Avem nevoie de golani!

Acum 22 de ani la Bucuresti s-a infiintat miscarea Occupy, mai precis in 22 aprilie 1990. Pe atunci i se spunea ”golaniada” 🙂
Probabil ca americanii n-au sa recunoasca niciodata, dar asta e adevarul. Timp de aproape 2 luni, mii de romani, majoritatea tineri, au ramas in Piata Universitatii din Bucuresti, cerind o DEMOCRATIE REALA! Au compus cintece, au strigat, au scris, au sperat, au urit si au iubit, au campat in mijlocul capitalei Romaniei ca sa-si ceara drepturile… la numai 4 luni de la o lovitura perfida de stat, ce avea sa schimbe destinul tarii.
Inca singerind dupa ranile din decembrie 1989, la 4 luni dupa ce un conducator patriot dar paranoic a fost ucis (impreuna cu citeva sute de romani) de cei ce continua si acum sa ucida incetul cu incetul Romania, romanii au iesit din nou in strada, crezind in naivitatea lor ca democratia… exista. S-au inselat! Javrele criminale instalate la conducere n-aveau nici cea mai mica intentie sa asculte de vocea poporului. Au chemat in ajutor oamenii de sub pamint, cei mai desprinsi de realitate, cei mai necajiti, mai nestiutori si mai brutali, si i-au pus sa-i macelareasca pe tinerii visatori, ce priveau deja un nou rasarit de soare.
Apoi s-au pus sa ne vinda iluzii. Ne-au prins in plasa atit de maiestrit croita a capitalismului, combinind cu succes experienta Securitatii, a manipularii si fricii, cu experienta noilor cirmaci de peste mari si tari. S-au creat organisme ”democratice” sub stricta obladuire a bancherilor si politicienilor straini (care au asistat rabdatori la abuzurile minerilor, stiind ca nomenclatura comunista tradatoare le va satisface mai bine pofta de inavutire si destramare a statului roman), s-au creat zeci de posturi de televiziune, s-au depus toate eforturile posibile pentru a-i tine pe oameni in case, pentru ca nu cumva sa se repete… golaniada. Timp de aproape un sfert de secol au reusit. Tineretul roman, batut si omorit in 89 si 90, a devenit blazat. Cine n-ar fi devenit, cind nimeni nu si-ar fi imaginat ca visele se pot sparge in atitea bucatele? Tinerii de atunci au facut copii, copii ce s-au nascut intr-o lume a manelelor, a telenovelelor, a revistelor glamour si fast-foodurilor.
Tinerii de azi sint complet diferiti de cei de acum 22 de ani. Acum stau linga geamurile cu termopane ale caminelor studentesti, jucindu-se Skyrim si rinjind superior tuturor ”babacilor” post-comunisti ce le-au dat viata si le platesc studiile muncind si blestemindu-si zilele prin multi-nationale. In curind vor fi si ei inregimentati in ”marile familii” ale multinationalelor, apoi vor fi cumparati, ca orice marfa. In schimbul salariului modest, tinarul de astazi va trebui sa taca, sa accepte tot ce i se spune, chiar daca asta inseamna incalcarea legii sau distrugerea naturii. Tinarul de azi va fi hranit cu chimicale, va fi indoctrinat de televiziuni, va fi mintit si exploatat, nu va avea dreptul sa viseze decit vise inoculate, orice dorinta ii va fi exploatata pina la refuz de catre firme, banci, politicieni…
Tinarul de azi va fi condus de mina pina la moarte de o umbra sinistra. Nu va fi decit o rotita stirba si dezarticulata a unui sistem invechit si defect, un sistem ce nu pune in pericol numai existenta propriilor angrenaje si accesorii, ci insasi Planeta-mama.
Pina astazi acest sistem si-a dovedit eficacitatea. A reusit sa insele pe aproape toata lumea, a stralucit cu sclipiri false de staniol, a nascut monstri si a adormit ratiuni. Dar lucrurile au inceput sa se schimbe, chiar in jurul miezului putred. Resursele pe care ne-am obisnuit sa le folosim sint pe sfirsite iar contrastele au devenit de-a dreptul absurde. In loc sa evolueze, omenirea a regresat in ultimii 30 de ani pina aproape de nivelul evului mediu. Numai atunci minciuna era atit de mare, numai atunci prapastia dintre bogati si saraci era atit de adinca, numai atunci erau atit de putini bogati-lenesi si atit de multi saraci-muncitori. Vremea schimbarii a inceput timid, dupa citeva incercari pe alte meleaguri, tocmai in inima capitalismului, SUA!
Miscarea Occupy n-are culoare politica! O spun cu toata convingerea! Degeaba se agita unii si altii ca e o miscare de stinga, ca e o miscare a… golanilor, etc. Este tot atit de ”de stinga” precum a fost si Golaniada. Sint tot atitia golani in ea citi au fost si la Golaniada. E acelasi lucru… si putin mai mult! Occupy nu mai este doar la Bucuresti. Occupy nu mai vrea doar sa dispara nomenclaturistii. Occupy vrea sa dispara SISTEMUL, cu toate rotitele lui defecte si mirosul statut de vazelina cu care sintem unsi zi de zi.
Din ce in ce mai multi oameni devin… golani!
Partea cea mai frumoasa este ca pina si minerii au inceput sa vada. Singurii ”dusmani” ai golanilor sint mercenarii platiti de sistem, adica fortele de ordine, ce fac parte tot dintre noi. Nu mai exista clase sociale. Exista doar 99% si un procent gretos care se incapatineaza sa stea deasupra apei, ca o pata murdara de petrol. In momentul in care fortele de ordine nu se vor mai inclina in fata murdariei, acei 1% vor ramine singuri. Si probabil nu le va fi bine, pentru ca s-au inconjurat cu buna stiinta de o omenire needucata. S-au inconjurat de tineri ce joaca shootere de la virsta de 3 ani, aduna apoi frustrari (materiale si sexuale), calca familii intregi cu masinile, trag cu pistolul in curtea scolilor, isi omoara profesorii si parintii, uneori pe nesimtite. Acei tineri vor fi ultimii care vor iesi in strada, si acesta probabil e un lucru bun. Cind vor iesi, vor trebui sa construiasca. Dar pina atunci, noi, restul, trebuie sa distrugem roadele apatiei noastre, pentru ca doar noi sintem vinovati. Ne-am lasat inselati prea multa vreme iar acum trebuie sa platim… ca sa nu plateasca ei, urmasii nostri!
In 12 Mai ne vom lua Piata Universitatii inapoi! In 12 Mai, impreuna cu ceilalti oameni din lumea intreaga, vom deveni din nou ”golani”! Cum am facut-o acum 22 de ani, o vom putea face si acum, numai ca de data asta minerii vor fi invitatii nostri 😛
http://ro.wikipedia.org/wiki/Manifesta%C8%9Biile_din_Pia%C8%9Ba_Universit%C4%83%C8%9Bii

Published in: Fără categorie on 1 Mai, 2012 at 8:45 pm  Comments (3)  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2012/05/01/avem-nevoie-de-golani/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 comentariiLasă un comentariu

  1. Frumoasa descriere a realitatii, foarte exacta ! Ne vedem in Piata !

  2. Reblogged this on 12 MAI.

  3. crud dar adevarat… chiar si in propia familie vad aceeasi lipsa de interes si chiar refuzul de a asculta, ce sa mai vorbim de a lua atitudine .. :((


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: