Critica pe bune

1. M-am saturat de cauze pierdute. Exploatarea gazelor de sist, exploatarile miniere cu cianuri, toate sint facute de niste corporatii. Daca nu le vor face ele, le vor face altele, curind.
Taierile de paduri, coruptia, nivelul slab de educatie al populatiei, toate sint facute de politicienii alesi de noi, care culmea, sint manipulati tot de corporatii.
Politica financiara si datoriile populatiei sint facute de banci si nivelul slab de educatie.
Lumea nu iese in strada pentru ca e manipulata/needucata, de catre mass-media care e controlata de… vesnicele corporatii.
De unde rezulta clar ca lupta trebuie dusa impotriva corporatiilor, a bancilor si pentru o educatie mai buna, deci impotriva SISTEMULUI.
Este o timpenie sa lupti impotriva taierii padurilor, a exploatarilor miniere, a mass-mediei, pina si a politicienilor, pentru ca lupta se da cu o hydra ce are resurse aproape infinite. In loc sa impungi inima, tai capete care cresc la loc.
2. M-am saturat de majoritatea ”activistilor” din Timisoara si cam de peste tot. Dupa cum spuneam, acestia imi par motivati mai mult de propriul orgoliu decit de idei coerente. Este misto sa ”faci activism” in timpul liber, sa arati ”ca-ti pasa”. Din pacate, in timpul in care sint ocupati, multi activisti lucreaza pentru… corporatii. (Nu sint sigur ca nu is si citiva angajati la banci.) Mai mult, pisicutele activiste, pe linga faptul ca sint complet defazate si nu tintesc problema reala, mai sint si pufoase (nu prea ies in strada, nu au tupeu in fata autoritatilor, sufera de o acuta problema de determinare, etc).
Grupul din TM a inceput bine: sa faca EDUCATIE unei populatii spalate pe creier. Totul a degenerat apoi in excursii prin tot felul de locatii, in loc sa se axeze pe calitatea demersului initial. Rezultatul e ca la proiectiile de filme sint din ce in ce mai putini oameni, iar la apelul meu pentru iesit in strada mi s-a raspuns ca ”ei nu se fac de rusine”, ca vor fi prea putini. WTF, niste ”activisti rusinati”? Da, de obicei nu e bine sa apari cu o astfel de atitudine in public…
In concluzie, cum ar trebui sa arate profilul activistului care sa ma faca sa ies din casa:
1. Sa nu lucreze intr-o fucking-corporatie! Sa fie EL primul exemplu de schimbare.
2. Sa aiba un mesaj coerent, axat pe realitate, cu posibilitatea unui rezultat vizibil pe termen lung.
3. Sa fie curajos si determinat sa iasa in strada si sa infrunte autoritatile, in orice conditii.
4. Sa fie constient!
Nu cer mult, asa-i?

Cum ar trebui sa arate mesajele impotriva taierii padurilor, a gazelor de sist, mineritului cu cianuri, coruptiei, etc? Pai exista tari precum Islanda sau Norvegia, care ne dau mura in gura:
”Vrem educatie eficienta si de calitate!” asta in primul rind!
”Jos coruptia, clasa politica, DORIM DEMOCRATIE PARTICIPATIVA, sa putem participa fiecare la luarea deciziilor!” (vezi Islanda)
”Fara exploatari poluante, fara abuzuri si preluarea resurselor, DORIM TAXAREA CORPORATIILOR IN FUNCTIE DE PROFIT!” (vezi Norvegia)
”Fara amestec extern, FMI si UE, DORIM INCURAJAREA INVESTITIILOR LOCALE si a INDUSTRIEI ROMANESTI, a micilor intreprinzatori, etc”
(ca o paranteza, CEC inca a ramas o banca de stat, romaneasca)

Fratilor, e atit de simplu!
In prezent insa mesajele ”activistilor” din Romania suna asa: Jos FMI, Jos gazele de sist, Jos cianurile, Jos… Basescu! Ce naiba, sintem retardati?

Published in: Fără categorie on 16 Martie, 2013 at 9:47 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2013/03/16/critica-pe-bune/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: