Iar despre credinta stramoseasca

Am observat la multi leaderi-wannabe romani de astazi, ca incearca sa miste masele prin apeluri catre ”credinta stramoseasca”, ”religia nationala”, ”in numele lui Dumnezeu si a lui Cristos” si alte labareli. (De fapt ”credinta stramoseasca” am imprumutat-o acum vreo 1500 de ani de la bulgari, care au preluat-o de la altii, si e o credinta facuta de evrei pentru evrei. Desigur ca crestinopatii habar n-au de chestiile astea elementare.)
Chiar daca de multe ori scopul e nobil (o oarecare masa de oameni ce lupta impotriva clasei politice de azi), sa faci apel la religie e din start GRESIT!
De fapt e garantia insuccesului. Nici o schimbare in bine nu se poate cladi pe minciuna si manipulare. Chiar daca se reuseste schimbarea sistemului, veriga slaba, otrava ratiunii, ramine: religia!
Desi stiu ca promovind ratiunea si agnosticismul/ateismul in ziua de azi e practic sinucidere, imi asum riscul. Precum ziceam, nu se poate obtine nimic mintindu-ne si mintind. Mai bine asteptam mai mult schimbarea, decit sa ratam din nou!

Published in: Fără categorie on 23 februarie, 2013 at 6:46 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2013/02/23/iar-despre-credinta-stramoseasca/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un comentariu