Star Wars sau…

…cum vad unii stele rosii in loc de stele verzi.

Pe canalul Occupy Timisoara a aparut o postare interesanta, semnata ”In linie dreapta”. Este pentru prima oara cind dau fata in fata cu reactiunea ideologica a miscarii Occupy. Ei se intituleaza niste dreptaci centristi, pastratorii traditiilor si adevaratelor valori umane, urmasii ”Europei Libere”,  oameni sofisticati, culti si rafinati. Nu i-as fi bagat in seama daca aparentele nu-mi confirmau chiar lucrurile de mai sus. Intr-adevar, intreg site-ul lor se prezinta destul de respectabil. Stilul in care scriu este fara pata, modul de prezentare este clar, pe alocuri chiar erudit as putea spune, cultura de care dau dovada este si ea peste medie. Articolele lor mi-au atras atentia pentru ca sint cel putin… originale, asa ca mi-am pierdut ieri vreo doua ore din timpul meu pretios ca sa-i citesc. Si nu-mi pare rau: un rahat ambalat mai frumos n-am vazut in viata mea!

In spatele cuvintelor alese se ascund probabil niste indivizi tristi, acriti, vinduti si fara caracter. De ce cred asta? (Nici macar nu m-am obosit sa caut ceva despre ei.) In primul rind datorita comentariilor zeflemitoare la adresa celor ce ii combateau. Impresia rinceda de falsa superioritate emana prin toti porii lor. In al doilea rind, ideile (aka obsesiile) lor, putine ca numar, proferate impotriva oricarui bun simt. In al treilea rind, si poate destul de important, atitudinea servila fata de iudeo-americani. (Au chiar o sectiune speciala dedicata politicii Statelor Unite.)

Acestea fiind vazute, chiar ii cred. Ei sint intr-adevar urmasii Radio Europa Libera, un post ce a urmarit intotdeauna interesele SUA, un post construit in mare parte din tradatori. Minciuna, dezinformarea si interesele meschine le-au intrat probabil in codul ADN, de pot sa abereze cu atita nonsalanta. Ce abereaza? Pai sa vedem:

1. Miscarea Occupy ar fi un pericol pentru omenire, fiind emanatia comunismului. Argumentele lor sint destul de puternice, insa problema lor e viziunea. Fratilor, cui naiba ii pasa cine face miscarea Occupy, atita timp cit face bine ceea ce face? Ati observat corect (si eu am spus asta aici pe blog de multa vreme) ca miscarea Occupy ar trebui sa fie urmata in special de extrema stinga si extrema dreapta. Ati remarcat bine si amestecul discipolilor New Age. Ceea ce nu ati remarcat, sau mai bine zis, sinteti platiti sa nu remarcati, este cauza acestei miscari. Cauza, guess what, este tocmai rahatul vostru de sistem capitalist in care ne balacim de jumatate de mileniu! Aceasta e cauza aparitiei comunismului, urmat in mod firesc de national-socialism. Ambele sisteme au incercat sa ofere o alternativa stingace si grabita monstrului capitalist, dar au esuat (deloc economic) din cauza abordarii particulare a aspectelor legate in principal de conducere. A doua cauza, deloc neglijabila, a fost atacul furibund concertat al capitalistilor, atac ce se desfasoara si astazi.

Acestea fiind zise, cred ca pot sa va dau doua vesti, una buna si una proasta. Aia buna e ca vom scapa in curind de extremele politice. Aia proasta (pentru voi) este ca nu vom scapa decit dupa ce va disparea cauza lor, adica tocmai capitalismul. Capi…sci?

2. Miscarea Occupy este diferita de Piata Universitatii prin faptul ca urmareste reinstaurarea comunismului iar tinerii din 90 doreau tocmai darimarea lui. Gresit! Miscarea Occupy este exact acelasi lucru, pentru ca doreste disparitia jegurilor corupte ce ne conduc (indiferent de coloratura politica) si doreste o democratie reala. Si acum sa fim seriosi: isi imagineaza cineva ca oamenii care s-au ridicat impotriva capitalistilor vor asista pasivi la instaurarea unui nou KGB? In secolul XXI? Chiar vreti voi sa cred eu ca rezultanta miscarii Occupy ar putea fi un conducator ca Stalin? Sinteti beti?

3. Inamicul omenirii numarul unu este comunismul iar capitalismul este sistemul ideal in care fiecare are ce merita. Citez din memorie o perla de pe site-ul ”In linie dreapta”: e vina voastra ca nu puteti fi bancheri sau fotbalisti sau ca sinteti prea lenesi sa conduceti o afacere. Nu poti impune o limita cistigului. Cei care reusesc asta merita toata averea pe care o au. Depinde mult si de noroc sau de abilitatile managerului citi bani vei avea tu ca angajat, dar in mare totul e corect.

Serios? Deci sistemul ideal se bazeaza pe noroc? Asta da corectitudine! Daca nu ai noroc sa-ti placa fotbalul, daca nu ai noroc de un sef competent, daca nu ai noroc sa te nasti bogat sau cu abilitati de afacerist, atunci iti meriti soarta, nu? Cita aroganta incape in voi?

4. Oamenii iesiti in strada sint niste golani lenesi, frustrati, inadaptati postmodernisti. Pe linga faptul ca dezinformati mai putin subtil decit Europa Libera, dati dovada si de tupeu. O simpla privire la feed-urile Live ale miscarii ii ajunge oricui ca sa se lamureasca cine sint ”golanii”. Apropo, tatuca Iliescu, ala al carui nume a aparut prima oara la Europa Libera pe cind nimeni nu auzise de el, cred ca e mindru de voi!

As mai scrie, dar chiar nu are rost. Tradatori, rau-voitori si egoisti se vor afla tot timpul. Numai de nu ar fi asa cititi… si l-au mai pus si pe bietul Eminescu in fata… 😦

Published in: Fără categorie on 18 Noiembrie, 2011 at 1:45 pm  Comments (4)  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2011/11/18/star-wars-sau/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 comentariiLasă un comentariu

  1. Daca aia-s chiar asa de cretini cum ii prezinti tu aici, sunt convins ca o sa-si deie seama oricine ca e o alta facatura aservita.

    Oricum, furtul revolutiilor e o chestie clasica. Incepe o miscare, se aduna o gloata, si brusc apar cativa „lideri” din umbra care preiau momentul fortei, si apoi incet incet incep sa-si impuna propria agenda, total diferita de scopul initial…

    • Asa e. Chiar sint curios ce ”emanati” vor aparea din miscarea Occupy, daca va avea succes. Unul dintre ei am vazut deja ca e Ron Paul. Altul e, evident, Peter Joseph.

  2. Atat de usor ies la iveala jigodiile umane, se deconspira in momentul in care deschid gura si ies la iveala egoismul, lacomia, perfidia lipsa de respect si de iubire fata de alte fiinte….
    Problema este ca trebuie sa ai mintea limpede si sufletul curat pentru a-i percepe…. vorba ceea: „cine se-aseamana se-aduna!”

  3. Eu zic… Trebuia sa mai scrii. Si sa vezi ce balacareala au facut intr-o emisiune de-a lor de tot activismul din romania 😉


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: