Primiti cu religia?

Vad ca inca mai sint oameni care se declara socati de faptul ca o persoana care apreciaza libertatea de opinii face propaganda anti-religioasa.
Din start trebuie sa se inteleaga faptul ca nu am nimic cu oamenii religiosi, ci cu religia in sine. Eu atac o idee, un sentiment, care indeamna oamenii sa se comporte irational, de multe ori in detrimentul speciei umane.
Inteleg proprietatile ”tamaduitoare” are religiei. Cunosc persoane care trec mult mai usor peste greutatile vietii pentru ca sint religioase. Efectul placebo este dovedit: spune unui om ca acea pilula falsa (divinitate) ii va face bine si, ”miraculos”, omul se va vindeca. Problema este ca acea ”pilula” falsa poate sa duca la boli incurabile si chiar moarte: fundamentalism, fanatism, razboi, alimentarea unei clase parazite, institutii corupte, sarlatanie si, ce-i mai important pentru mine, lipsa ratiunii!
Consider ca specia umana a ajuns la un moment critic, de cotitura. Inteligenta noastra evoluata a inceput sa dezvaluie incet-incet misterele universului. In acelasi timp, lipsa de scrupule/ratiune ne-a dus la distrugerea propriei noastre planete. In numele unui sistem pagubos axat pe profit am inceput sa ne taiem padurile, sa otravim apele si sa purtam razboaie cu milioane de victime.
Religia face parte din acest sistem. Este folosita de multe ori ca pretext pentru masacre. In ciuda ”invataturilor” ei, nimeni nu o respecta cuvint cu cuvint pentru simplul fapt ca e imposibil de respectat in totalitate. Mai grav, religia ne face iresponsabili! Responsabilitatea oricaui fapt revine unui ”zeu” oarecare, unei idei abstracte si astfel oamenii uita ca, de fapt, doar ei insisi sint vinovati pentru tot ce se intimpla. Si, in acest timp, Mama Terra moare in timp ce lumea se roaga unui Tata absent.
Mai mult, oamenii din jurul meu au ajuns sa creada in elucubratiile antice ale unei natiuni chinuite. Cel putin aparent evreii sint una dintre ”rasele” cele mai fundamentaliste, lipsite de empatie si de toleranta de pe planeta. Probabil ametiti de acea infatuare a ”poporului ales”, o iluzie alimentata de clasa clericilor, cu un Dumnezeu cel putin bizar, evreii au ajuns sa inflameze intreaga lume de nenumarate ori in istorie. Elitele lor financiare controleaza destinele a miliarde de oameni (si nu numai). Fratiile lor, cladite pe baze mistice, au o influenta extrem de puternica in lume. (Desigur, nu toti evreii sint la fel!) Faptul ca religiile dominante deriva din iudaism si o simpla privire in trecut si in prezent ne pot face sa intelegem puterea pe care o poate avea religia asupra omenirii.
Cum spuneam, ne aflam la un moment de cotitura, care poate duce la disparitia speciei umane. Nu cred ca ne mai putem permite sa visam. Sa ne certam fara argumente. Sa credem fara sa ne informam. Sa ne amagim!
Acum citiva ani ziceam ca de la evrei putem lua altceva decit religia si zeul lor, altceva mult mai bun si mai folositor: solidaritatea si pragmatismul! Specia umana e facuta sa socializeze, sa se uneasca. Acum trebuie doar sa ne schimbam sensul notiunii de ”util”. Pe o planeta devastata, intre oameni needucati, dezbinati si plini de ura, banii nu mai reprezinta o utilitate, ci doar o frina!
Util ar fi sa evoluam!

Anunțuri
Published in: Fără categorie on 13 Martie, 2014 at 3:48 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2014/03/13/primiti-cu-religia/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: