Despre sefi, putoare si curve

Sint curios daca a citit cineva platforma-program a partidelor candidate. Si daca a citit-o, cit de mult a contat asta la alegeri. Eu recunosc ca n-am citit nici una. Un motiv este ca pur si simplu nu conteaza ce scrie acolo, desi ar fi singurul lucru care ar trebui sa conteze.
De zeci de ani oamenii aleg politicienii dupa semnalmente fizice: zimbet, ochi, git, tite, cur, imbracaminte (cu bereta-fara bereta), limbajul trupului si alte criterii complet irelevante. Ii aleg dupa gradul de scandal fabricat de televiziuni. E drept, mai sint unii alesi si din cauza ca promit marea si sarea iar electoratul roman e prea imatur sa inteleaga ca in politica o promisiune nu valoreaza nimic.
Alegem un intreg partid dupa semnalmentele unui singur om, cu toata suita lui de oligarhi care abia asteapta sa… ramina (ca tot aia se invirt de 23 de ani) la putere, cu o intreaga platforma-program de cele mai multe ori necunoscuta.
Platforma-program e tot o promisiune, pina la urma, doar ca, teoretic, e asumata colectiv de toti membrii partidului. Este, tot teoretic, idealul care ii uneste pe cei din partidul respectiv si reprezinta lucrurile pe care le vor face in viitor pentru a-si atinge idealul. Doar ca, asa cum spuneam, platforma aia acum nu mai conteaza! Acum oamenii intra intr-un partid ca sa ajunga sefi sau ca sa cunoasca sefi. Partidul aflat la putere e cel mai curtat si cautat: acolo se afla sefii! Nimeni nu vrea sa intre intr-un partid mic, indiferent de platforma lui program, de idealul care il anima, pentru ca acolo nu exista duhoarea puterii emanata de cei ce calca pe cadavre. Acolo exista doar… idealul!
Si astfel ajungem cu aceleasi citeva partide perfect-corupte si cu o platforma-program perfect inutila, care se rotesc la infinit intr-o bucla generatoare de otrava. Si, pe linga ele, cu eterna curva-UDMR care se fute cu toti sefii, ametindu-i cu nurii ei de citeva mii de votanti.
Si noi, ametiti de mirajul puterii, uitam de fapt de ce si cu cine votam!

Anunțuri
Published in: Fără categorie on 10 Mai, 2014 at 11:11 pm  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2014/05/10/despre-sefi-putoare-si-curve/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu

  1. AVEM SI CAMPIONAT DE FOTBAL TIGANESC, CINE S-AR FI GINDIT…. ADIO, ROMANIA….

    http://www.tribuna.ro/stiri/actualitate/scandal-medicii-din-upu-au-chemat-mascatii-sa-ii-apere-de-romi-96530.html#209152


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: