Apel catre Jandarmerie si Politie

Voi, Jandarmeria si Politia, sinteti fortele de ordine ale statului. Statul roman este condus de reprezentantii poporului, care actioneaza in interesul intregii societati romanesti. Statul stabileste ceea ce este mai bine pentru romani (inclusiv legile) iar voi vegheati la respectarea lor si la pastrarea linistii si a sigurantei oamenilor. De aceea oamenii va platesc.
Toti ati depus un juramint in acest sens, un juramint pe care vi l-ati dorit si care va onoreaza. Fara voi societatea practic nu ar exista, ar exista doar legea junglei. Ati jurat sa vegheati la respectarea legilor si la linistea tuturor romanilor iar noi nu putem decit sa ne mindrim cu voi. Avem nevoie de voi si de aceea toti contribuim ca viata voastra sa fie cit mai usoara. Apreciem pregatirea, disciplina si spiritul moral de care dati dovada! Va platim salariile, va respectam si nu va cerem in schimb decit sa va faceti meseria. Nimic mai mult!
Din pacate insa, realitatea se prezinta cu totul altfel. Statul roman a ajuns sa fie condus de niste infractori, de niste oameni care incalca flagrant legile. Acei oameni sint si conducatorii vostri. Acei oameni nu isi fac meseria, nu isi respecta juramintul si ignora total dorintele celor ce-i platesc. Mai mult, acei oameni profita de statutul inalt pe care il au, pentru a face averi uriase. Actul de conducere a devenit un fel de anexa iritanta a activitatilor lor infractionale iar banii pe care ii obtin ilegal ii ajuta sa-si pastreze privilegiile in continuare.
Romanii s-au saturat insa de ei!
Romanii au inteles chiar si ca viata voastra, a fortelor de ordine, este grea, au inteles presiunea la care sinteti supusi si faptul ca sinteti intre ciocan si nicovala. In ciuda moralitatii si onoarei, in ciuda juramintului depus, voi trebuie sa urmati ordinele… pentru a va primi salariul, din banii nostri. Si voi aveti familii si copii. Romanii au inteles asta, pentru ca au fost si sint un popor blind. Romanii chiar fac haz de necaz atunci cind afla ca unii dintre voi nu isi fac meseria asa cum ar trebui. Dar exista un paradox pe care nu-l putem totusi intelege: de ce nu ne lasati macar sa ne facem noi datoria de cetateni? De ce nu ne lasati macar pe noi sa incercam sa scapam Romania de cancerul coruptiei, al lacomiei si necinstei? De ce nu va respectati macar pe jumatate juramintul depus?
Elitele conducatoare ale oricarei tari nu au decit un instrument care sa le poata mentine: pe VOI! Nu au garzi personale, nici armata proprie. Voi sinteti cei care trebuie sa-i apere si sa ne apere. Ce te faci insa atunci cind conducatorii tai sint corupti si necinstiti? Ce te faci cind ei sint primii care incalca juramintul? Ce te faci atunci cind ti se ordona sa-i lovesti tocmai pe cei pe care trebuie sa-i aperi? Un salariu de bugetar justifica incalcarea cuvintului, a onoarei si a oricarei norme de bun-simt? De ce acceptati asa ceva?
De ce, atunci cind noi luptam pentru ceea ce ati jurat chiar voi, adica protejarea tarii, a demnitatii si a intereselor romanilor, ne loviti? De ce ne dati amenzi atunci cind noi vorbim despre ilegalitatile celorlalti? De ce ii protejati pe marii infractori si ii asupriti pe cei ce nu doresc decit respectarea legii? De ce faceti jocurile celor ce fac din Paradis un Iad? Daca nu va pasa de noi, macar sa va pese de copiii vostri, caci ei vor trai in lumea ce li se pregateste acum: o lume lipsita de libertate, condusa de catre borfasi si aventurieri fara scrupule. Borfasi protejati DOAR DE VOI si platiti de noi toti.
Desigur, idealul lor ar fi ca toti sa nu fim decit niste roboti care sa execute instructiuni. Niste roboti in fata carora ei sa poata sa-si faca mendrele, sa fure si sa-si permita orice. Si pe care sa-i exploateze. Din pacate acest proces de robotizare a pornit tocmai cu voi, cu Jandarmeria si Politia, profitind de ierarhia specific militara. Ametindu-va cu ”ordinele se executa nu se discuta” ei acum au robotii de lupta perfecti. Ce s-a ales cu ”onoarea”, ”demnitatea” si ”spiritul de sacrificiu” al celor pusi sa ne apere? De ce ati ajuns ca ”ceilalti”? Firesc ar fi ca atunci cind nu poti sau nu esti lasat sa-ti faci meseria, sa protestezi. Sau sa cauti alta meserie. Cum poate un om cu pregatirea si integritatea voastra, un Aparator al Legii, sa devina sluga celor ce-o incalca?
Ati devenit un fel de politie personala a politicienilor si a oamenilor cu bani. Prin sefii vostri, bine infipti in sistemul corupt, primiti ordine care nu fac decit sa-i avantajeze pe cei ce incalca legea. Normal ar fi atunci, ca macar o parte din salariile voastre sa fie platite din averile lor, nu din taxele noastre. Noi nu avem de ce plati pe cineva care nu ne reprezinta interesele!
Pina si la nivel global, batalia se da, paradoxal, intre cetateni pasnici si fortele de ordine, puse tocmai sa-i apere. In timp ce elitele infractionale si infractorii de rind isi fac de cap, fara nici o problema. Din pacate noi, cetatenii, in timp ce facem munca pe care ar trebui sa o faceti voi, sintem nevoiti sa incalcam unele legi. Nu putem protesta decit pe strada! E singura infractiune de care ne facem vinovati. Pe strazile marilor orase sint armate intregi de politisti sau jandarmi care lovesc cetatenii, iar prin birouri, hoteluri si cazinouri, acolo unde nu e nici un politist, se fura miliarde de dolari, se planuiesc si se executa crime sau chiar razboaie intregi.
Este regretabil ca nu va dati seama de rolul major pe care il aveti, de faptul ca voi ati putea atit de usor face o lume mai buna. In frica pe care o generati, va este voua frica in primul rind. Va este frica de dreptate, de pierderea serviciului, de schimbare, de superiori, si nu in ultimul rind, de NOI! Numai asa se justifica atitudinea voastra fata de noi, cetatenii. Va este frica! In toata organizarea, disciplina si echipamentul vostru de lupta, sinteti mai lasi decit cei ce, curajosi, isi cer pasnic drepturile. Macar ei au demnitate! Pentru asta macar respectati-i!
Poate ar fi cazul sa va aduceti aminte ce meserie aveti! Si cine va plateste! Si sa luati exemplu.
Cu stima si speranta,
UN ROMAN

http://www.facebook.com/12.Mai.RO

Published in: Fără categorie on 21 Aprilie, 2012 at 7:21 pm  Comments (3)  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2012/04/21/apel-catre-jandarmerie-si-politie/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 comentariiLasă un comentariu

  1. La chipie te adresezi cu „sa traiti”. Cine politistu Garcea crezi ca citeste atata filosofie? Is niste cozi de topor, niste tzaranoi ce n-au fost in stare sa faca in viata mai mult de cateva ture de stadion, si niste cursuri la academie. Si si sefii lor stiu asta, de asta le cresc valoarea dandu-le o uniforma, un baston, si-o serie de „responsabilitati”.

    • Prietene , esti doar prost, fac pariu ca n-ai spart un geam in viata ta, dar te dai jmecher

  2. […] Articol a fost scris in original de Bogdan cel Nazdravan Bogdan cel Năzdrăvan […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: