Steaua Spatiala Internationala

A vazut cineva Statia Spatiala Internationala?
Se vede ca o stea mai mare, pe cit de sclipitoare, pe atit de efemera, un ”joc” mic de artificii facut de spiritul uman. Este cel mai mare efort comun al natiunilor, cel mai scump si cel mai spectaculos.
Visez la ziua in care cerul sa se umple de astfel de stele, sa plutim odata cu ele spre necunoscutul care s-a plictisit sa mai ramina astfel, spre infinitul care ne zimbeste sagalnic, stiind ca niciodata nu-l vom infringe… dar in mod sigur putem incerca.
Pentru ca omul are potential!
Dar omul inca prefera sa se murdareasca. Prefera sa uite cite are de descoperit, complacindu-se in comoditatea uitarii de sine, refugiindu-se intr-un trecut deloc onorabil, prinzindu-se de lanturile insingerate ale unor religii scirboase, izvorite din frica ancestrala a animalului care inca mai sintem.
Preferam sa ne ucidem pe noi si planeta ce ni s-a daruit. Preferam sa ne batem joc de unica realitate pe care o putem vedea, facindu-ne ca n-o vedem, inselindu-ne cu himere inventate de aceeasi frica. Pentru ca ne este frica de noi insine. Nu ne putem detasa de vina pe care o purtam, vina universala de a porni de la… aproape nimic. Pentru ca la inceput a fost nimicul iar omul nu poate accepta ca din nimic, in virtutea unei legi pe care inca n-o intelegem, poate izvori chiar infinitul.
Insistam in nimicuri. Avem impresia ca universul nostru e limitat si ne comportam ca atare. Ne e teama sa evoluam. Din teama aceasta a nimicului ajungem sa ne autoinselam, sa ne gindim ca poate altii, intotdeauna altii, sint mai tari ca noi. Asa l-am inventat pe Dumnezeu. Asa inventam tot felul de conducatori pe care ii punem sa ne conduca, uitind ca si ei sint facuti pe acelasi pamint. Iar ei ne conduc, inerent, spre… nimic.
Norocul nostru e Natura… si acea lege pe care inca n-o intelegem. Natura ne-a ajutat ca pina la urma sa devenim capabili de Cunoastere. Cunoasterea ne-a deschis Constiinta. Iar Constiinta ne-a determinat sa ne recunoastem greselile si potentialul, potential ce sta doar in solidaritate.
Astfel, solidari, cunoscatori si constienti, am inceput, asemeni zeilor inventati de noi, dupa chipul si asemanarea noastra, sa creem stele pe cer.
Daca sintem cuminti si avem rabdare pina la urma vom intelege ca noi avem puterea sa facem orice… sau aproape orice. Pina la Infinit!
🙂
Orarul ISS deasupra Romaniei:
http://spotthestation.nasa.gov/sightings/index.cfm#.UgAH29LCUXs
Detalii despre Steaua noastra Internationala:
http://en.wikipedia.org/wiki/International_Space_Station

Published in: Fără categorie on 5 August, 2013 at 11:40 pm  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2013/08/05/steaua-spatiala-internationala/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 comentariiLasă un comentariu


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: