Loading next level…

In epoca de piatra contactul fizic era extrem de important. Omorirea unui om insemna izbirea lui cu diverse obiecte contondente, ruperea unor oase, sfisiierea carnii cu un cutit, bataia pina isi pierdea respiratia.
Chiar si in evul mediu, majoritatea crimelor se faceau din apropiere. Era riscant sa faci o tentativa de asasinat tragind cu arcul. Vintul putea sa-ti devieze sageata, rana putea sa nu fie fatala iar in mijlocul multimii victima avea toate sansele sa scape, acordindu-i-se primul ajutor.
Chiar si in razboaie arcasii trageau primii, sperind ca vor dobori pe cineva mai ghinionist, apoi intrau in lupta armele de proximitate: sabii, sulite, buzdugane. Probabil ca era un festival al brutalitatii: cranii crapate, intestine taiate, membre sfirtecate, singe si carne la greu.
Apoi au aparut armele de foc. Ocheai, trageai si la o oarecare distanta vedeai ca inamicul pica, cu o mica pata de singe in locul unde ai tras (preferabil in frunte). In primul razboi mondial s-a incercat o varianta mai sexy, armele chimice, dar o ramasita de constiinta umana a elitelor i-a facut sa se infioare: in fumul otravii chimice nici macar nu vedeai chinurile miilor de oameni care se sufocau cu ochii scosi din orbite si spume la gura. Era PREA lejer!
Acum elitele nu mai au greturi, au inceput sa se joace pe calculator! Razboiul (aka crima) modern(a) nu mai presupune absolut deloc contact fizic, inter-uman. Pina si pusca cu luneta e perisata. Au aparut ultimele tehnologii: dronele! Crima, uciderea, luarea unei vieti sau a mai multor vieti a devenit o joaca! Un individ platit cu un salariu oarecare si spalat zilnic pe creier sta la un pupitru, cu un joystick in mina. In fata lui, pe un ecran, se afla niste patratele (tintele). Nici macar nu au forma umana, fiind doar niste umbre vazute de la mii de metri inaltime, acolo unde planeaza masinaria teleghidata ucigasa. Nici macar nu e un joc cu o grafica faina…
La simpla apasare a butonului de pe maneta, masinaria trage cu arme evoluate, care e aproape imposibil sa-si greseasca tinta. Problema e ca nu is chiar atit de evoluate incit sa doboare doar tinta lor, si mai doboara si ceva cladiri, alaiuri de nunta sau autobuze cu copii, deh, victime colaterale, nu?
Tot ce mi-as dori acum ar fi sa-i iau pe indivizii aia din fata ecranului si sa-i duc in epoca de piatra, cu un par in mina. Apoi sa-i pun sa omoare! In forta, violent, natural, sa le sara singele victimelor pe fata, sa auda horcaiturile si sunetul oaselor fisurate. Si sa priveasca apoi in ochii inspaimintati si indurerati ai muribunzilor, pe masura ce viata li se prelinge afara din trupuri iar marele neant se apropie cu repeziciune de ei!

Anunțuri
Published in: Fără categorie on 26 Martie, 2014 at 7:11 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2014/03/26/loading-next-level/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: