Din nou despre regionalizare

Un articol interesant, in legatura cu prostia inflamatorie de care sufera multi banateni si care se manifesta prin puseuri necontrolate de falosenie, puteti gasi aici.

Ca tot veni vorba, ieri am ratat ocazia de a-i stringe mina lui Malin Bot, singurul om pe care am incercat sa-l invit in PVT 🙂 Stateam la masa cu un nou amic, in Piata Unirii, cind amicul meu m-a lasat citeva minute pentru a discuta cu un trecator, un trecator pe care mi se parea ca-l cunosc de undeva. Numele ”Malin Bot” mi-a venit in minte dar, fiindu-mi frica sa nu ma fac de ris in cazul unei greseli, nu m-am… autoprezentat. Oricum, data viitoare nu mai ratez 🙂

Acum, despre eterna obsesie a prostimii doritoare de granite false si garduri artificiale. In loc sa fim multumiti ca noi, romanii, ne tragem din una dintre cele mai vechi civilizatii europene, ca natiunea noastra este printre primele zece mari natiuni ale Europei, ca limba noastra este vorbita de 7% dintre europeni si este a saptea limba ca numar de vorbitori, in loc sa fim constienti de forta noastra, de puterea latenta pe care o avem, in loc sa ne dorim unirea si sa culegem roadele rezultate din ea… noi ne dorim dezbinarea.

Intotdeauna am considerat dorinta aceasta de dezbinare un etalon al prostiei umane. Numai un om timpit poate sa-si doreasca sa se desprinda total de grup. Numai un om timpit poate sa creada ca singur ar reusi mai bine sa infrunte viata si numai un om timpit poate sa plece urechea la soaptele veninoase ale celui ce vrea sa-l dezbine ca apoi sa-l stapineasca. In loc sa caute solutii pentru a-si intari grupul, pentru a si-l mari si a (re)face legaturi trainice si sanatoase, romanul imbecilizat si indoctrinat de niste conducatori indolenti si de niste vecini deloc binevoitori isi pune coada intre picioare, schelalaie si fuge inspre cele patru zari (imaginindu-si ca lui ii va fi bine, iar turmei pe care a lasat-o in urma ii va fi rau).

Ei bine, eu cred ca acest animal inferior se inseala! Haideti sa ne gindim ce ar presupune desprinderea Banatului de Bucuresti! In primul rind, la nivel de conducere locala nu s-ar schimba absolut nimic! Ar ramine acelasi primar etern si incompetent, ar ramine aceiasi alesi corupti. Gropile din Timisoara, casele din centru pline de tigani, drumurile si smecherii ar ramine tot acolo. E drept, intimplarea pozitionarii in vest ne-ar oferi un avantaj economic, sa zicem fata de Moldova. Si, veti spune voi, nu este asta indeajuns? Indeajuns sa CE? Sa aiba ”fruncea” mai mult de furat? Haideti sa presupunem, prin absurd, ca nivelul de trai ar creste si in rindul prostimii. Asta inseamna doua lucruri: noi vom constitui un magnet pentru sarmanii din alte ”tari” invecinate si noi am priva acele ”tari” de resursele pe care ”miticii” cica ni le iau.

V-ati prins? Dragii mei Banateni Falosi, in timp ce voi veti condamna la animalizare completa si saracie regiuni intregi din Romania, (conduse nu de ”mitici” cum spuneti voi, ci de Guvern, care este format in mare din reprezentantii fiecarui judet care odata ajunsi in Bucale se pun pe furat cu aceeasi eficienta ca si in orasele din care au venit) credeti ca voua va va fi bine? Eu cred ca atunci in Banat va PLOUA cu nenorociti de moldoveni si olteni, MAI nenorociti decit acum, mai flaminzi si mai debusolati. Echilibrul economic precar in care ne aflam va fi distrus iar diferentele dintre romani se vor adinci pina cind s-ar putea ajunge la un razboi civil. Acum, daca stau sa ma gindesc CUI ar folosi treaba asta, nici nu trebuie sa stau mult. ”Banatanu” Laszlo Tokes ar fi extrem de incintat de acea noua ”revolutie”, nu?

Published in: Fără categorie on 27 August, 2011 at 7:32 pm  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2011/08/27/din-nou-despre-regionalizare/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu

  1. ” In loc sa fim multumiti ca noi, romanii, ne tragem din una dintre cele mai vechi civilizatii europene, ca natiunea noastra este printre primele zece mari natiuni ale Europei, ca limba noastra este vorbita de 7% dintre europeni si este a saptea limba ca numar de vorbitori, in loc sa fim constienti de forta noastra, de puterea latenta pe care o avem….”
    D-l meu, doar vorbe goale,lipsite de continut! Iar vechiul proverb de origine engleza(de la „ciobanii” lor), are si un proverb „pereche”: „CIOBANUL CARE-SI TINE PE LANGA TURMA CAINI CARE NUMAI LATRA, SI NU MUSCA, MAI DEVREME SAU MAI TARZIU, ISI PIERDE TURMA” Spus mai pe „sleau”, statul fara CAINI (institutiile fundamentale, solide , asa cum vedem inclusiv la vecinii apropiati din EU, si nu numai), mai devreme sau mai tarziu……..


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: