Occupy si politica

Ca urmare a unor discutii, am pus trei link-uri catre articole despre simpatizanti Occupy candidati la functii politice.
Articolele sint un motiv bun sa reflectam la ceea ce inseamna de fapt Occupy, la spiritul si ideile ce-i unesc pe membrii ei. Dupa parerea mea, riscam sa cadem in forme doctrinare de gindire, in care fiecare isi imagineaza ca Occupy trebuie sa fie asa, sau sa faca asa.
Dupa parerea mea, tocmai in asta sta farmecul Occupy. Fiecare poate sa faca ce vrea, animat de un tel comun, atita timp cit nu deranjeaza pe alti membri.
Anarhistii pot sa-si vada de protestele lor incendiare, comunistii de uniunile lor muncitoresti, hippiotii de balonasele lor colorate si cintecele incomode, yoghinii de chakrele, tantrele si karmele lor, etc.
Scopul scuza mijloacele, atita timp, precum spuneam, cit mijloacele sint inofensive miscarii.
Daca unii indivizi incearca sa distruga sistemul din interior, folosindu-se de anumite pirghii ale lui, de ce nu? Este vreun manual de utilizare Occupy? Scrie undeva ca toti membrii Occupy trebuie sa protesteze in acelasi fel? Scrie undeva ca Occupy e o miscare exclusiv anarhica? Scrie undeva ca toti membrii Occupy isi doresc anarhie sau macar comunism anarhic? Din cite stiu eu, unii isi doresc doar sa nu le ia bancile casa, altii isi doresc salarii mai mari, altii locuri de munca mai bune, altii protectie sociala, altii oprirea razboaielor, altii protejarea naturii, etc.
E drept, intr-un anumit punct toti ajung invariabil de acord ca sistemul este corupt. Dar nu cred ca toti au aceeasi solutie la ceea ce va urma. Si nu cred ca toti vad aceeasi metoda de schimbare. Sa fim, asadar, rezonabili! Un membru Occupy va ramine Occupy atita timp cit nu aduce prejudicii miscarii. E de bun simt…
Mai mult, conform ideii mele de aici:
http://www.facebook.com/groups/124780011005898/
s-ar putea teoretic distruge sistemul din interior, fara nici o interventie exterioara in forta. Ar fi de ajuns ca majoritatea politicienilor sa vina pe aceasta cale, influentati de ideile Occupy inoculate unei societati civile pe cale de trezire. La momentul oportun, fiind constienti de rolul lor, sub supravegherea si sprijinul oamenilor care i-au votat, noii politicieni sa determine schimbarea radicala a societatii, in sensul in care ne-o dorim. Nu este imposibil!
Chiar si un singur om ajuns in forurile de conducere, care propune o lege incomoda elitelor sau nu voteaza o lege comoda, este un triumf, un spin in talpa umflatilor, un exemplu ca ”se poate incerca totusi mai mult”.
Pina nu incercam, pina nu epuizam toate alternativele, nu putem arunca cu pietre. Ar fi pacat!
http://www.salon.com/2012/04/04/meet_the_occupy_candidates/
http://nymag.com/daily/intel/2012/01/occupy-wall-street-has-a-candidate-for-congress.html
http://www.motherjones.com/politics/2012/03/10-occupy-candidates-congress
Published in: Fără categorie on 16 Octombrie, 2012 at 12:03 pm  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2012/10/16/occupy-si-politica/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 comentariiLasă un comentariu

  1. asta se-ntimpla la tine-n timisoara….

    http://ro.stiri.yahoo.com/elevi-studenti-si-bolnavi-cancer-victimele-clanurilor-tigani-081700528.html

    • Stiu 😦


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: