Educatie, nu exclamatie!

Am o idee (nu stiu cit de originala) care s-ar putea sa schimbe soarta protestelor din Romania!
Toata lumea stie cum decurge un protest in scumpa noastra tara: se aduna aproximativ 0,01% (de obicei aceiasi oameni) din populatia marilor orase si incepe sa urle tot felul de doleante in piata centrala sau pe strazi. Cerintele sint indreptate catre clasa conducatoare, pe un ton mai mult sau mai putin imperativ.
Nu e de mirare ca majoritatea lumii ii priveste ca pe niste… hippie (era sa zic ”hipsteri”). Acum, sincer sa fiu, oamenii cam au dreptate: in neo-colonialismul capitalist iudeo-american al secolului 21, trebuie sa fii cam naiv sa-ti imaginezi ca, de exemplu, o corporatie ca Chevron, care a organizat lovituri complete de stat pentru a pune mina pe resursele coloniilor si care detine o parte din guvernul imperial SUA (sa nu mai spun de guvernul roman) se va impiedica de niste tarani si o mina de activisti.
Adica pe bune, runda 1 poate i-a luat prin surprindere, dar runda 2 e deja hotarita in culisele politicii mondiale si pe coridoarele umbroase ale bancilor de pe Wall Street… iar noi, activistii, stim asta!
Eh, exact aici e ideea: noi, activistii, si numai noi, stim asta! Daca pui un roman de rind, mincator de mici si bere in fata televizorului, sa-mi citeasca textul de mai sus, in cel mai bun caz se va ineca cu cirnati. Sau, cel mult, va pricepe ca e vorba de o teorie a conspiratiei, pentru ca el la televizor n-a vazut sau auzit absolut nimic de ”neo-colonialism”, ”bancile de pe Wall Street” sau alte bazaconii.
Romanul de rind nu are nici facebook de obicei sau, daca are, nu are ”prieteni” cu preocupari de ”hipsteri”. Romanul de rind vede la televizor, in rarele momente in care se arata, o multime de isterici care urla catre politicieni. E singura informatie care ii este furnizata.
Ce-ar fi daca acea mina de ”hipsteri” si-ar lua atentia de la intangibilii politicieni si si-ar indrepta-o spre influentabilii din fata televizoarelor? Ce-ar fi daca, in rarele momente in care acestia ar aparea in ochii lor, hipsterii ar afisa… informatii? Nu doar latraturi catre o caravana impasibila.
Acea multime mica sa iasa in strada ca sa educe, nu sa strige. Sa-i bombardeze pe toti cu simple informatii, caci din cauza informatiilor pe care le detin, a ”educatiei” pe care o au, ei, spre deosebire de ceilalti, au iesit in strada! (Daca detii informatii atit de grave, e imposibil sa ramii nepasator!)
Si atunci poate se va realiza idealul nostru: solidaritatea. Oamenii vor prinde informatii din zbor, inclusiv de la televizor, luate din miinile oamenilor care au ales sa nu mai stea la televizor. O batalie mass-media cu propriile arme!
Se apropie 6 Aprilie, ziua protestului national impotriva fracturarii hidraulice. Voi fi si eu acolo, cu o pancarta:
”Stinge televizorul,
ai multe de aflat!”
iar sub, cu litere de-o schioapa, am de gind sa scriu adresa:
http://stopfracturare.ro/
sau un site asemanator, facut cu mult efort, dar nevizitat de aproape nimeni. Apoi ma voi stradui sa apar la fiecare post de televiziune posibil 
Si acesta va fi doar inceputul…
Daca si tu crezi ca am dreptate, da-i Share! E important!

Published in: Fără categorie on 31 Martie, 2014 at 7:27 pm  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2014/03/31/educatie-nu-exclamatie/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu

  1. Si ce propui? Sa nu exploatam resursele in judetele alea falimentare? Sa cumparam tot de la Gazprom, sa fim sclavii rusiei? Mai bine CHEVRON decat GAZPROM bai hipsterilor. N-aveti viziune mai mare decat protest-grouppie!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: