Cei 3PO

Nu, in acest articol nu va fi vorba despre robotul C-3PO din Star Wars, indiferent cit mi-ar fi el de simpatic. Dimpotriva, voi monologa despre cele mai antipatice creaturi din romania de azi: popii, politia si politicienii. Voi incerca sa ii pun in ordine, dupa gradul de coruptie si parazitism pe care il poseda.
Desigur, printre paraziti un loc de cinste il ocupa si majoritatea tiganilor (majoritate insemnind 50%+1), dar ”tiganii” fiind un termen generic, nu poate fi integrat aici. Multi tigani nu paraziteaza, dar aia care o fac compenseaza cu virf si indesat… din pacate.
Inainte sa definim categoriile:
Politicienii – cei mai mari interlopi ai Romaniei, ajunsi prin inselaciune, trafic de influenta si organizare de tip mafiot, in fruntea tarii
Politia (intra aici si Jandarmeria) – ciinii de lupta, mercenarii antrenati, organele de represiune platite de politicieni (din banii poporului), fara de care interlopilor le-ar fi imposibil sa-si pastreze acel status qvo. Definitia este completa si exacta, de bine ce s-a demonstrat ca rolul lor in apararea legilor si linistii publice este aproape inexistent.
Popii – o ”specie” bizara, de paraziti care se afla in umbra politicienilor si poseda o arma specializata pentru manipularea, stoarcerea banilor si reducerea populatiei la stadiul de oi (religia, biserica)

Pentru realizarea unui clasament, va trebui sa ne gindim la impactul pe care il au cele 3 categorii in cadrul vietii de zi cu zi a romanilor si la influenta pe care o au. Desi cele 3 Po sint legate intre ele ombilical (n-ar putea exista una fara alta) putem discerne totusi niste caracteristici individuale importante.
Politicienii:
Aparent ei influenteaza toate lucrurile in aceasta tara. La nivel macro, aportul lor este esential. Ei adopta legi in numele nostru, dicteaza politica economica, etc. Aparent, pentru ca asa cum am aratat intr-un articol anterior, de fapt majoritatea covirsitoare a politicienilor (aka interlopi rasati) habar n-au ce fac. In mare parte primesc ordine de la institutii internationale, pe care le urmeaza in stilul lor haotic si profund interesat. Este in interesul stapinilor mondiali sa avem (nu numai noi) o clasa politica total incompetenta.
Deci politicienii, acesti infractori de paie, sint doar un paravan pentru adevaratii sacali. Cu toate astea, niste politicieni competenti, ne-paraziti, ar putea ridica nivelul de trai si de educatie al populatiei foarte mult, chiar daca ar trebui totusi sa ”cotizeze” mai sus.
La nivel ierarhic, desi chipurile se afla in virful lantului trofic, politicienii nu exista. Prea putina lume are de-a face cu ei in mod direct. Sint un cerc inchis (contrar regulilor democratice, bineinteles). Pentru a deranja acel cerc este nevoie sa trecem de…
Politia:
Ador sa privesc plimbarile politistilor locali sau ale jandarmilor. Chiar ieri am vazut un politist cu o politista in centrul Timisorii, imbracati cu toale groase si rezistente (facute din bani publici, normal) plimbindu-se agale si… flirtind. Pasarelele cintau, primavara le gidila hormonii, salariul platit din banii contribuabililor curgea si lumea intreaga era la picioarele lor.
Corect! Puzderia asta de politisti/jandarmi, o multime mai mare decit profesorii si medicii la un loc, in marea parte a timpului nu fac absolut nimic, iar cind trebuie sa faca o fac selectiv, in functie de interesele stapinilor (care NU sint cei care ii platesc si pe care trebuie sa-i slujeasca).
http://www.mediafax.ro/social/statul-cheltuie-mai-mult-cu-jandarmii-si-cu-politistii-decat-cu-medicii-si-cu-profesorii-6094616
Mai rau, ei se afla de fapt in virful lantului trofic. Sint veritabilii stapini ai populatiei, avind posibilitatea de a rapi libertati, de a bate, a aresta, a amenda. Sint priviti cu teama (fara respect) de catre toti oamenii. Sint ocoliti. Influenta lor e uriasa. Si… sint corupti! Nici macar nu-si fac rolul de forta de represiune in litera legii. Sau nu tot timpul. Prin simplul fapt ca se plimba cu miinile in buzunare, sint platiti de catre populatie, temuti, recunoscuti ca aflindu-se in fata. Adevaratii stapini vizibili. Iar atunci cind un adevarat infractor o face lata, si iese la iveala (ma refer la stapinii lor, politicienii si unii tigani) acesti mici ”stapini” schelalaie usurel si isi baga coada intre picioare.
Influenta lor este uriasa! Daca fortele de represiune ar actiona macar in litera legii tot timpul, lumea ar arata altfel. Pentru ca fortele de represiune sa actioneze invers, adica in slujba cetateanului platitor, este nevoie din partea lor de constientizare si ratiune, doua lucruri de care se ocupa…
Popii:
Acesti paraziti vechi de cind lumea. Fiind inarmati doar cu niste carti vechi, filozofii facile si povesti in mare parte ilogice, ei influenteaza populatia la nivel mintal, facind apel la sentimente si slabiciuni. Tinta este profitul iar profitul e cu atit mai mare cu cit ”clientii” sint mai multi. Institutiile religioase au inflorit impreuna cu capitalismul, mina in mina, inca de la inceput. S-au intarit una pe alta, si-au protejat institutiile si au facut apel la ajutorul celeilalte de cite ori a fost nevoie. Prin nevoie se intelege profitul material si manipularea populatiei astfel incit sa le aduca acel profit.
Popii, asemeni politailor, nu fac nimic. Se imbraca in haine ridicole, poarta kilograme de aur, detin proprietati si bogatii si ocazional se miorlaie pe la nunti si inmormintari unde, tot asemeni politailor, sint priviti cu teama (dar si cu respect). Doar pentru ca ei ajung sa influenteze constiintele oamenilor, la nivel subliminal. Teama este indusa enoriasilor prin texte antice, cu litera de lege. Ierarhia se realizeaza in cazul crestinismului direct, prin Dumnezeul unic si atot-puternic care, asemeni politiei si politicienilor, poate controla totul si vedea totul. Si poate da pedepse.
Prin comparatie, in mintea omului de rind, orice politai sau politician este mai bun decit Dumnezeu, de care chiar nu ai cum sa scapi. De acolo porneste umilinta si indobitocirea, care se transmite apoi in jos, la nivel de individ.
Influenta popilor este uriasa, dar are o hiba: pina la urma depinde foarte mult de individ si de gradul lui de suportabilitate la manipulare.
Fara popi si fara religiile lor lumea ar inflori moral, tehnologic si stiintific, pe baze rationale, n-ar mai exista razboaie si intoleranta religioasa, etc.
Acum faceti voi clasamentul, ca eu am obosit 🙂

Published in: Fără categorie on 7 Martie, 2013 at 3:34 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2013/03/07/3po/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: