Banii si Puterea (1)

In general lumea ii priveste pe conducatori cu teama si admiratie. Omul de rind se gindeste ca persoana care a ajuns ”sus” poseda anumite capacitati neobisnuite, care il fac un fel de supraom ce poate accede acolo unde majoritatea nu sint in stare. Chiar daca atuurile conducatorului sint smecheria si lipsa de scrupule, omul de rind este coplesit de abilitatile iesite din comun ale conducatorului (oricum, el este mai bun prin ceva decit restul, nu?).
Astfel ne-am procopsit cu un tipar de gindire sinucigas: respectivul (politician, interlop, afacerist, etc) este prin ceva mai bun decit mine si decit restul, si prin asta merita sa ne conduca (sa aiba bani, femei, voturi, vile, masini scumpe, piscine, etc).
Nici macar o clipa nu-i trece omului de rind prin cap ca el (omul) este o rotita ce face parte din acelasi sistem in care se afla si rotile alea ”mari”, adica cei care (chipurile) ne conduc. Mai mult, nici o clipa omul de rind nu-si pune intrebarea ”Dar de ce nu pot sa ma conduc singur?” De fapt, de cele mai multe ori, omul de rind nici macar nu realizeaza ca de fapt tocmai el este cel care pune rotile mari in miscare (si pe directia de miscare).
Ok, sa trecem peste slabiciunile omului de rind si sa ne ocupam putin de ”atuurile” conducatorilor.
Toata lumea cred ca stie (dar nu constientizeaza inca) faptul ca, cel putin in Romania, conducatorii sint niste fosti interlopi. (Pe unii ii consideram afaceristi, dar uitam ca afacerile se fac legal, cele ilegale au alte nume: furt, extorcare, mita, santaj, spalare de bani, falsificare in acte, etc., iar afaceristii se numesc ”infractori”). ”Conducatorii” nostri (veti vedea de ce am pus ghilimelele) au fost de obicei niste indivizi certati cu legea si bunul simt. Cei batrini au prins vidul favorabil de putere, creat (special pentru ei, zic eu) de puterile straine, precum s-a dovedit de-a lungul vremii (ma refer la asa-zisa ”Revolutie” din 89). Cei tineri sint proaspeti absolventi ai ”scolilor de partid”, crescuti si observati atent de cei mai batrini. Nu prea exista oameni cinstiti in guvernul si forurile legislative ale Romaniei. Ziarele urla asta de un sfert de secol deja!
Cu toate astea nu se schimba nimic. Cu toate ”atentionarile” UE, FMI, SUA, si altor bigi brotheri, loazele noastre ramin tot acolo unde sint. De ce?
Cred ca am gasit raspunsul: pentru ca peste tot sint acelasi tip de loaze. Si pentru ca acesta este tipul de ”conducatori” de care adevaratii conducatori au nevoie! Nu pot uita, in diverse documentare (Inside Job, documentarele casei Metanoia, documentarele despre 9/11, etc) fata cu privire pierduta, de complet imbecil, a lui George W Bush, sau fetele la fel de expresive ale celor din aparatul politic si financiar al SUA (ochii, privirea, expresia, NU MINT!). Veti intreba cine sint adevaratii conducatori si de ce ar pune in fruntea statelor lumii niste cretini.
Pai e simplu: urmariti banii. Cei mai multi bani ii fac bancherii si mega-corporatiile. EI AU BANII! EI AU PUTEREA! Nimeni altcineva! Ah, ca exista o gramada de evrei si masoni printre ei, e alta mincare de peste. Eu cunosc si masoni saraci si evrei saraci.
Bancherii si marii CEO nu au fete de cretini. Problema este ca nu au fete nici de oameni normali. S-a dovedit stiintific ca sint niste indivizi lipsiti de empatie, pe scurt, niste ROBOTI! Noi de fapt sintem condusi de niste roboti, programati sa obtina profit, cu orice pret! Acesta e tristul adevar 😦

(va urma)

Published in: Fără categorie on 23 Februarie, 2013 at 3:04 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2013/02/23/banii-si-puterea-1/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: