Nu stati la ferestre, veniti la proteste!

Inteleg retinerea celor care doresc interzicerea exploatarii prin cianuri, a gazelor de sist, incetarea coruptiei, vinzarea pe nimic a resurselor naturale, disparitia actualei clase politice, a manipularii din media romaneasca, etc, si nu vin la proteste.
Un protest e ceva inedit in peisajul romanesc. Pentru un protest trebuie sa-ti parasesti confortul casei tale. Venind la un protest te expui autoritatilor, vecinilor, colegilor de servici, tuturor oamenilor care trec pe strada. Vei fi filmat si probabil vei aparea si la televizor. S-ar putea sa nu cunosti pe nimeni acolo. Teoretic pot avea loc si violente. Protestele pot fi deturnate de catre indivizi pe care nu-i cunosti.
Mai mult, exista credinta ca indiferent de cit protestezi sau citi oameni merg la proteste, nu se poate schimba nimic. Cei de la putere, cei care invirt banii si fac legile, sint niste dumnezei intangibili si indiferenti la dorintele noastre.
Acum as vrea sa punctez citeva idei de bun simt:
– cei de la putere sint tot oameni… si sint putini!
– nici macar nu conteaza daca se rezolva ceva in urma protestelor! Ideea de baza este sa-ti folosesti dreptul de a spune ce nu-ti convine, de a te face auzit, de a te descarca de o tensiune acumulata datorita unor indivizi care iau decizii in locul tau
– nu poti sa stii cum e la un protest, pina nu vii la unul!
– la protestele Salvati Rosia Montana sint mai multe femei decit barbati, inclusiv familii intregi sau femei cu copii mici in brate! Dovada o puteti avea privind pozele din ziare sau de pe FB. In aceste conditii violenta este practic imposibila.
– la proteste am vazut si oameni in cirje, in scaune cu rotile sau in virsta!
– la protestele Salvati Rosia Montana ne distram! Uneori este mai distractiv decit la un concert rock. Cei din jur degaja o energie fantastica iar atmosfera este de sarbatoare.
– la proteste poti cunoaste o multime de oameni noi… si interesanti!
– daca ar iesi multa lume la proteste, exista sansa de a schimba ceva, cu adevarat!
Veniti macar O DATA la protest! Si vorbim dupa aia 🙂

Anunțuri
Published in: Fără categorie on 22 Octombrie, 2013 at 3:36 pm  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2013/10/22/nu-stati-la-ferestre-veniti-la-proteste/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 comentariiLasă un comentariu

  1. Suntem un popor de protestatari. Lumea n-are ocupatie, deci a invatat sa protesteze.

  2. […]   Inteleg retinerea celor care doresc interzicerea exploatarii prin cianuri, a gazelor de sist, incetarea coruptiei, vinzarea pe nimic a resurselor naturale, disparitia actualei clase politice, a manipularii din media romaneasca, etc, si nu vin la proteste. Un protest e ceva inedit in peisajul romanesc. Pentru un protest trebuie sa-ti parasesti confortul casei tale. Venind la un protest te expui autoritatilor, vecinilor, colegilor de servici, tuturor oamenilor care trec pe strada. Vei fi filmat si probabil vei aparea si la televizor. S-ar putea sa nu cunosti pe nimeni acolo. Teoretic pot avea loc si violente. Protestele pot fi deturnate de catre indivizi pe care nu-i cunosti. Mai mult, exista credinta ca indiferent de cit protestezi sau citi oameni merg la proteste, nu se poate schimba nimic. Cei de la putere, cei care invirt banii si fac legile, sint niste dumnezei intangibili si indiferenti la dorintele noastre. Acum as vrea sa punctez citeva idei de bun simt: – cei de la putere sint tot oameni… si sint putini! – nici macar nu conteaza daca se rezolva ceva in urma protestelor! Ideea de baza este sa-ti folosesti dreptul de a spune ce nu-ti convine, de a te face auzit, de a te descarca de o tensiune acumulata datorita unor indivizi care iau decizii in locul tau – nu poti sa stii cum e la un protest, pina nu vii la unul! – la protestele Salvati Rosia Montana sint mai multe femei decit barbati, inclusiv familii intregi sau femei cu copii mici in brate! Dovada o puteti avea privind pozele din ziare sau de pe FB. In aceste conditii violenta este practic imposibila. – la proteste am vazut si oameni in cirje, in scaune cu rotile sau in virsta! – la protestele Salvati Rosia Montana ne distram! Uneori este mai distractiv decit la un concert rock. Cei din jur degaja o energie fantastica iar atmosfera este de sarbatoare. – la proteste poti cunoaste o multime de oameni noi… si interesanti! – daca ar iesi multa lume la proteste, exista sansa de a schimba ceva, cu adevarat! Veniti macar O DATA la protest!https://goamanu.wordpress.com/2013/10/22/nu-stati-la-ferestre-veniti-la-proteste/ […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: