Tahrir

http://www.forbes.com/sites/melikkaylan/2013/07/01/tahrir-square-and-our-values/

Iata la ce a dus ”democratia” iudeo-capitalista, impusa cu forta natiunilor islamice. Siria, Turcia, Egiptul nu sint oile est-europene, anexate marilor imperii civilizatoare. Sint foste tari pseudo-comuniste, in care dictatorul-revolutionar local a reusit sa uneasca intr-o forma coerenta si constructiva mai multe culturi, religii, mentalitati. Cam ca in fosta Yugoslavie.
Si tot ca in fosta Yugoslavie, odata ce acea ordine a fost destramata, a inceput haosul. Cu islamistii nu te pui! Nici cu secularistii socialisti, in numar de milioane. Nu mai e suficient sa ai o papusa cu zimbet hidos care sa faca apel la mineri sau la alte minoritati brutale si needucate, pentru a reduce masele la tacere.
Dar, spre deosebire de Yugoslavia, acum se doresc revolte pasnice. Exista Internet, exista informare, exista auto-educare. Oamenii afla in timp real despre primavara araba, apoi aplica in miezul capitalismului, pe Wall Street, o strategie asemanatoare, pigmentata cu teorii si practici anarho-comuniste. Apoi afla intereaga lume: Spania, Franta, Marea Britanie, inclusiv Bulgaria (romanii inca dorm, ca de obicei). Oamenii nu mai pun botul la aceeasi forma de manipulare capitalista, nu mai viseaza cu ochii deschisi la ”democratia americana” si la Coca Cola. Nu mai asteapta armate ”eliberatoare”. Tot ceea ce asteapta se rezuma la un singur lucru: LIBERTATEA!
Si asta nu intelege autorul articolului de mai sus. ”Democratia” de care vorbeste el nu mai este suficienta! Poate ca era suficienta in vremurile in care mai existau resurse de acaparat si traume ale ultimului razboi mondial de uitat. Dar acum, cind bancherii detin trei sferturi din planeta, cind discrepanta dintre bogati si saraci a capatat proportii astronomice, cind politia locala gazeaza oameni pasnici, cind presa minte de ingheata apele si cind statul a devenit o mega-corporatie, acum n-au decit sa-si bage ”democratia” lor capitalista in cur!
Trebuie inventate noi forme de guvernare, concepute noi sisteme. Iar tendintele, vazute clar in pietele unde se aduna pasnic sute de mii de oameni, sint spre ANARHIE! O anarhie bazata pe solidaritate, constructiva, binefacatoare.
ANARHIA REPREZINTA VIITORUL!
Depinde doar de noi cit de matur o vom folosi 🙂

Reclame
Published in: Fără categorie on 2 iulie, 2013 at 1:18 am  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2013/07/02/tahrir/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: