Curs de dans metalic

Dansul metalic este unul dintre cele mai apreciate dansuri de societate. A aparut ca o nevoie fireasca de manifestare a melomanilor indragostiti de muzica heavy, thrash, death si black metal.
La un concert metal, dansul este obligatoriu! Ultimele studii au demonstrat ca cei care nu danseaza, vor contacta tot felul de afectiuni: ulcer, tuse magareasca, urticarie si chiar impotenta (inclusiv fetele).
Ca orice intelectual rasat, melomanul (din ratiuni de spatiu il vom numi de acum ”rocker”) isi foloseste cel mai mult capul.
Exista diferite stiluri de dans, recunoscute pe plan international:
1. Headbanging (sau datul din cap) – cel mai elegant stil si cel mai usor de invatat. Rockerul adopta o pozitie specifica, ce are menirea de a-l ajuta sa-si foloseasca capul cit mai mult. Dansul consista din smucituri convulsive, pornind de la baza gitului, astfel incit cavitatea craniana sa se zguduie cit mai tare. Este de preferat ca acest adevarat ritual sa se desfasoare in ritmul delicat al muzicii.
2. Mosh (mosuiala) – precum ii spune si numele, este un dans batrinesc, cu radacini ancestrale. In viltoarea muzicii, atunci cind Datul din Cap de unul singur nu mai este suficient, se ajunge la formarea unei mici comunitati armonioase de rockeri care danseaza impreuna. Rockerii se izbesc, se imping, se agata unii de altii, sar si se agita din toate membrele, practicind inclusiv headbanging. Este un dans complex, care necesita multa atentie, delicatete si exercitiu. Accidentele mortale sint destul de rare, pentru ca este interzisa folosirea coatelor sau a picioarelor pentru a deranja partenerii.
3. Circle of fire (cercul ametitor sau cercul ametitilor) – este o hora. Dupa cum puteti banui, este alt dans de societate de o complexitate ridicata. Rockerii se invirt in cerc, incercind disperati sa se prinda intre ei pentru ca apoi sa se izbeasca. Sensul de rotatie ramine la latitudinea fiecarui dansator. Iesirile din cerc sint permise, chiar si fara autorizatie, precum si prescurtarea traseului pe diagonala.
4. Wall of Death (sau zidul plingerii, in varianta israeliana) – este cea mai complexa si periculoasa forma de dans metalic, dar si cea mai distractiva. Dansatorii se impart in mod aleator in doua tabere, care se aliniaza pe lungime. Apoi, la indicatia cantautorilor de pe scena, se studiaza reciproc, incercind sa-si transmita dragostea si respectul, sub forma de urlete, rigiieli sau grohaituri. Dupa o clipa de tacere, la un semnal subtil dat de inceperea muzicii, dansatorii se reped unul spre altul, cu intentia de a se izbi frontal. Cu cit este mai violenta izbitura, cu atit figura de dans este mai apreciata. Accidentele mortale pot fi reduse la minim daca dansatorii au grija si putin respect fata de om.
Conduita generala in timpul recitalelor metalice trebuie sa urmeze regulile de bun simt. Empatia, armonizarea sufletelor, trebuie sa fie perfecta. Aprecierile publicului fata de cantautori si a cantautorilor fata de public se face prin injuraturi, scuipaturi sau chiar urinat, la concertele speciale dedicate masochistilor.
Reamintesc cu candoare ca un concert metal, desi seamana cu un concert simfonic, trebuie dansat. Deci sper sa nu mai stati ca momiile in pula mea, la urmatorul!

Published in: Fără categorie on 5 Noiembrie, 2012 at 8:52 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2012/11/05/curs-de-dans-metalic/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: