Manifest anarho-pacifist

1958375_656182757776904_1624698664_n

Ce parere aveti de imaginea asta?
”La revedere, cacat fascist!”
…si un pistol indreptat spre tine, cu ura (nici macar cu ironie)!
Pe mine ma doare! Imi demonstreaza ca, indiferent de ideologie, exista extremisti. Multi oameni nu inteleg. Intelegerea e totul! Toleranta trebuie sa se bazeze pe intelegere. Orice altceva e ipocrizie! Ca sa intelegi, trebuie sa te informezi. Sa asculti! Sa GINDESTI!
Unii oameni, din motive diverse, refuza sa (mai) gindeasca. Din cauza ca au obosit sau au mintea prea odihnita, ca sint dezamagiti sau prea entuziasti, ca sint lipsiti de educatie sau prea influentati, oamenii se lasa prada instinctelor primare.
Cineva iti face rau, fa-i si tu rau!
Asta de fapt e ”cacatul”, chestia pe care toti inteleptii ne invata sa NU o facem!
Ok, eu sint ”socialist” si amicul e ”fascist”. Normal ca nu pot suporta ideologia lui, deci il prind pe strada si il bat (nu-i pun chiar pistolul in gura, ca altfel se termina povestea prea rapid si nu mai pot sa va explic). Deci i-o trag la amicul fascist, ca e naspa, incercind sa-i imprim eventual o parte din convingerile mele, printre care se afla implicit si ”cineva iti face rau, fa-i si tu rau”. Intrebare de 10 puncte si un pupic exploziv: la ce pot sa ma astept apoi de la amicul fascist?
Asa-i ca am facut cacatul praf? Rezultatul e nul… ca sa nu zic negativ.
Proudhon (primul ”anarhist”) scria prin 1848 ca lumea nu poate fi schimbata decit prin educatie si constiinta elevata a multimii. Prin 1918 garzile negre anarhiste ucrainiene se luptau armat impotriva a trei armate: alba, rosie si germana. Desi au luptat eroic, au murit ca niste ciini. In 1936 anarhistii spanioli credeau ca i-o pot trage armat lui Franco si bolsevicilor. S-au inselat!
Sa zicem ca n-au avut timp sa-l inteleaga pe Proudhon. Sau pe Kropotkin. Sau anarhismul primitiv bazat pe intelepciune batrineasca. Dar fratilor ”anarhisti”, sintem in secolul fucking 21. Wake up! Pe bune acum: treziti-va DE TOT!
P.S.
De fapt, exact acest soi de mesaj este motivul pentru care sistemul economico-social anarhist este incadrat drept opusul extremei drepte, adica extrema stinga. De ce o filozofie bazata pe lipsa conducatorilor ar fi extrema? Dimpotriva, anarhismul e singurul curent care se poate asocia in intregime cu pacifismul (anarho-pacifismul). Nici o ”doctrina” sociala nu se mai poate lauda cu asta. (As vrea sa vad fascisto-pacifismul, de exemplu!)
Un pistol indreptat spre tine si o injuratura nu imi seamana a evolutie. De fapt, aduc mai mult a fundamentalism religios. Brigazile Antifa ar trebui sa-si revizuiasca putin departamentul de PR. Anarhistii care se lasa miscati de astfel de lozinci pica in capcana crestinilor care simt nevoia sa ia gitul oricarei alte religii, desi Biblia si Iisus le spun destul de clar cum sta treaba cu ”iubirea de aproape”.

Published in: Fără categorie on 17 Martie, 2014 at 12:46 am  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2014/03/17/manifest-anarho-pacifist/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: