Despre mine, despre Hitler si despre globalizare (2)

Spus intr-un mod simplist, comunismul a aparut ca si reactie la abuzurile capitalismului iar nazismul s-a ivit ca o reactie la ambele. Dupa al doilea razboi mondial nazismul a fost complet inlaturat de pe spectrul politic.

La o privire mai atenta, lumea de azi este EXACT la fel cu lumea de dinainte de razboi. Capitalismul si-a pastrat latura salbatica, Rusia a cedat Chinei statutul de mare putere comunista (si a imbratisat capitalismul in forma lui cea mai groteasca). Evreii conduc finantele lumii (adica lumea in intregul ei) prin banci si cu ajutorul marilor proprietati. Bine, dar atunci in mod firesc ar trebui sa existe si nazisti, nu?

Nazismul EXISTA si este la fel de puternic ca si in anii 40, doar ca se fac eforturi furibunde sa fie inabusit.  Ura impotriva comunistilor si a evreilor, precum si ura impotriva marilor capitalisti s-a pastrat vie in mintea multor oameni. Dovada sint chiar comentariile de la ultimele mele doua articole, comentarii in care special nu m-am amestecat. Din cind in cind persoanele mai slabe de inger cedeaza si o iau razna, ajungind sa dezvolte obsesii sau chiar sa ucida din cauza frustrarilor. Cum s-a ajuns aici? Foarte simplu: de aproape un secol traim intr-o lume dezechilibrata!

De aproape un secol urmam cu indirjire aceeasi cale, calea invingatorilor. Cine au fost invingatorii? Pai… dusmanii nazistilor: capitalistii si comunistii (si evreii)! In mod firesc, a urmat cortina de fier: comunistii, dusmanii capitalismului, s-au dezvoltat si au format enclave. Multe tari, profitind de eficienta regimurilor dictatoriale, au ajuns sa se dezvolte (asemeni Germaniei naziste) inclusiv pina la a-si cistiga independenta financiara. In disperare de cauza, marii proprietari capitalisti au incercat sa darime regimurile comuniste, prin metode avansate de manipulare si constringere. Cu unele exceptii notabile, strategia le-a reusit. In concluzie, lumea de astazi ni se prezinta ca o lume pseudo-democratica, cu elemente importante ce tin de extrema-stinga. De aproape un secol lumea se tiriie sontic, lipsita de echilibru, inclinata spre stinga!

Sa nu uitam insa ca extrema stinga a facut mai multe victime nevinovate decit extrema dreapta, dar fiind invingatori (prin colosala prostie a lui Hitler, care i-a atacat) au fost lasati sa se desfasoare. Abuzurile comunismului continua nestingherite in timp ce singurele elemente ce le-ar putea bate cu propriile arme sint complet inabusite. Bazindu-se pe ideea ca extremele nu sint bune si trebuie sa dispara, fortele majoritare capitaliste incearca cu disperare sa le anihileze, dar incearca PROST! In loc sa umble la cauze, la miezul putred al capitalismului care a generat bolsevismul apoi nazismul, iudeo-capitalistii de azi incearca anihilarea efectelor. Anihilare (imposibila) ce nu se poate produce decit fortat, mincinos si dureros.

In articolul viitor voi prezenta solutia pe care o intrevad eu, precum si explicatia imaginilor afisate ca antet.

Reclame
Published in: Fără categorie on 9 august, 2011 at 4:05 pm  Comments (6)  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2011/08/09/despre-mine-despre-hitler-si-despre-globalizare-2/trackback/

RSS feed for comments on this post.

6 comentariiLasă un comentariu

 1. Comunismul a aparut ca reactie la abuzurile claselor nobiliare care cereau omului supunere absoluta ca in evul mediu, in timp ce ele acumulau bogatii pe spinarea lor. Ar fi fost ok daca ceilalti nu traiau intr-o saracie lucie si desavarsita, si in plus nu li se cerea sa moara aiurea pentru tzar ori altii, asa cum au facut-o toti in ww1.
  Societatile traditionaliste, n-ar fi acceptat comunismul daca nu le era impus prin teroare de catre URSS, care a castigat razboiul.
  Ulterior comunismul a reprezntat aceeasi lupta „de clasa”, dar a devenit mai mult ideologica si tarile dezvoltate au inteles ca pana la urma e o tampenie.

  Problema e una de IDEOLOGIE intr-adevar. Iar orice ideologie duce la etremism si fanatism. Un lider de corporatie isi va apara ideologie capitalista cu acelasi fanatism si lipsa de scrupule, si mai ales convingere, fix precum un comisar de-al lui Stalin ar apara comunismul si ideologia lui.

  Ideologia capitalista vrea sa distruga nationalismul si traditionalismul deoarece e singurul care ii mai opune rezistenta in anumite zone ale globului. Iar pentru asta sunt metode, si sunt la fel de simple si eficiente ca cele a lui Stalin, doar ca se lucreaza la o alta scara, si nu se vorbeste strict de infometare ca prin 1932-33…

 2. off-topic,
  ( nu am suficiente cunostinte geo-politice pt a comenta intr-un mod sa zicem competent)

  ce se aude cu cartea?

  • Ti-am prins ironia 😛
   Cartea e ok, la tipografie. Asteapta nerabdatoare un critic aflat in concediu 🙂

 3. It is a bad sign when the people of a country stop identifying themselves with the country and start identifying with a group. A racial group. Or a religion. Or a language. Anything, as long as it isn’t the whole population.”

  – Heinlein
  The nationalist claims he loves his country. But what he does not admit out loud is that he does not like the country as it is right now, but as he wants it to be.

  He has an image in his head of what the country might look like if all his prescriptions are followed, usually a mix between obscurantism, traditionalism („a return to the old ways”) and naïve idealism.

  So he actually hates his country for it’s failure in being the ideal environment he wants to live in.
  The nationalist is like the abusive husband who claims he beats his wife because he loves what she could become, at his side.

  • Marog, e si asta o definitie. Sau marog, o parere, ca e cam acelasi lucru. Mi se pare deplasat sa spui ca nationalistul URASTE tzara pentru ca e fix cum nu vrea ea. De la a nu-ti placea o chestie pana la ura, e totusi o distantza mare.

   Dar tin sa completez ca in multe cazuri, cand barbatul isi bate nevasta e semn ca totusi ii pasa!

 4. faina poza 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: