Eu daca vreau sa fluier, fluier!

1233459_563293880384568_517182668_nTimisoara, Piata Unirii – update
Vreo 14 corturi
Crestem, din toate punctele de vedere. Ne maturizam ca si grup, acceptam responsabilitati, suntem flexibili. Nu ne putem permite sa fim inflexibili, din cauza informatiilor noi primite in ritm de galop. Cel mai greu este sa retinem puzderia de nume noi care apar in fiecare zi 
Lucrurile se misca si in spatele scenei: a venit un jandarm sa ne spuna ca unii dintre noi sunt platiti. A doua zi un membru al politiei locale ne spunea cat de mult ne admira pentru ceea ce facem, cat sunt de diferite protestele de acum de cele dinainte (dpdv al componentei umane)… si ca jandarmul sigur a vrut sa ne dezbine.
Lumea freamata in jur. La info-point se perinda copii, batrani, studenti, oameni trecuti de prima tinerete. Toti au intrebari si nelinisti, dar toti au speranta in ochi si semneaza pentru Rosia Montana.
Uneori sunt coplesit de faptul ca ma simt mic, nu am timp sa asimilez destule informatii. Nu pot ajunge la unele informatii! Stiu ca totul e complicat, ca un protest nu rezolva componenta oculta (probabil Isarescu si bancherii lui internationali), ca totul pare fara de speranta, dar mai stiu de asemenea ca ceea ce fac e BINE! Si ca altii, de prin alte parti ale globului fac acelasi lucru: lupta impotriva celor ce s-au obisnuit sa nu lupte nimeni impotriva lor, impotriva celor ce se cred intangibili, impotriva emanatiilor unui sistem pagubos, axat doar pe profit si lacomie. Lumii nu ii mai este frica, lumea incepe sa constientizeze puterea unui 99% iar fortele de represiune s-au saturat si ele sa roada oase de la masa stapanilor. Mai mult, chiar daca vor primi pana la urma si cotlet, nu vor uita ragaiturile si rasetele batjocoritoare cu care stapanii au gratulat orice strain de cercul lor.
Din pacate inca mai exista oameni dezorientati, manipulati si comozi, oameni care refuza sa inteleaga ca ”Jos capitalismul” nu inseamna neaparat comunism statist ci inseamna doar… jos capitalismul. Adica dorinta unui sistem mai bun, perfect posibil! Mai exista oameni care cred ca anarhie inseamna haos (de fapt inseamna ”fara conducatori”). Mai exista oameni care cred ca daca ei s-au obisnuit sa fie exploatati si mintiti de catre corporatii si in schimb primesc bani ca sa traiasca decent, toata lumea poate trai decent. (Acei oameni care sustin ca lor le este ”bine” in capitalism, exact asa cum unei oi ii este ”bine” la stana.)
Mai exista oameni care nu cred in principiul actiunii si reactiunii (orice actiune naste o reactie, indiferent cat ar fi de mica) si care, desi stiu ce se intampla afara, prefera sa stea in case inselandu-se ca ”nu se poate face nimic”. Mai exista indivizi suficient de comozi (sau inconstienti) incat sa creada ca masele din strada vor rezolva problema si fara ei. Toti acestia se vor trezi pana la urma! Nu exista alta cale!

Anunțuri
Published in: Fără categorie on 18 Septembrie, 2013 at 1:44 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2013/09/18/eu-daca-vreau-sa-fluier-fluier/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: