Cosmosul meu e si al tau

Am invatat, in timp, sa-mi stapinesc entuziasmul. De multe ori lucrurile nu sint ceea ce par a fi. Nu si atunci cind inteligenta oamenilor le cauta si le descopera intelesul, pe o baza solida de experimente repetate, ratiune si stringere de informatii.
Mai nou am doar doua ”slabiciuni”: Juice Rap News si Cosmos! Daca prima e o incercare mega-haioasa a unor tineri inteligenti de a informa lumea intr-un mod care sa combata efectele spalarii pe creier din media oficiala, a doua e o ”bomba” informationala de calibru: urmarea show-ului lui Carl Sagan, care a facut milioane de ”victime” acum 30 de ani.
Asa cum spunea cineva pe IMDB, Cosmos merita sa fie preluat ca si material didactic obligatoriu in scoli. Si, chiar daca au aparut doar 9 episoade din 13, nimic nu-i mai poate nega efectul (chiar daca ultimele 4 episoade vor deveni telenovele sau reality-show). Cosmos e exact lucrul care ne lipseste in societatea actuala! Nu e de mirare ca multi americani spun asta, recunoscind implicit nivelul catastrofal de educatie din tara care ”da moda” intregii planete.
Ce invatam din Cosmos? O gramada! De la absurditatea teoriilor religioase, la fapte stiintifice concrete si care ne privesc pe toti precum efectele activitatii umane asupra mediului (si, atentie, a elitelor care fac orice pentru profit), de la viata unor oameni de stiinta la ”mici detalii” descoperite de ei care ne pot schimba radical optica asupra noastra, a vietii si a locului in care ne aflam.
Recunosc ca sint un semidoct si n-am vazut nici macar show-ul original al lui Sagan. Recunosc ca, in nestiinta mea, rezonez entuziast cu lucrurile spuse acolo. Un efect interesant este ca ma simt mai… agnostic decit inainte! Mi-am dat seama cu ajutorul acestui documentar cit e de frumos ceea ce se intimpla in jurul nostru si cite mai sint de descoperit. Lumea nu este un mediu inchis si anost in care ”nu se mai poate face nimic”, nu este ceva ce ”deja stim” ci este o aventura fantastica!
Da, asa e, nu stim multe! Dar ceea ce stim nu mai poate fi ignorat!
P.S.
O concluzie spre care m-a indrumat vizionarea documentarului este ca absolut orice resursa energetica de pe planeta (mai putin vulcanii si energia termala) ne-a venit de la soare. Petrolul, carbunii, gazele, lemnul chiar si vintul sint un subprodus al energiei solare. Apa si puterea mareelor ne vin tot de la corpurile ceresti.
Deci noi folosim energie solara partial consumata, intr-o forma care nu necesita prea multa procesare, in loc sa folosim direct produsul brut si gratuit aflat peste tot in jurul nostru. Practic ne ”ardem” planeta si o transformam in cenusa 

http://www.seriale.filmesubtitrate.info/2014/03/cosmos-a-spacetime-odyssey-2014-documentar-online-subtitrat.html

Anunțuri
Published in: Fără categorie on 12 Mai, 2014 at 5:45 am  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2014/05/12/cosmosul-meu-e-si-al-tau/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: