Manifest Occupy Timisoara (10 decembrie, impreuna cu Occupy Romania)

Iata ce s-a postat pe Occupy Timisoara:

Bun, ramine atunci batut in cuie: simbata 10 decembrie la ora 17, in piata Unirii, ne vom intilni toti cei care vrem sa facem CEVA!

Coruptia, nedreptatea, abuzurile si intreg sistemul actual nu mai pot continua. In mod firesc, sistemul se va prabusi (lipsa resurselor, ca in orice joc piramidal). Miscarea Occupy nu urmareste decit grabirea procesului, pentru a nu fi tiriti si noi in haosul ce va urma. Ne-am facut vinovati destul de comoditate, nepasare si propagare (involuntara sau voluntara) a marii inselatorii numite ”capitalism”, inselatorie din care profita doar… bogatii. E vremea sa luam atitudine, sa fim parte ACTIVA a schimbarii pe care toti ne-o dorim. Din pacate, nu stind acasa. Nu uitindu-ne la televizor. Nu amagindu-ne ca ne va fi bine atita timp cit stringem din dinti si… tacem. Pentru ca somnul nostru naste monstri. Monstri reali, creati de oameni. Monstri a caror nume incep de obicei cu termeni multiplicativi gen ”megacorporatii”, ”multimilionari”, etc.

Capitalismul inseamna capital si acumulare de capital. Anomalia consta tocmai in imposibilitatea oricarei concurente, atita timp cit capitalul iti apartine (cine are bani, poate sa faca orice, inclusiv sa incalce legea).

Traim intr-o lume condusa de infractori. Legile noastre sint create de infractori si incalcate tot de ei, dupa bunul lor plac. Cit mai poate sa ramina asa? Despre toate astea si multe altele, vom discuta simbata. Nu trebuie decit sa iesi din casa.

Speram ca spiritul revolutionar al Timisoarei sa renasca inca o data, asa cum a mai facut-o. De data asta, pentru o cauza adevarata, o cauza profunda, o schimbare majora. Nu vrem sa inlocuim un sistem existent cu alt sistem prefabricat, ci vrem sa construim impreuna un sistem mai bun. Pentru ca se poate!

P.S.

In principiu ne vom aduna in piata Unirii (ce nume furmos) la ora 17 si de acolo vom merge la Bierhouse (locatia a fost aleasa datorita meselor mari si a spatiului disponibil la acea ora) pentru a discuta si a pune bazele actiunilor viitoare. Avem nevoie in primul rind de organizare si de un grup de initiativa. Daca ne vom aduna mai mult de 15-20 de persoane, vom iesi in strada, pentru discutii. Nu vom manifesta (inca). Va rog sa distribuiti acest mesaj. Vorbiti cu prietenii vostri si dati-le de inteles ca e si in interesul lor. Nu va costa nimic, nu reprezinta nici un pericol pentru nimeni. Miscarea Occupy este in primul rind o miscare a sufletelor, un zbucium necesar pentru o lume mai buna. Avem nevoie de asa ceva, asa ca haideti sa ne cunoastem si sa discutam. Avem numai de cistigat 😉

Reclame
Published in: Fără categorie on 6 decembrie, 2011 at 6:44 pm  Comments (3)  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2011/12/06/manifest-occupy-timisoara-10-decembrie-in-sprijinul-occupy-romania/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 comentariiLasă un comentariu

  1. stii comunitatea amish? daca nu ar fi fondata pe religie, tie ti s-ar potrivi de minune., dar tu refuzi sa intelegi orice fel de religie.

  2. Ai vorbit ca sa nu taci…

  3. salutare
    de cateva luni sunt cu ochii pe SUA si mai exact pe ce se intampla acolo miscarea occupy
    sunt multe lucruri care se intampla printre noi si pe care presa nu a „reusit”sa le dezvaluie http://en.wikipedia.org/wiki/Occupy_movement
    daca vrei sa iti expui parerea uite aici un link util http://raspunsultau.studiu-ocp.sgizmo.com/s3/


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: