ramine! Se impune o schimbare a intregului sistem de catre cei care stiu ca nu mai au alte alternative. Si sintem tot mai multi!
2. In politica romaneasca nu exista o ”stinga” veritabila. Partidul baronilor fosti securisti a adoptat pe hirtie social democratia, adica neoliberalism pigmentat cu reforme sociale. PSD este si va ramine un partid de ”centru”, un cur in doua luntri, nimic mai mult, care emana prin toate gaurile coruptie tipic capitalista. Singurul partid declarat de ”stinga” este PAS, dar este aproape invizibil.

In privinta UE se impun alte precizari:
1. UE culege in acest moment ceea ce a sadit – fascism corporatist, globalizare economica pe model neoimperialist, coruptie si ineficienta. Rezultanta abuzurilor economice, a coruptiei si a lipsei de educatie duce in mod invariabil la Germania anilor 30, adica extrema dreapta.
2. Degeaba UE promite un rol mai mare al Parlamentului in luarea deciziilor, cit timp Parlamentul este format din indivizi de aceeasi factura politica, alesi de o minoritate… si mai mult de jumatate din europeni isi baga picioarele in ei. (In PE acum stinga socialista are cam 20%, majoritatea alesi din Grecia, Franta si natiunile nordice. Ma intristeaza aportul mic al Spaniei, totusi.) Deci UE ramine aceeasi Marie plina de paduchi sub palarie: nu exista ”stinga” care sa compenseze excesele de putere ale ”dreptei”.

Conform statisticilor lumea nu mai are chef de experimente social-economice tip UE. Populatia s-a lamurit ca schimbarea stapinilor locali cu aroma de cirnati cu niste stapini internationali mai cu staif nu duce si la schimbarea plantatiei. Sistemul plantatiilor trebuie sa dispara!
Dar pina atunci societatea civica, cetatenii cu drept de vot trebuie sa ia nota de alt fapt extrem de important: lipsa stingii veritabile din viata politica nu este intimplatoare! Desi o mare parte se datoreaza spalaturilor cerebrale ale mass-media, stinga moderna (as putea spune comunismul modern) nu se mai poate manifesta in actualul sistem. Practic s-ar autocontrazice. Nu poti lupta impotriva unei societati egoiste de unul singur. Nu poti lupta impotriva dictaturii banilor cu bani. Nu poti lupta impotriva coruptiei ierarhice, a abuzurilor de putere, intr-o institutie ierarhica ce corupe la rindul ei si cauta puterea cu orice pret.
”Stinga” de azi s-a maturizat. De la stalinismul fascistoid si partidul unic ce facea colectivizari fortate am trecut la actiuni umanitare. De la leninism am trecut la anarhismul bazat pe o educatie impartiala. De la conflicte armate am trecut la pacifism. De la monopolizarea discursului politic si dictatura am trecut la agore publice si visul democratiei participative. Am schimbat ilegalitatea reactionara subversiva aparata de soviete intr-o legalitate perfect constitutionala, nerecunoscuta ca atare de structurile putrede ale sfirsitului de capitalism.
Majoritatea oamenilor nu-si dau seama ce isi doresc. Nu-si dau seama nici in ce lume se invirt. Nu inteleg ca toate privatizarile frauduloase de azi sint urmarea capitalismului. Nu inteleg ca distanta dintre bogati si saraci este tot o consecinta a capitalismului. Sau somajul. Nu inteleg ca institutiile publice (scoli, spitale) sint de factura socialista, un bun al intregii comunitati in prezent batjocorit de un Stat incompetent. (Un spital privat nu ar ingriji saraci, pentru ca nu ar face profit.) Chiar democratia, asa cum a fost ea inventata, nu are nimic de-a face cu capitalismul, care prin definitie creeaza elite.
Eu cred ca viitorul apartine unei combinatii de piata libera si reforme sociale, o combinatie intre tot ce are mai bun capitalismul si comunismul.Dar pentru asta e nevoie ca acum sa existe un echilibru intre ”dreapta” si ”stinga” iar acel echilibru se pierde in strada, la nivelul derizoriu al PET-ului umplut cu pietricele. ”Stinga” celor care nici macar nu stiu ca-s de stinga isi iroseste energia pe actiuni separate, impulsive, dezorganizate, disperate.
E vremea ca cei din strada sa se uneasca si sa se organizeze, pentru a putea crea ALTERNATIVA! Iar odata ce aceasta va fi creata, se va produce fuziunea care va lumina viitorul 

Eu am de gind sa propun tuturor celor din miscarea Uniti Salvam stabilirea de comun acord a unui candidat independent (sau a mai multora). Un candidat sprijinit apoi neconditionat de intreaga miscare, care sa fie permanent sub supravegherea si la dispozitia tuturor membrilor miscarii. Acel candidat va fi obligat printr-un contract public sa ne reprezinte 24 din 24 si sa fie avantgarda noastra in batalia politica ce va urma. Numai asa cred ca putem reusi ceva!

Anunțuri
Published in: Fără categorie on 26 Mai, 2014 at 5:16 pm  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2014/05/26/ginduri-de-viitor-politic/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 comentariiLasă un comentariu

  1. PSD-ul e retrograd. Doar prostii il mai voteaza. Sau Oltenii, cum zici tu. Singura solutie e federalizarea. Sunt convins ca oltenii sunt oarecum mai destepti ca moldovenii si cand le ajunge cutitul la os se trezesc. Moldovenii fug la popa!

    • Eu cred ca o solutie ar fi educatia ”prostilor”. Atit!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: