Despre mine, despre Hitler si despre globalizare (1)

Acesta va fi unul dintre ultimele mele articole cu tema politica. Consider ca, in conditiile actuale, efortul depus de mine in aceasta directie nu se mai justifica. De-a lungul timpului mi-am prezentat pe cit am putut de clar modelul dupa care gindesc si actionez. Mi-am prezentat punctele de vedere in mai multe privinte si astfel am avut onoarea sa discut cu tot felul de oameni si, prin asta, sa-i si cunosc putin. Scopul cred ca pina la urma a fost atins, fiecare avind de invatat cite ceva.

Doresc sa felicit comunitatea de tineri atei de pe blog pentru ideile lor revolutionare si pentru inteligenta de care, de cele mai multe ori, au dat dovada. Chiar daca, dupa parerea mea, tineretul duce o lipsa acuta de educatie (consecinta a politicii dezastruoase a tarii in care traim), el in continuare GINDESTE! Acesta este un lucru bun 🙂

Cred ca, in primul rind, se cuvine o clarificare! Eu NU sint ateu, ci AGNOSTIC! Motivele le-am mai expus pe acest blog si pe alte bloguri: consider ca sint prea ”mic” pentru a sti daca exista sau nu o entitate superioara care, chiar prin definitia ei (destul de ambigua), ne depaseste puterea de perceptie. Nu poti sa-ti dai cu parerea despre ceea ce este imposibil deocamdata sa cunosti, mai ales ca acel ”ceva” nu are nici un fel de manifestare cuantificabila (cel putin pentru mine). Cred ca pozitia mea o veti intelege mai bine citind acest articol stiintific de ultima ora:

http://www.descopera.ro/dnews/6424766-limitele-creierului-nostru-nu-ne-permit-sa-intelegem-tainele-universului

Consider in schimb ca biserica (de orice fel) este o porcarie scornita de om care ne trage acum in jos. Manifestarile bisericesti trebuie sa inceteze, la fel si religiile. Vanitatea umana, care se simte demna de a fi obiectul atentiei unui ”zeu”, a depasit orice limita a rationalului, intr-un secol in care omul se joaca pe marginea gaurilor negre. Daca exista, acel ”zeu” probabil ca vomita de scirba in fata nimicniciei noastre si a felului in care actionam!

In privinta politicii, am fost acuzat de comportament extremist, ”verde”, irational, retrograd, doar pentru ca am sustinut (si sustin) ca omenirea NU ESTE PREGATITA pentru globalizare! Fara sa vreau, in ultimul articol am punctat aproape exact dilemele cu care ne confruntam, dileme recunoscute de altfel de catre analisti, asa cum puteti vedea de aici:

http://www.scribd.com/doc/37436188/globalizarea-definitie

Din pacate discursul meu a trecut neobservat, toata atentia stimatilor cititori fiind concentrata pe intrebarile mai mult sau mai putin retorice puse la sfirsit. Multi cititori (raportat la nivelul de comentarii primite pina acum) si-au dat cu parerea, majoritatea adoptind o atitudine ofensiva, desi intrebarile nu le erau adresate lor. Am fost ca de obicei catalogat, pus la zid, scuipat, uneori fara nici o noima (vezi interventia lui Zergu, de un fundamentalism evident). Aceasta atitudine mi-a dat de inteles ceea ce stiam deja: unii oameni lupta pentru ideile lor, INDIFERENT care ar fi acelea!

Si acum sa revenim la discursul meu anterior, care spuneam ca a trecut neobservat. Vorbeam acolo de echilibru. Vorbeam de extreme. Vorbeam de… nazism. Riscind sa-i dezamagesc pe tinerii atei, le voi spune ca eu NU simpatizez cu dreapta extremista. Am ales doar exemplul neonazismului pentru ca ilustreaza cel mai bine lipsa de echilibru politic si social. Voi incerca sa explic in urmatoarele rinduri viziunea mea asupra prezentului si o posibila rezolvare.

Inainte putina istorie, foarte pe scurt:

Perioada interbelica (imediat dupa revolutia industriala) a fost marcata in mod firesc de ascensiunea marilor industriasi si bancheri. Dupa revolutia industriei au urmat revolutiile politice. Nu puteai avea industrie fara masini. Nu puteai face masini fara muncitori. In acelasi timp masinile inlocuiau muncitorii. Nemultumiti de asta si fiind constienti de puterea pe care o aveau, nemultumiti si de discrepanta uriasa dintre noile (si vechile) elite si ei, muncitorii (cu ajutorul anumitor forte interesate) au luptat si au inventat noi sisteme sociale si politice. La inceput a fost bolsevismul, care a prins in dura si salbatica Rusie. Muncitorul grobian, din topor, s-a erijat in noul dictator. Pe fondul umilintei infringerii si a amenintarii falimentului, precum si atacati in mod fundamental de spectrul bolsevismului, natiunea germana, cu ajutorul unui tip putin nebun, a preluat ideile national-socialiste si a inventat nazismul. Nazismul s-a caracterizat la inceput printr-o inflorire fara precedent a industriei si prin… speranta. Germania ii era indatorata lui Hitler de faptul ca a facut-o sa uite de umilinta (Pentru o imagine mai clara puteti viziona Triumph of the Will – 1935, a lui Riefenstahl. Ies in evidenta privirile sincere si pline de admiratie ale oamenilor simpli.).

Dupa ce a recladit Germania intr-un timp record, Hitler a innebunit complet! A inceput un razboi de o eficienta covirsitoare impotriva Europei, apoi a intregii lumi. Atit de eficient a fost, incit era cit pe ce sa cistige razboiul! (Pentru dovezi, urmariti orice documentar WW2, mai putin ultimele porcarii difuzate. O chestie elocventa este mesajul din buzunarul lui Eisenhower, pregatit in caz de nereusita a debarbarii din Normandia, mesaj care nu a fost citit niciodata.)

De ce va spun toate acestea? Pentru ca sa vedeti ca nu exista bine absolut si nici rau absolut. ”Raul” pe care il percepem unii dintre noi poate sa fie ”binele” altora. Si ca sa vedeti ca exista (si intotdeauna vor exsita) EXTREME! Fara extreme nu se poate, extremele sint ”granitele” noastre, ale naturii umane.

(va urma)

Anunțuri
Published in: Fără categorie on 7 August, 2011 at 4:17 pm  Comments (14)  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2011/08/07/despre-mine-despre-hitler-si-despre-globalizare/trackback/

RSS feed for comments on this post.

14 comentariiLasă un comentariu

 1. Ok, spui ca nu esti ateu. De ce in meniul din dreapta scrie mare ROMAN ATEU alaturi de logoul ateistilor?

  In legatura cu ultimul paragraf.
  Vorbeai oare, subtil, de faptul ca tu il vezi pe Hitler ca un rau necesar prin faptul ca desi el a comis un genocid inimaginabil de inuman a salvat Germania?

  Dpmdv daca ar fi sa il privesc pe Hitler din cele 2 puncte de referinta (bine si raul produs) balanta ar atarna evident, foarte greu, spre partea raului.
  Ii gaza pe evrei dupa care ii fierbea si ii transforma in sapun. Asta dupa ce ii transforma in cadavre vii in lagarele de concentrare. Dar lucrurile astea nu este nevoie sa ti le spun. Evident, cunosti istoria si nu inteleg de ce accepti sa faci abstractie de aceste ele.

  Daca ar fi un buton prin a carui actionare ar face ca Hitler sa nu fi existat vreodata l-as fi apasat fara nicio remuscare.
  Probabil ca acum urmeaza sa imi zici ca nu am prins ideea.

  • OK ok, esti tu stresat ca Hitler o omorat niste evrei. Pana la urma, da-i in pula mea. Povestile cu sapun si fierturi is aberatii pe care evreii de azi, le intretin pentru ca au un interes. In timpul asta, ei fac crime live in Palestina.

   Da zi-mi si mie, daca nu-ti place de Hitler, STALIN cu ce dracu e mai bun? Singura diferenta e ca a castigat razboiul, iar invingatorii decid ce e bine si e rau.

   Lucrurile sunt foarte gri, dar unora le place sa stabileasca totul in alb si negru.

 2. Regimul lui Hitler au ucis ]n jur de unsprezece milioane de evrei, etnici polonezi, ţigani, persoane lgbt, sloveni, sovietici, persoane cu handicap şi martori a lui Iehova. Vorba ta, „dă-i în pula mea”, mai facem un grătar. Şi pe cine ai văzut tu că îl laudă pe Stalin?
  Apropo de „sălacii palestinieni”:

  Nu totul este alb şi negru, mai ales în cazul conflictului dintre israelieni şi palestinieni. Mai ales când palestinienii falsifică imagini pentru a atrage simpatie. Şi cică evleii sunt lăi, ei îi pelsecută pe sălacii palestinieni.

  • Thor, tu esti doar alt spalat pe creier de propaganda oficiala. Nu te obosi sa cauti, stai in cubuletul tau si multumeste-te cu ce ai. 6 milioane de evrei – daca e sa discutam de ei. Hmmm, interesant, caci in Europa nu erau nici macar 4 milioane la vremea respectiva. De unde au iesit 6? Noroc ca exista prosti ca tine care pun botu’ la stirile manipulate de sionisti si le iau drept litera de lege. Mai citeste si tu un Ernest Zundel, un John Kaminsky, poate te faci la idee si nu mai vii cu enormitati de-astea. Palestinienii falsifica imaginile pentru a atrage simpatie? Du-te si fa-ti un control la cap. Ce-ar fi sa te duci sa traiesti acolo, sa vezi cam cum „deformeaza” aia realitatea… pe pielea ta?

   • Stai tu liniştită. Începi să faci spume la gură când vorbeşti despre evrei. Biasul ONU împotriva Isrealului pute de la o poştă.
    Rezultatul acestui conflict e în măinile Hamasului. Dacă ei ar accepta dreptul Israelului de a exista şi nu s-ar folosi de civili, noi nu am fi purtat aceată discuţie. În timp ce sute de voluntari israelieni aduc ajutor umanitar în fâşia Gaza, eroii tăi, cei din guvernul Hamas, fură toate alimentele şi proviziile pentru civili. Şi explică-mi un lucru: dacă într-adevăr evreii conduc aşa zisa propagandă oficială, de ce trusturile de presă BBC şi CNN se referă în mod diferit la victimile din acest război?
    Când un palestinian moare, se publică informaţii despre numele, vărsta şi ocupaţia sa, dar dacă un israelian moare el e doar atât, un israelian. Când un grup de palestinieni mor, ei sunt civili inocenţi, dar israelienii sunt doar soldaţi. Când un palestinian moare, vărsta sa este menţionată, şi nouă trebuie să ne fie milă, dar dacă un grup de israelieni mor (chiar dacă sunt minori) vârsta lor nu este menţionată.

    Mai am o întrebare: de ce este Iran singura ţară musulmană care critică Israelul şi ameninţă cu represalii, în timp ce celelalte ţări doar critică? Sau de ce nici o ţară musulmană nu trmite ajutor umanitar Palestinei? Parcă erau uniţi împotriva sioniştilor?
    Ridic în slăvi Hamasul ca o ignorantă. Israelul este o ţară suverană care încearcă să îşi protejeze cetăţenii, spre deosebire de Hamas care doar aleargă după profit, furănd şi conficâd ajutorul umanitar trimis de alte ţări naive. Până şi animalele îşi apără puii, dar nu, palestinienii îşi antrenează copiii să fie mici mercenari.

    http://www.investigativeproject.org/509/hamas-indoctrinates-children-again

    Halal eroi mai ai şi tu. Mişcarea Hamas a atacat aproximativ 100 de camioane cu ajutoare, al căror acces în Fâşia Gaza fusese permis de Israel, le-a furat bunurile transportate şi le-a vândut. Scuze, am uitat, şi asta e propagandă jidovească. ONU apără Hamas, Israel permite transportul proviziilor, Hamas fură de la ONU. Şi tot Israel e dracul jidovesc.

    „The UN agency for Palestinian refugees said today it has halted all aid shipments into the Gaza Strip after the Hamas government seized thousands of tonnes of food and other provisions.

    The UN Relief and Works agency said it made the decision after Hamas personnel intercepted an aid shipment for the second time this week.

    In a statement, the agency said 10 truckloads of flour and rice delivered into Gaza yesterday were taken away by trucks affiliated with the Hamas-run social affairs ministry. Earlier this week, Hamas police took away thousands of blankets and food parcels meant for needy residents.

    The UN said the suspension would remain in effect until the aid is returned and the agency receives credible assurances from the Hamas government that such thefts will end. There was no immediate reaction from Hamas.”

 3. Valabil ce-am spus mai sus, nu stiu de ce te-ai mai obosit sa postezi.

 4. Ştiu, adevărul doare. De ce să recunoşti că au luat-o pe arătură cu evreii tăi verzi pe pereţi, când ai putea să te prefaci că ştii ce vorbeşti.

  • Cum? Au luat-o pe aratura? La faina de oase cu ei!

   Observ ca voi nu realizati ce scrieti aici iar daca chiar constientizati asta, e trist.

  • „Evreii verzi de pe pereti” au cumparat pana si pamantul pe care calci, intelighentule, si esti unul din sclavii lor, la fel ca si restul „plebei”. Repet, nu adevarul doare, ci prostia crasa de care dai dovada si cu care chiar te mandresti, deghizand-o in inteligenta. Schimba-ti numele, caci Thor nu-ti face cinste. „Moron”, „Dumbass” or „Brainwashed sheeple” ti s-ar potrivi perfect.

 5. Adevarul doare? Pai acelasi lucru ti-l spun si eu tie. Din partea mea, poti sa o tii ca Ivan cu fluierul. Lumea a inceput sa se trezeasca si sa vada dincolo de aberatiile oficiale de care tu te agati ca inecatul de pai. Mai incearca, poate reusesti…

 6. Propaganda zionista e prea bine plasata ca sa aiba un om normal sa bage putin sens intr-un filo-semit. Daca ai fi evreu, hai ca te-as intelege, dar sa le susti cauza criminala cu atata ignoranta si fervoare, e ceva ce intr-adevar tine de patologie.

  Multi oameni nu au o cauza, dealtfel majoritatea, si-s tinuti in ignoranta cu tampenii de multe ori contradictoare. Ei imbratiseaza o cauza pana la urma, dar e doar una din intoxicatiile cu care sunt serviti inca de la cresa.

  Si asta incepe cu manipularea holocaustului de catre evrei, constanta umflare a cifrelor si reamintire a acestei inflamatii; pana la pumnul in gura ce ti-l iei cand spui ca nu e cum zice la televizor, si esti acuzat de paranoia si teoria conspiratiei. Cu fundamentalistii nu ai ce vorbi, fie ca-s zionisti, fie ca-s nazisti, fie ca-s ultracrestini. Toti se inchina la o cruce, una e rasturnata, iar a zionistilor are sase colturi. In rest nici o diferenta cand dai de-un fanatic de-al lor. Practic el va practica pe tine terorismul. Nu-ti va pune bombe, dar e terorism media. Te va bombarda cu linkuri, contraziceri si tampenii.

  Si apoi sa nu te miri ca orice om normal si tolerant, numai cand aude de Evrei ii se ridica tensiunea?!

 7. Sunt împotriva islamului. Crede-mă, islamul reprezintă un pericol mult mai mare decât un israelian care se duce barul gay din Tel Aviv. Mai sunt şi împotriva fanatismului religios. Sunt şi in Israel nebuni, dar ei sunt puţini, majoritatea fiind seculari. În ce ţară din Orientul Mijlociu aş fi eu, un gay ateu, în siguranţă, şi aş avea dreptul la liberă exprimare?
  În ce ţară din Orientul Mijlociu ai dreptul la libertate religioasă şi sexuală? Sute de palestinieni fug câtre siguranţă în Israel, fiindcă în draga Palestină ei ar fi ucişi cu pietre. În timp ce în Israel minorităţile sunt în siguranţă, şi nu sunt persecutate sistematic de către guvern, în curata Palestină au loc sute de ucideri pentru onoare. Palestinienii nu au nevoie de israelieni să fie persecutaţi, se descurcă şi ei foarte bine.
  10% din membrii guvernului din israel sunt musulmani. Un procent mai mare este deţinut de evreii seculari, atei şi agnostici. Unde în Orientul Mijlociu vei vedea tu aşa ceva?
  Dar de ce să priveşti realitatea când poţi să fii încă o oaie proastă care visează cai verzi pe pereţi? Ai înghiţit propaganda anti-Israeliană a lui Soros, şi acum te crezi un mare luminat. Ce ne-am face dacă tu nu ai vedea pericolul jidovesc al nibiruienilor? Vai de noi.

  Meanwhile, somewhere in dar al-Islam:

  Autoritatea Palestiniana, care primeste din partea Marii Britanii un ajutor de 86 de milioane de lire pe an, a autorizat plata a aproape 5 milioane de lire catre familiile „martirilor”.
  Inca 3 milioane de lire sterline au fost date celor 5500 de detinuti palestinieni din inchisorile israelieni. Platile, facute din banii donati de Marea Britanie si Uniunea Europeana, au fost descrise ca ridicole de unul din parlamentarii conservatori (Tory). Fiecare terorist din inchisoare, inclusiv cei ale caror acte au dus la moartea unor civili israelieni, sunt pe statul de plata al Autoritatii Palestiniene, a declarat Itamar Marcus de la Palestinian Media Watch.Potrivit cotidianului oficial palestinian Al-Hayat Al-Jadida platile catre familiile martirilor-cei uscisi in lupta impotriva Israelului, incluzand atentatorii sinucigasi- insumeaza 3,5% din buget.

  http://www.sine-deo.tk/2011/08/ue-aici-sunt-banii-dumneavoastra.html
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2023604/Families-suicide-bombers-given-5m-British-aid-cash.html#ixzz1UUQQrVvk

 8. Sărăcuțul de tine, ai fost scuipat. Las’ că vine ‘mnezo și-l pedepsește pe Zergu ăla fundamentalist fără noimă (nu te-ai prins că dacă ceva n-are noimă nu prea ai cum să înțelegi ceva, deci nu ai cum să înțelegi nici vreo formă de fundamentalism).

  A doua chestie, eu ți-am spus ceva, are noimă, dar tu nu pricepi pentru că ești cuprins în febra patriotardă.

 9. „Si asta incepe cu manipularea holocaustului de catre evrei, constanta umflare a cifrelor si reamintire a acestei inflamatii”

  Adica cum, daca in realitate or fost un milion de evrei omorati si nu 6, atunci putem uita episodu’ asta din istorie ? Sau ce dracu vrei sa zici ?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: