Sa omorim cu duiosie capitalismul!

Ne aflam intr-un moment critic. La nivel global situatia economico-politica este similara celei din anii 30. Economistii preconizeaza o criza identica cu cea de atunci iar politicienii se pregatesc de razboaie. Capitalismul zburda pe pamintul din ce in ce mai pirjolit, generind nedreptate, crime si tensiuni. Majoritatea oamenilor sint nemultumiti, infricosati si din ce in ce mai saraci (la averi si resurse). Lipseste din peisaj doar Germania nazista care, datorita conditiilor de azi, a fost inlocuita cu formatiuni internationale de extrema-dreapta si cu manipulare intensiva mass-media.

In articolul precedent expuneam citeva dintre motivele pentru care este absolut NECESARA indepartarea capitalismului. Mai spuneam si ca acest lucru trebuie facut in mod PASNIC, pentru ca altfel riscam ca specia umana sa dispara (nu, nu e exagerat)! Mai spuneam si ca moartea capitalismului, pe linga faptul ca este de dorit, mai este si foarte fireasca. Nimeni nu poate acumula ceva la nesfirsit!

Cum ne putem vindeca de capitalism? E foarte simplu: ascultindu-ne instinctul si ignorindu-ne stapinii. Miscarea Occupy Wall Street (MOWS) exact asta face. Mamiferul homo sapiens incearca disperat sa supravietuiasca. MOWS nu este decit rezultatul firesc al evolutiei. MOWS este medicamentul impotriva cancerului care ne roade de sute de ani. Daca nu ne vom ”vaccina” ACUM, in ultima secunda a evolutiei noastre, riscam sa pierim. Am dus BOALA prea multa vreme!

Care e mesajul generic pe care ni-l transmit zecile de mii de oameni ai MOWS?

IMPREUNA PUTEM REUSI SA NE VINDECAM!

Asta trebuie retinut! Bun, acum se pune intrebarea ce mesaj CONCRET ar trebui sa purtam noi, ce ar trebui sa le transmitem in mod direct stapinilor? Nu poti iesi in strada sa strigi doar ”Jos capitalismul!” fara sa dai o alternativa, nu?

Pai haideti sa facem o analiza a lozincii de mai sus. Ce inseamna ”Jos capitalismul”?

1. Inseamna in primul rind schimbarea unei orinduiri, adica a clasei politice si a elitelor. Acest lucru NU se poate face FARA RAZBOI! Niciunul dintre fruntasii capitalisti nu va fi de acord sa piarda totul, asa peste noapte. Singura sansa este sa le slabim puterile. Asta ar insemna un mesaj de genul:

TAXAREA IN FUNCTIE DE AVERE

LIMITAREA AVERILOR

JUSTIFICAREA AVERILOR

Aceste lucruri nu se pot face fara legi adecvate si aplicate, deci:

RESPECTAREA LEGILOR

TRAGEREA LA RASPUNDERE A INFRACTORILOR

CONFISCAREA AVERILOR ILICITE

Respectarea legilor nu se poate face intr-un stat corupt, deci:

JOS CLASA POLITICA ACTUALA (nume de politicieni bogati notorii)

OPRITI CORUPTIA

2. Oamenii trebuie motivati sa evolueze, sa munceasca:

MICSORATI TAXELE PATURILOR MEDII SI SARACE

SALARII DECENTE PENTRU TOATA LUMEA

JUSTIFICAREA SALARIILOR MARI

3. Produsele cele mai perfide ale cancerului numit capitalism sint bancile si cursa inarmarilor. Fara banci deocamdata nu se poate, dar se pot anihila efectele devastatoare:

MICSORATI DOBINZILE

FARA RAZBOAIE

4. Capitalismul a distrus planeta pe care traim. Populatia este indemnata sa consume din ce in ce mai mult. Resursele scad!

PROTEJAREA NATURII

PROMOVAREA ENERGIILOR ALTERNATIVE

STOP MANIPULARII

INCURAJAREA MICILOR INTREPRINZATORI

etc etc etc

P.S.

Tineti minte: DOAR IMPREUNA PUTEM REUSI! Tu, care nu ai averea unuia ca Becali sau Patriciu, nu ai absolut NICI UN MOTIV sa stai in casa! Chiar daca traiesti decent si esti multumit cu traiul tau, VEI SUFERI IN VIITOR! Buboiul trebuie sa se sparga, pentru ca TU si COPIII tai sa o duceti mai bine! Ne vedem in strada 😉

Reclame
Published in: Fără categorie on 9 octombrie, 2011 at 2:12 am  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2011/10/09/sa-omorim-cu-duiosie-capitalismul/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: