Impresii la cald

De doua ore asist cu gura punga la spectacolul grotesc al bataliei hienelor pe Realitatea TV. In afara de batalia clanurilor mafiote, asistam la un fenomen interesant, fenomen care n-a scapat mass-mediei de data asta: coagularea unei miscari coerente, cu adevarat progresiste, la fintina din Piata Universitatii. Acolo oamenii scandeaza ”jos intreaga clasa politica”, ”jos sistemul”.
In Piata Universitatii, la statui, au fost mii de simpatizanti USL. In Piata Victoriei au fost vreo mie de simpatizanti PDL. La fintina daca au fost vreo 100 de oameni. Ghiciti unde s-a incercat o tentativa de instigare la violenta si ghiciti pe cine au gonit jandarmii. Acolo unde s-a cintat, s-a desenat si s-a dezbatut in liniste, adica la fintina, sau in ingramadelile imunde de oi populiste. Ati ghicit, la fintina!
Mi-a placut de jurnalista Oana Dobre care a luat apararea manifestantilor de la fintina si si-a exprimat speranta ca ei sa reuseasca sa faca ceva in viata politica romaneasca.
Ca tot vorbim de televiziuni, este pentru prima oara cind vad intr-o reclama TV ”Respectati statul de drept!”. Nu stiu daca realizati de fapt ce inseamna aceste lucruri: teama fata de nerespectarea statului de drept si asmutirea jandarmilor pe cei de la fintina. Dragilor, asta inseamna inceputul sfirsitului! Inseamna ca le e frica! Inseamna ca momentul culegerii recoltei se apropie. Inseamna ca in curind vom putea vedea rezultatul politicii imbecile si iresponsabile, la nivel national si international. Inseamna ca stam pe un cazan ce sta sa explodeze. Inseamna ca lumea se trezeste! Inseamna ca, atunci cind se vor trezi si fortele de ordine, jigodiile de sus vor ramine in pielea goala. Apoi se va culege fructul amar al prostiei: ANARHIA! Pentru CA VA FI ANARHIE! Este singurul lucru ce mai poate fi. Dictaturile sint perisate, omenirea este obosita de atita prostie si rautate. Va mai exista o rabufnire apoi totul se va calma… intr-un fel sau altul.
In curind va veni vremea sa decidem in ce fel ne dorim viitorul (daca va mai exista vreunul). Pina atunci insa trebuie sa ne luptam cu fantomele trecutului, monstri uriti si goi, care ne bintuie de secole, schimbindu-si doar blanurile. Pina atunci TREBUIE SA NE TREZIM, CIT MAI MULTI! Caci cu cit vom fi mai multi treziti la sfirsit, cu atit ne va fi mai bine. Doar niste oameni treji pot incepe o noua viata. Cei ce dorm sint deja pe jumatate morti.
Da, lumea se misca, nu se mai invirte. Probabil ca Michio Kaku are dreptate cind spune ca in acest secol se va decide soarta omenirii si trecerea ei la nefiinta sau la o treapta superioara.
TREZITI-VA! NU AVEM PREA MULT TIMP!

Reclame
Published in: Fără categorie on 6 iulie, 2012 at 12:15 am  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2012/07/06/impresii-la-cald/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: