Altele 4

Cea mai buna dovada ca nu avem libertate este ca statuia libertatii e o femeie.

Unde-s oi, putoarea creste!

Oamenii se vor intoarce oricum la primitivism (daca nu vor disparea ca specie). Problema e cum: voluntar, pastrind valorile ratiunii si tehnologiei, sau in urma unei catastrofe generate de ei insisi, care nu le va mai permite sa pastreze nimic.

Cit timp nu cerem demisia politicienilor, nu-i putem forta cu nimic! Orice alt lucru e inutil. Iar daca cerem demisii (si le obtinem), asta va da de gindit si viitorilor candidati.

Pentru mine faza cu democratia reprezentativa e simpla: politicienii sint administratorii unei societati unde TOTI sintem actionari CU DREPTURI EGALE. Daca nu ne convine cum e administrata societatea, trebuie sa cerem inlocuirea celor ce o administreaza. Nu conteaza daca administratorii incalca sau nu regulamentul interior de functionare. In Islanda, cind s-a cerut si s-a obtinut demisia intregii clase politice, nu toti politicienii probabil au infaptuit ilegalitati.
Sa zicem ca noi sintem actionari la o firma unde administratorul toata ziua doarme si nu face nimic. Il mentinem in firma doar ca nu incalca normele, in timp ce firma se duce de ripa?
Se poate cere demisia oricui, oricind. Administratorul prost trebuie sa demisioneze din functie, pentru a face loc altuia. E dreptul si obligatia noastra sa facem asta, daca vrem ca firma sa mearga bine!
Capitalism elementar.

In cazul unei revolte de proportii, cum este cazul Rosia Montana (in Romania), politicienii au obligatia (morala, cel putin) sa incerce variantele alternative propuse. Nu au incercat? DEMISIA! Inseamna ca nu au ascultat opinia unei parti a alegatorilor.
Te-a fortat, ca politician, FMI-ul sau UE sa faci ceva impotriva alegatorilor tai iar tu nu ai putut refuza? DEMISIA! Nu mai toca degeaba banii alegatorilor.

Modul de functionare corporatist, locuitul in blocuri de sute de persoane, munca plina de constringeri pe banda rulanta, este un mod specific insectelor. Fiinte inferioare, fara constiinta.
Oamenii au nevoie de altceva!

In Norvegia s-a inventat patrafirul de azbest.

Cum iti dai seama daca un om e sfint in Norvegia? Moare prin combustie spontana.

Cred ca am sa scot o carte de bancuri despre bisericile din Norvegia. Ma distreaza de numa 🙂
Mai in gluma, mai in serios, cind aia o sa ajunga la 0 cu bisericile, la noi vor fi mai multe decit locuitorii.

Norvegia a interzis incendierea bisericilor. Se studiaza metode ecologice de demolare 😀

De mult am impresia ca faza cu religiile e un test facut de Dumnezeu, pentru a decide cine merita sa mearga in rai si cine e destul de bou sa… nu mearga in rai.
Eu cred ca in rai vor merge doar ateii si agnosticii!
Adica sincer acum, daca voi ati fi extrem de puternici si inteligenti, ati tine pe linga voi tot felul de indivizi speriati, spasiti si lipsiti de o minima ratiune? Un rege cerebral apreciaza mai mult slugile si lingaii, sau luptatorii?

Concluzia zilei, pe care am tras-o mincind morcovi, dupa cautari disperate ale adevarului impreuna cu amicii credinciosi:
Dumnezeu e infinit de bun, dar daca nu ne lasam condusi de intuitie (de o anumita intuitie) ci numai de logica, ne va arunca direct in Iad, unde ne va lua Dracu pentru totdeauna. Pentru ca altfel n-ar avea rost sa existam!
Pina si intuitia imi spune ca n-are nici o logica ce am scris mai sus…

Unora le e atit de frica de moarte, incit sint dispusi sa creada orice, fara sa mai gindeasca.
Daca in Romania de Halloween te imbraci in moaste, risti sa fii violat.

Ce poate fi mai sublim decit o sarutare, calda, sincera, pasionala, infiorata, dupa multa asteptare cu inima plina de dragoste si speranta… pe niste moaste?

Cit de logic vi se pare:
Otravesti natura si oamenii sa extragi aur.
Vinzi aurul bisericii (sau il donezi), iar popii se imbraca in aur ca sa demonstreze dragostea lui Dumnezeu pentru cei saraci.

De ce sint un agnostic activ si nu tac din gura?
Pentru ca religia nu are ce cauta in stat si in scoli, trebuie sa ramina o optiune personala, a fiecaruia. Pentru ca se irosesc prea multi bani pentru biserici si pentru o clasa corupta de oameni, in detrimentul educatiei si a sanatatii. Pentru ca religia ii face acum pe oameni sa stagneze, ii incorseteaza in prejudecati, ii manipuleaza sa accepte un anumit status qvo. Pentru ca religia actualmente (in special crestinismul ortodox) nu mai foloseste la nimic bun.
Daca nu as vedea gunoaiele alea de popi prin presa, la televizor, prin scoli, mertane si statii de benzina, as fi mult mai linistit. Daca nu s-ar viri ca niste burghie in mintea elevilor din scoli, daca nu i-ar mentine adormiti pe oameni, as fi mult mai fericit. Daca ar fi pasivi, as fi si eu pasiv!
Atita timp cit jegurile alea de oameni care se dau unsii lui Dumnezeu activeaza unde nu le este locul, voi activa si eu! Clar?

Pentru a face o lume mai buna pentru TOTI, trebuie ca TOTI sa se implice!

Sistemul ne-a transformat in niste fiinte triste. Sistemul, pe care noi l-am creat, a reusit sa ne fure si ultimul lucru care putea fi furat: SPERANTA!
Este o performanta pe care n-a reusit s-o atinga decit capitalismul, veninos si inselator, cu jocurile lui hipnotice de lumini si umbre, dar corupt si putred in maduva.
Niciodata omenirea n-a fost atit de deprimata, de lipsita de speranta, apatica, sinucigasa. Sistemul creat de noi a obtinut victoria suprema asupra creatorului: fraza ”Oricum nu se poate schimba nimic…” 😦

Convorbire cu tatal meu, acum 3 minute (televizorul se auzea in fundal):
– Stii tu ceva de vreun mars unionist?
– Ce? Unde?
– La Bucuresti.
– Nu.

– Pai nu a dat la TV?
– Nu, si ma indoiesc ca exista asa ceva.
– Pai ma uit eu la o transmisie live pe Internet. Is o gramada de persoane!
– Nu se poate. Iar te uiti la timpenii. Cu ce te ajuta ce faci acum? Iar pierzi vremea! Faci bani, esti mai cistigat ca vezi porcariile alea? Nu se va intimpla nimic, oricum. In loc sa te ocupi de ceva serios tu iar te legi de chestii marunte care trec neobservate.
– Pai nu trec neobservate, ci nu se vor a fi observate…
– Aiurea. Vezi-ti de treaba ta, ocupa-te de tine. Te-ai uitat pe oferta aia de angajari ce ti-am trimis-o, din strainatate?
etc
Eu ma gindesc in continuare la bietii ciini vagabonzi. Cum ar fi ei omoriti cu o injectie rapida… groaznic. Acum e drept ca milioane de porci, mai inteligenti si inofensivi decit ciinii mor in chinuri in fiecare an, cu singele scurgindu-se incet, pe viu, din beregata, pentru singerete. Sau vitele, cu cite un ciocan in cap, care le ameteste cica. Sau oamenii prin puscarii, cu injectii sinonime celor pentru BIETII ciini vagabonzi!
Reclame
Published in: Fără categorie on 5 noiembrie, 2012 at 8:50 pm  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2012/11/05/altele-4/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu

  1. Are draptete batranu’. Pui suflet unde nu trebuie si nu e esential.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: