Din nou despre Rosia

Am spus de foarte multa vreme ca o campanie de genul Salvati Rosia Montana nu poate avea succes, cit timp se concentreaza pe efect (exploatarea cu cianuri) si nu pe cauza (sistemul corporatist/politic). Cit timp sistemul nu se schimba, lupta poate continua la infinit.
De un an de zile insa activistii SRM au schimbat strategia si s-au orientat pe ceea ce trebuia: politicieni, coruptie, bani. E drept, inca nu s-a ajuns la inima problemei (Cine ii mentine pe politicieni acolo? In ce fel si de ce? Care sint interesele UE, FMI, Banca Mondiala? Care sint conexiunile Gabriel Resources cu marii bancheri? etc.) dar e suficient. Putem incepe cu demascarea (daca mai e nevoie) clasei noastre politice, cu prezentarea conexiunilor oneroase dintre corporatii si ”alesii” poporului.
Problema e ca s-a inceput prea tirziu, dupa ce s-a pedalat ani de zile pe un ecologism steril, care n-a impresionat pe nimeni. Am remarcat cu tristete lipsa de preocupare a romanilor in privinta protejarii naturii, individualismul atroce de care suferim de cind ideologia comunista a fost demonizata, acceptarea tacita a ”valorilor” capitaliste, cu toata mizeria implicita (consumerism, corporatism, egoism, goana dupa bani, etc.). Odata cu exacerbarea simtului proprietatii a scazut si implicarea civica. Atita timp cit proprietatea noastra e sigura, totul e ok! Statul n-a devenit decit un garant al acestei proprietati si ne este indiferent cine ne conduce. Mai mult, acceptam orice taxe, pe orice si oricit de mari, cit timp bruma de agoniseala ne permite sa mincam si sa avem un acoperis deasupra capului, acoperis, chipurile, protejat de legile statului.
Dar totul e o iluzie! Statul este de fapt o clica mafiota care se roteste de doua decenii la putere. Conducatorii nostri, cei care ar trebui sa ne garanteze siguranta, sint de fapt niste interlopi fara scrupule. Cercul lor inchis nu poate fi penetrat fara sa te murdaresti si, ce e cel mai grav, ei insisi sint condusi de elementele cele mai periculoase ale societatii: marii infractori si… corporatiile. Dovezi sint cu nemiluita, inclusiv in presa oficiala!
Ca orice adunatura fara onoare, nu-si respecta propriile legi si le schimba dupa bunul lor plac. In ultima vreme avem dovada acestui fapt chiar la Rosia Montana: legile statului nu valoreaza NIMIC! Ele se schimba in functie de interesele minoritatii aflate la putere:
http://www.rosiamontana.org/stiri/guvernul-a-decis-companiile-miniere-sunt-mai-presus-de-lege
Deci proaspetii iubitori de proprietate privata din Romania pot sa uite asa-numita ”siguranta” oferita de stat. Statul exista doar ca sa-i fure, nu sa-i ajute!
Am mai spus si ca pina la urma proiectul RMGC va fi aprobat, in ciuda tuturor protestelor. Am facut chiar pariu! Era logic, de bine ce cineva cu influenta, undeva, a pierdut foarte multi bani. Iata ca s-a adeverit tot ce am spus. Statul si-a asumat consecintele ignorarii opiniei publice, a bunului simt si a sigurantei cetatenilor, bazindu-se pe acea pasivitate indusa romanului si, implicit, pe numarul mic al activistilor implicati. Romania va fi in curind inundata in cianuri, muntii ei vor fi defrisati apoi rasi de pe suprafata pamintului, patrimoniul istoric sters si, mai grav, se va crea un precedent de care se vor folosi toate corporatiile ce stau cu balele curgind la pinda sa ne fure resursele: gaze de sist, lemn, cereale, ape, etc. Iar asta nu se va face nici macar in sistem capitalist, bazat pe profit negociat la singe, ci intr-un sistem complet abuziv de favoritisme si interese personale mafioate.
(Apropo, de ce nu face statul roman exploatarea, cu tehnologie cumparata? De ce trebuie sa o faca altii si noi sa primim doar 6%? Raspunsul e… mai sus!)
Ca atare, ca fiinta rationala si responsabila ce ma aflu, voi iesi in 1 septembrie in Piata Operei din Timisoara!
https://www.facebook.com/events/558565664221508/
Voi purta steagul anarhist (anarho-comunist) datorita faptului ca sint efectiv satul de mirlaniile celor lipiti de putere si sint constient de faptul ca nimeni nu ma poate reprezenta mai bine decit mine!
Voi scanda impotriva sistemului capitalist, un sistem bazat pe valori artificiale, superficiale si incompatibile spiritului uman.
Voi milita pentru Rosia Montana, pentru natura si pentru sanatate!
Si acesta e doar inceputul!

Anunțuri
Published in: Fără categorie on 29 August, 2013 at 5:48 pm  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2013/08/29/din-nou-despre-rosia/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 comentariiLasă un comentariu

  1. SI, IN CAZUL IN CARE NU STIAI, SE VINEAZA MASIV LA NOI, PE SEST, NU PE SIST, LOL. SPANIOLI, FRANCEZI, NEMTI, ITALIENI SI ALTI DIN AFARA, ALATURI DE MIZERIILE AUTOHTONE VINEAZA, NEOPRITI DE NIMENI, PRIN PADURILE TARII SI, DIN PACATE, MAI ALES PRIN DELTA….


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: