Prezentare 12 MAI

Miscarea Occupy este ”ultimul racnet” in materie de proteste stradale. Multi au incercat sa o categoriseasca, dar fara prea mare succes. Este greu sa incadrezi intr-un anumit tipar o miscare ce are posibilitatea ca in curind sa uneasca dorintele a 99% dintre oamenii planetei. Cine nu isi doreste o lume fara coruptie, abuzuri si poluare? Cine ar ramine indiferent la o lume mai buna?

Veti intreba cum este posibil sa construim o lume mai buna. Inainte de toate, trebuie sa acceptam cu totii ca exista posibilitatea construirii unei astfel de lumi! Apoi trebuie sa intelegem de ce lumea de acum nu reuseste sa fie mai buna. Trebuie sa cautam cauzele adevarate ale esecurilor repetate, politice si economice. Raspunsul este evident: de vina pentru situatia actuala (pe plan national dar si global) este sistemul creat si condus de o minoritate (1%), o mina de oameni a caror bogatii le ofera posibilitatea de a face orice (inclusiv sa mentina un sistem care sa-i avantajeze, in detrimentul celorlalti 99%).

Indiferent ca sint mari bancheri sau mafioti, elitele pot face absolut orice cu banii pe care ii au… inclusiv alti bani. Corporatiile pot influenta politici nationale, pot declansa razboaie sau pot hotari cine vor fi presedintii unor state. Toate acestea in completa neconcordanta cu dorintele oamenilor simpli, a celor peste 99%. Miscarea Occupy are meritul de a fi unica miscare ce doreste sa loveasca in miezul sistemului, acolo de unde incepe totul.

Majoritatea oamenilor nu vad decit efectele produse de acest sistem si incearca sa lupte fara succes impotriva lor: poluare, coruptie, etc. Dar poluarea exista pentru ca cineva destul de puternic are posibilitatea sa treaca peste normele de mediu si de bun-simt. Coruptia exista pentru ca cineva suficient de bogat are posibilitatea sa cumpere autoritatile si pe altii mai saraci. Noi dorim ca aceste posibilitati sa dispara, sa traim intr-o lume guvernata de legile bunului simt, o lume fara abuzuri si razboaie, o lume in care soarta majoritatii sa fie hotarita de majoritate, nu de o minoritate atotputernica.

Pina atunci insa avem multe de facut. Lumea trebuie sa inteleaga ca daca nu face nimic, nu se poate schimba nimic. Lumea trebuie sa se informeze si sa fie constienta de lucrurile ce trebuie schimbate. Oamenii trebuie sa fie uniti!

Occupy este o miscare non-violenta, anti-sistem, anti-capitalism, anti-corporatism, anti-consumerism, ecologista. Ne dorim o democratie adevarata, participativa, o diferenta mai mica intre bogati si saraci, libertate si o economie bazata pe resurse, nu pe profit. Ne dorim sa traim… mai bine!

In 12 Mai ii vom chema la lupta pe toti cei 99% care au aceleasi interese. Din 12 Mai dorim sa Reconstruim Romania, sa veghem la respectarea legilor si a dorintelor majoritatii. Din 12 Mai dorim sa-si aminteasca toti cei ce ne conduc, indiferent cine sint ei, ca noi EXISTAM!

Si numai uniti o vom putea face!

Anunțuri
Published in: Fără categorie on 25 Aprilie, 2012 at 7:10 am  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2012/04/25/prezentare-12-mai/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu

  1. […] Articol a fost scris in original de Bogdan cel Nazdravan Bogdan cel Năzdrăvan […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: