Altele…

1. Desi ma declar ”anarhist”, nu sint complet de acord cu campaniile Antifa. Inteleg dorinta fireasca a anarhistilor de a scapa de fascism, dar nu pot pricepe ura, violenta si mesajele de genul ”nu ne oprim pina nu mor toti fascistii”, etc. Inteleg si ca in anii 30 multi anarhisti s-au luptat cu arma in mina impotriva fascistilor, dar acum chiar nu mai e cazul.
Dragii mei anarhisti trebuie sa inteleaga ca fascistii nu vor disparea ca asa vor anarhistii, indiferent cit ar fi de violenti… dimpotriva, violenta naste violenta. Intr-o lume dominata de fascism (capitalism american) e cam greu sa scapi de flagel fara educatie. Un fascist, un neonazist, un extremist de dreapta e doar un om needucat, care are o perspectiva distorsionata asupra realitatii si poate chiar a istoriei. (Trebuie totusi sa recunoastem ca regimul nazist nu a avut numai parti rele, nu?)
Deci lasati vraja cu Antifa si marsuri funebre, ca prea seamana cu marsurile Noii Drepte, si incercati sa va axati pe primul lucru pe care l-au facut si anarhistii din anii 30: EDUCATIA!

2. Sa facem un exercitiu de constientizare:
V-ati pus vreodata in pielea unui popa, sau a unui jandarm? Ce credeti ca simte acel individ cind vede cum majoritatea oamenilor fac ceea ce respectivul le spune, fara sa cricneasca? (Isi fac cruce, se legitimeaza, pupa miini, se umilesc, se justifica, etc.)
Practic acesti indivizi detin o PUTERE GRATIS, fara sa faca nici cel mai mic efort. Nu sint ca niste sefi, care totusi, se presupune ca au ajuns sefi din cauza aptitudinilor lor in anumite domenii, domenii in care s-au remarcat in fata altora.
Popii si jandarmii au direct meseria de sefi! Si nici macar nu trebuie sa se straduiasca prea mult sa ajunga asa. De fapt sint doar niste PARAZITI sociali, care detin PUTEREA acordata tocmai de organismul parazitat, o putere care nu face decit sa le inflameze orgoliul, nimic altceva, devenind astfel insensibili si… inumani.
Ar fi cazul sa ne spalam mai des!

3. Caut citeva fete frumoase si inimoase 😛 si persoane pasionate de medicina, specializate in retete vegetariene sau in permacultura sau timplarie sau surse de energie alternativa, care sa fie dispuse sa lase rahatul asta de societate si de sistem si sa creeze impreuna un sistem nou, auto-sustenabil.
Ofer viata!

4. Toti ne dorim o familie fericita, dar in acelasi timp familia este primul si unul dintre cei mai puternici factori de constringere. Santajul sentimental este cel mai eficient.
Celula societatii este de fapt… canceroasa?

5. Evolutia e un fapt, nu ne putem sustrage ei!
Un copil are nevoie de indrumare pina cind va ”creste mare”. Apoi va ”evolua” destul incit sa se descurce singur.
Din pacate, evolutia se realizeaza pe baza stimulilor exteriori. Dupa citeva mii de ani de tinut in stina, oile isi vor pierde orice instinct de autoconservare si vor deveni tot mai supuse. Dupa citeva mii de ani, marii pradatori vor avea gheare si colti mai ascutiti.
Dupa citeva mii de ani, dinastiile de conducatori vor subjuga total populatia.
E timpul sa scapam de ”indrumatori”, mai ales ca ei nu sint (inca) cu nimic mai evoluati decit restul!
Nevoia omului modern de a fi indrumat este o nevoie indusa, falsa!

6. Stateam ieri intr-o cofetarie de fite, in centru. Pe perete, un televizor urias. La televizor, stiri despre biserica, crime, propaganda politica. Lumea holbata, nemiscata, uita si sa-si mestece prajiturile.
Unde sint cofetariile de altadata? Unde sint OAMENII?

7. Biblia: cartea pentru care multi pot sa moara sau sa omoare, dar nici 1% n-au citit-o toata.

8. A fost organizat vreun protest impotriva construirii catedralei jecmanirii neamului? Daca nu, de ce?

9. Propunere de adaugare in DEX

CORPORATÍST, -Ă, corporatiști, -ste, adj., s. m. și f. 1. Care ține de corporatism și de ideologia lui, privitor la corporatism și la ideologia lui. 2. S. m. și f. adept al corporatismului. 3. Adj. Corporativ. 4. Persoana bine intentionata, in general inteligenta, adaptabila, spalata pe creier, care formeaza clasa de mijloc si contribuie la supravietuirea capitalismului prin productie si consum. – Corporatism + suf. -ist.

Reclame
Published in: Fără categorie on 13 martie, 2013 at 6:05 pm  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2013/03/13/altele-5/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 comentariiLasă un comentariu

 1. Antifa in sus, Antifa in jos.
  Fascismul a fost distrus, scos din viata politica si social in ’45. Insa comunismul a tinut mult si bine, partidele nu le-au fost interzise nici in sec XXI, insemnele specifice sunt purtate de catre oricine si nimeni nu se oripileaza in fata secerii si ciocanului asa cum o fac in fata zvasticii, pumnul strans e un salut permis, zvacnetul mainii drept in aer este demonizat si atacat chiar daca era (si este in istorie, totusi) un salut al romanilor, dar nimeni nu se organizeaza intr-o grupare de partizani gen Antifa impotriva comunismului!
  Desi Stalin e pe aceeasi constructie si lungime de unde precum Hitler.
  In opinia mea, anarhistii nu sunt deloc mai breji nici decat neo-nazistii sau comunistii, ba dimpotriva. Niste lupi in blana de oaie.
  Ca sa nu mai zic ca sunt atat de praf in organizare si in prezentarea ideilor (care idei? ce idei? ce incearca sa reprezinte?) si a modului in care inteleg ei sa se faca auziti incat ma apuca rasul.
  Am vazut la un moment dat un individ care arunca cu pietre in niste neo-nazisti care marsaluiau pasnic sub protectia politiei si era cu spume la gura, spume care i se prelingeau pe dredurile rastafariene. Cu ochii injectati, rastafarianul ragea ceva la adresa cheliosilor, imagine care m-a dus cu gandul la nazistii care lichidau cu sange rece femei si copii in padurile Poloniei.
  In mare sunt de acord cu tine, insa, nu i-as lasa pe anarhisti nici macar sa se „ocupe de educatie” asa cum au facut-o in anii ’30 ci i-as scoate in afara legii la fel cum si neo-nazistii sunt astazi, desi i-as aresta cu cea mai mare placere.

  • Faci unele mici confuzii 🙂
   Fascismul e alive and kickin cam peste tot, inclusiv in SUA. UE e pe model fascist, corporatismul e o forma de fascism, administratia SUA se comporta ca administratia Reichului, facind apel la teroare pentru a controla, etc.
   Anarhismul e teoretic o forma non-ierarhica a extremei stingi, deci a comunistilor. Asta NU inseamna neaparat ca e haotica, dimpotriva. Cauta pe wiki despre anarho-comunism sau anarho-pacifism si vei vedea, inclusiv exemple din istorie. Daca vrei un exemplu complet functional, bazat doar pe educatie, uita-te la sistemul nativilor americani. Ala mie mi se pare anarho-comunism pur.
   Tu te referi la comunism asociindu-l cu Stalin 🙂 De fapt comunismul e o forma de organizare prin care mijloacele de productie sint puse la comun. Atit! Stalin a practicat un comunism impus fortat, ierarhizat si manipulator. Era un fel de fascismo-comunism 🙂 Pot sa-i spui o forma de marxism extrem, marxismul fiind autoritarist. Anarho-comunismul e insa o forma total inofensiva in opinia mea si e singura care ne poate scoate din rahat, cu O conditie: sa inteleaga fiecare despre ce e vorba in anarhism. Si sa adopte o atitudine rationala.
   Fascistii sint organizati, disciplinati, dar libertatile sint ingradite grosier. Iar cind amesteca ideologia lor cu religia, devine o bomba irationala si un factor cumplit de regres.
   Repet, anarhismul, daca este luat in mod rational, cumpatat si pacifist, e singura cale de evolutie a societatii actuale pe care o vad. Nu sint nici eu de acord cu anarhistii isterici, am si eu citeva exemple de rasta care nu au mai vorbit cu mine ca am indraznit sa pronunt cuvintul ”tigani”. Risul curului 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: