Altele 2

1. Ceausescu a avut o scuza in tot ce a facut rau: datorii (pentru independenta financiara), infometare (era mintit), proasta gestionare (era cizmar, om simplu). Mortii dinainte de fuga cu elicopterul inca se discuta (el stia ca erau multi agitatori straini).
Conturi in strainatate nu avea, nici averi uriase.
Ucigasii lui, care ne conduc si acum prin emanatiile lor, nu au insa nici o scuza. Un criminal ramine criminal. Un tradator ramine tradator. Un profitor ramine profitor. Un hot ramine hot. O persoana care minte un popor cu buna stiinta, il condamna la sclavie, ii distruge istoria si spiritul national, ii vinde oamenii, fabricile si institutiile, nu merita decit sa moara in chinuri! Daca Ceausescu a murit impuscat…

2. Guvernul face tot posibilul sa ne faca fericiti… chiar daca nu avem de ce!

3. Cea mai cretina propozitie posibila este: ”Nu se poate schimba nimic!”
Contravine flagrant tuturor legilor naturii si bunului simt. TOTUL se schimba, tot timpul! Totul este in miscare. Doar directia depinde de noi!

4. Concluzia mea e CLARA! Mi-au trebuit ani de zile sa ma lamuresc, dar intr-un final toate drumurile duc spre EDUCATIE!
Chiar daca schimbam sistemul, nu rezolvam nimic cu semi-cretinii ce formeaza majoritatea populatiei din ziua de azi. Singura intrebare care se pune este daca in sistemul pe care il avem se poate face o educatie corespunzatoare. Eu cred ca DA! Cu o singura conditie: toate miscarile activiste sa se indrepte inspre acolo. Educatia sa fie prioritatea numarul 1!

Marele merit al Occupy este ca a adus in prim plan niste probleme reale, importante, ce pina acum au fost trecute cu vederea. Prin asta s-a facut educatie. Dar nu este suficient. Acea ”revolutie spirituala” de care vorbesc multi nu ar fi posibila in stadiul de azi, cu zeci de religii care se bat cap in cap, zeci de repere morale diferite, mii de interese meschine si manuale alternative.
EDUCATIA TREBUIE SA UNIFICE OAMENII!
Iar asta se poate numai la nivel global, institutionalizat, obligatoriu, fara religii (religiile predate in mediu privat), cu aceleasi repere si intr-un climat de concordie. Este mult mai usor sa faci oamenii sa accepte o scoala unificata, cu aceleasi manuale si metoda de invatamint, bazata pe ultimele descoperiri stiintifice, fara vreo tenta religioasa anume, decit sa-i faci sa schimbe un sistem pe care majoritatea nici macar nu-si dau seama cum functioneaza.
In aceeasi ordine de idei, inclin sa cred ca nu ar exista vreo conspiratie in privinta sistemului de invatamint actual, ci doar nepasare si incompetenta. Acestea se manifesta si la nivel politic si social. E mult mai simplu sa faci greseli pentru ca sistemul te mentine oricum in virf, decit sa platesti pe altii sa conceapa voit aceleasi greseli.
De azi eu voi lupta in principal pentru EDUCATIE!
5. Presiunea strazii e cea mai eficienta forma de comunicare cu cei care ne conduc. Orice alta forma (semnaturi, plingeri, lozinci, mistouri) nu are aproape nici un efect.
Una este sa-ti scrie cineva un biletel, alta e sa iti urle in ureche!
Anunțuri
Published in: Fără categorie on 15 Octombrie, 2012 at 6:39 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2012/10/15/altele-2/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: